Tegning, Maling & Keramikk forsidebilde

Tegning, Maling & Keramikk


Tegning, Maling & Keramikk er en variert kunstlinje der du får arbeide med tegning, maling og keramikk. I tillegg får du jobbe med egne prosjekter ut fra dine personlige interesser. Studieturen går til Japan.

Tegning

Du får tilbud om et grunnleggende kurs i tegning. Det tar for seg strek, skravering, komposisjon, lys og skygge, perspektivtegning og proporsjonslære. Du velger selv hvor mye energi du vil legge ned i dette. Du får bruke ulike tegneredskaper som blyant, tusj, blekk, kull og pastellkritt.

Maling

Vi maler på papir, lerret og møbler. Vi har en egen vegg der du kan utfolde deg dersom du ønsker å jobbe i stort format. I løpet av året gjennomgår vi grunnleggende fargelære og jobber i hovedsak med akrylmaling og akvarell. Har du erfaring og interesse for andre teknikker, er det også rom for det. Det er bra om du har dine egne idéer, du vil få frihet til å utfolde deg.
Vi bruker byen til å få nye impulser. Du vil få prøve ut ulike teknikker og bli kjent med nye materialer, slik at du kan finne det du personlig liker best å jobbe med. På denne måten kan du finne din egen kunstneriske stil.

Keramikk

I keramikk lærer du først de grunnleggende teknikkene i leire slik at du kan jobbe selvstendig. Deretter jobber du så mye du ønsker på egenhånd, med mulighet til å få veiledning underveis. Linjen har et kjempefint keramikkverksted med egen ovn til å brenne leiren i. Du vil få prøve ulike typer leire, ulike teknikker, dekorere tingene dine med begitninger og oksyder som blir glassert etterpå. Du vil også få være med på en Japaninspirert rakubrenning og få opplevelser med spennende workshops med profesjonelle keramikere. Her er det bare din egen fantasi som stopper deg.

Gjenbruk

Å være en gjenbruker er en bærekraftig måte å spare miljøet på. Det er både spennende og morsomt. Med gjenbruk kan du gi det gamle nytt liv og om du ønsker det, skape et mer personlig hjem som ikke er kopi fra en møbelkatalog. I dette prosjektet vil du få male møbler på en kreativ og nyskapende måte.

Selvvalgt prosjekt

Vi har satt av tid i vårsemesteret der du kan fordype deg innenfor det området du liker best. Hvis du vil, kan du jobbe med opptaksoppgaver til kunstskoler. Dette er din tid.

Street Art

På Solborg folkehøgskole har du en kjempegod mulighet til å jobbe med street art dersom du er interessert og engasjert i dette. I tillegg til å delta på en internasjonalt kjent gatekunst-festival, får du mulighet til å prøve deg med spraybokser og maling selv.
Nuart Festival har siden 2005 brukt gatekunst som sin hovedarena – og det med stor suksess. Hvert år får de besøk av verdenskjente kunstnere som legger igjen små og store spor i form av kunstverk plassert i det offentlige bybildet.

Utstyr

Tegning, Maling & Keramikk har både klasserom og eget keramikkverksted som er godt utstyrt. Du har tilgang til mørkerom og fotostudio av meget høy kvalitet. Klasserommene er åpne til kl. 23.00 hver dag og du har egen nøkkel til disse.
Fordelen med å velge Solborg som folkehøgskole, er at vi har flere kreative linjer. Da har du mulighet til å jobbe på tvers av linjene med egne prosjekter.

Andre aktiviteter

Vi ønsker å støtte deg dersom du har noen egne prosjekt du ønsker å gjøre i løpet av året. Vi prøver å holde linjen variert og oppdatert slik at du får oppleve og gjøre så mye som mulig.
Dersom det er et bra kurs som er relevant for oss, en bra kunstutstilling, en bra musikal, teaterstykke eller en kunstfestival som skjer i byen, så prøver vi å få med oss mest mulig av dette.

Kunstutdannelse?

Dersom du skal videreutdanne deg innen kunst, kan folkehøgskole være en bra start. I løpet av et år på Tegning, Maling & Keramikk, vil du kunne opparbeide deg en arbeidsmappe (portfolio). Denne kan komme godt med dersom du søker på en høyere kunstutdanning. Her kreves det ofte at man i søknaden må legge ved eksempler på arbeid man har gjort, samt at man må bestå visse opptaksprøver for å kunne begynne. Det blir satt av tid til å løse opptaksprøver i selvvalgt prosjekt og du kan også velge å jobbe mot opptaksprøver i valgfag.

Lærer på linja er Anne Grete Moen

Anne Grete har bakgrunn som faglærer i formgiving, kunst og håndverk med faglig fordypning i tegning og bildekommunikasjon. Hun er også utdannet som dekoratør/utstillingsdesigner. Før hun begynte som lærer ved Solborg folkehøgskole jobbet hun i mange år på malersalen ved Rogaland teater. Hun er lidenskapelig engasjert i alt som har med kunst og kultur å gjøre, er alltid nysgjerrig på nye ting og mener humor er sterkt undervudert.

E-post

Priser for skoleåret 2022-2023:

Et år på Tegning, Maling & Keramikk koster kr. 131 551. Det inkluderer studietur til Japan, påmeldingsgebyr, mat, dobbeltrom, valgfag, undervisningsmateriell, skolegenser m.m.

Malene, tidligere elev

Tegning, Maling & Keramikk er en super linje for de som liker å uttrykke seg kreativt og kunstnerisk. Du får stor frihet til å gjøre oppgavene på din måte, og blir bedre kjent med din egen stil. Det er også fint når vi snakker sammen i klassen og blir inspirert av hverandre. Vi bruker ofte klasserommet på kveldstid og får derfor et veldig godt miljø i klassen.
Det at det er så mange kreative mennesker rundt meg, og det å være rundt kreativitet, fremmer kreativitet.
Dette året har jeg blitt mye mer åpen og føler meg mer klar for livet etter folkehøgskolen, jeg har utviklet meg kunstnerisk og sosialt.
I løpet av året på Tegning, Maling & Keramikk ble jeg veldig interessert i street art, så jeg valgte å søke på Bachelor of Arts ved RMIT University i Melbourne. Jeg kom inn ved første søknad, så nå er jeg i Australia for videre kunststudier.

Linjetur

Japan

I det moderne Tokyo får du oppleve manga og anime, det tradisjonelle og kulturelle Japan møter du i Kyoto. Og framfor alt får du besøke de berømte keramikkverkstedene i Mashido.

Facebook og Instagram

Du kan se mer hva vi gjør på linja ved å gå til facebooksida vår, Bilde, Form og Kunst- Solborg Fhs og på Instagram/solborgbfk

Velkommen til Tegning, Maling & Keramikk

Jeg gleder meg til å få deg som elev, til å bli kjent med deg og til å være veilederen din i et år der kreativitet, glede og utvikling står i fokus, uten karakterpress.
Det eneste jeg krever av deg, er interesse for faget og at du er åpen for nye ting. Undervisningen blir tilpasset ditt nivå.

Med vennlig hilsen Anne Grete

Film: Kunstfilm
Kunstfilm
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Film: Linjefilm
Linjefilm
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Film: Linjefilm 2
Linjefilm 2
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!