StreamTeam forsidebilde

StreamTeam


Med fokus på e-sport er StreamTeam en moderne TV-produksjonslinje. På StreamTeam får du utviklet ditt talent gjennom praktisk arbeid både foran og bak kamera. Vi rigger studio, setter opp server, arrangerer turneringer og kommenterer kamper. Med tonnevis av teamwork storkoser vi oss med å lage direktesendt e-sport fra vårt eget klasserom, LANs og eventer.

Vi svarer gjerne på spørsmål og du finner elever og lærer tilgjengelig på Discord. Følg oss også på Twitch for å se mer av hva som kan vente deg gjennom et år på StreamTeam!

På StreamTeam ønsker vi å få frem det beste i hverandre slik at vi som crew kan prestere det lille ekstra som trengs for å lage en god stream. Du får mulighet til å utfordre kreativiteten når et nytt konsept skal bli til, og trimme hjernen på å løse tekniske utfordringer når StreamTeam-crewet setter igang med en ny produksjon. Målet er det samme hver gang: Å ha det gøy samtidig som streamen blir bedre for hver gang!

Bak kamera

Alt begynner med en idé. Kanskje en turnering i CS:GO? Det er mange ting å planlegge og forberede. Lagene skal deles inn. Server må settes opp. Studio skal rigges og lyd og lys må fikses. Kanskje filme noen spillerintervju før kampen? Ta bilder av alle deltakere, designe overlay og mye mye mer! Når sendingen er igang er det høyt tempo og mange beskjeder på tvers av rommet. Kamera må flyttes, lyden justeres, chat’en modereres og grafikken skal ut på streamen.

Foran kamera

Favoritt T-skjorta er tatt på. Det er bare minutter igjen til du er live. Notatblokka med morsomme ordspill og laginformasjon leses over en siste gang. Som programleder sørger du for at minuttene til kampstart er så innholdsrike at ventetiden for seeren føles kort. Etter en nøye gjennomtenkt refleksjon setter du over til dagens kommentator. Nå handler alt om å være historieforteller som gjør kampen spennende selv om stillingen kanskje sier noe annet. Jobben din er å underholde og veilede seeren gjennom turneringen.

E-sport som karriere

Den raske utviklingen til e-sport i Norge gir gode fremtidsutsikter til deg som håper å kunne jobbe med dette. E-sport er på alles lepper, og en økende interesse for e-sport betyr også et økende behov for å gjøre e-sport tilgjengelig. Gjennom et år på StreamTeam vil du få mye praktisk erfaring og unik kompetanse. Vi har godt samarbeid med lokale aktører innen e-sport, og er med å produsere sendinger for Oilers eSport, Einherjar eSport og Haven e-sportsenter.

Samarbeid på Solborg

Vi har gleden av å være en skole med stor variasjon i linjetilbudet. Det betyr også at du har muligheten til å samarbeide med mange forskjellige linjer innenfor idrett, musikk, kunst, drama osv.

Mulighetene er mange. Her er et lite utvalg av ting du kan lære på StreamTeam:

 • Sette opp OBS Studio mot Twitch
 • Kommentere en e-sport-turnering
 • Designe og lage et studio
 • Filme og redigere videoinnslag
 • Lage grafiske elementer i Photoshop og After Effects
 • Rigge opp flerkamera til live-sending
 • Bruke profesjonelt grafikksystem for live-overlay
 • Sette opp dedikert spillserver
 • Redigere høydepunkter fra kamp eller sending
 • Lage lysdesign
 • Kabel- og signalforståelse
 • Regi på flerkameraopptak
 • Ta markedsføringsbilder til sosiale medier
 • Være spill-observer
 • Arrangere turneringer
 • Twitch-oppsett og moderering
 • Lydmiks på live-sending
 • Nettverksforståelse

Mulige gjesteforelesere

Jørgen Pedersen, programleder, og ekspertkommentator for blant annet Telialigaen, The Gathering og VGTV
Markus Bjørnereim, gründer av Gameflow og erfaren LAN-arrangør
Martin Østby, teknisk leder, Pixel flerkamera
David Kuntz, profesjonell game-observer for blant annet ESL og ELEAGUE

Passer linja for deg?

Det kreves ingen forkunnskap for å passe inn på StreamTeam. I starten kan læringskurven oppleves bratt, og det å skulle stå foran direktesendt kamera kan føles utfordrende. Derfor er det viktig å være ivrig på å lære og tørre å by litt på seg selv. StreamTeam passer for deg som er dedikert til å skape noe bra sammen med andre. Du liker gjerne litt høyt tempo med mye som skjer, får et lite kick når alt er direkte og liker at pulsen stiger.

Dette vil du lære
 • Sette opp en TV-produksjon
 • Administrere en spill-server
 • Kommentere og lede en direktesending
 • Redigering og kamerabruk
Våre forventniger til deg
 • Deltar aktivt i skolehverdagen
 • Samarbeids- og lærevillig
 • Bidrar til et sosialt og positivt miljø
Film: StreamTeam
StreamTeam
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Lærer på linja er Sveinung Gjerde

Sveinung Gjerde«Sveinung er et teknisk vidunder som har fullstendig kontroll på tastaturet, datamaskinen, programmer, spill og han elsker Star Wars.»
«Sveinung er faktisk den kulaste nerden eg kjenner». (Sitater)
Sveinung har en bachelorgrad i TV-produksjon fra Lillehammer og har jobbet i NRK 1,5 år. Han er en allsidig kar med mange ulike interesser, både innen data, sport og musikk.

E-post

Priser for skoleåret 2022-2023:

Et år på StreamTeam koster kr 124 231. Det inkluderer studietur, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag, skolegenser m.m.

Finn ut mer om oss på sosiale medier

Finn ut mer om oss på Instagram
Vi er også på YouTube
Du kan finne ut mer om hva vi gjør på Twitch ved å klikke her: Twitch

Linjetur på StreamTeam

California

Turen starter i San Francisco, med sine bratte gater og høye skyskrapere. Her får vi besøke spennende mennesker i spill-industrien og streaming-verdenen. Fra tidligere tur-program: Besøk hos Twitch, omvisning hos Double Fine Studios, besøk hos Bebo/Monkey Inferno, møte med Megacool, sykle over Golden Gate Bridge, besøke Alcatraz og spille Escaperoom.

Videre blir det roadtrip sørover langs kysten til Pismo Beach, hvor vi kjører firhjuling. Etter er par dager i Pismo, går kjøreturen videre til Los Angeles. Her besøker vi Universal Studios, spaserer på Walk of Fame, er publikum på Overwatch League i Blizzard Arena, omvisning hos Riot Games, ser solnedgang fra Santa Monica Pier og opplever Venice Beach.

I tillegg til denne turen, tar vi noen turer innenlands.

Velkommen

Hilsen Sveinung

Film

Film: Film
Film
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Film fra California

Film: Film fra California
Film fra California
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!