Om skolen forsidebilde

Om skolen


Beliggenhet

Solborg folkehøgskole ligger sentralt til på Tjensvoll, tre kilometer fra Stavanger sentrum.
Like ved skolen har vi flotte naturområder som Mosvannet og Sørmarka.
Det er også kort avstand til DNB Arena, Sørmarka Arena, Stavanger idrettshall, Siddishallen, Turnhallen, Tennishallen og Stavanger svømmestadion Gamlingen, som er et oppvarmet friluftsbasseng.

Verdier

Skolen vår skal preges av godhet, respekt og likeverd. Vi ønsker at du som kommer til oss skal få mulighet til å bruke og utvikle egne evner og ressurser til glede og nytte for deg selv og andre. Vårt forbilde er Jesu kjærlighet.
På morgensamlinger vil du møte ansatte som deler sin kristne tro. Du vil også få mulighet til samtale om tro og liv i undervisningen.
Vi er opptatt av bærekraft og aksjonsforskning i skolehverdagen. Solborg er med og støtter et prosjekt i Kambodsja som blant annet jobber med hjelp til selvhjelps-prosjekter.
Solborg folkehøgskole har vært i drift siden 1913. Det er Normisjon som eier skolen.

Skoleanlegget

Vi er en moderne skole med god standard på elevrom, og har en undervisningsavdeling som er godt utstyrt.
Vi har egen svømmehall, kinosal, sandvolleyballbane, fotballbane, gymsal, styrkerom, dansesal, spinningrom, fotostudio, lydstudio, amfi, skolekjøkken, kafé, sysal, keramikkverksted, male- og tegnesal og bordtennis- og biljardrom m.m.

Timeplan

Vi har mange linjer på skolen, linjedager har vi på mandag, onsdag og torsdag. De andre dagene har vi valgfag og andre fellesfag som «Gladsang», «Tro og Liv» og «Fysisk aktivitet». Det er også satt av tid til å vaske fellesrom og egne rom.

Lørdagsundervisning

Vi har også lørdagsundervisning. Eksempel på slik undervisning kan være «Det store showslaget», der elevene jobber i grupper og avslutter opplegget med program på lørdagskvelden. Det kan også være temaundervisning som «Livsstilsseminar» eller konsert.

Elevkvelder

Hver lørdag kveld er det program på skolen. Dette kan være elevkvelder som elevene selv arrangerer eller mer uformelle, frivillige samlinger. Fra «Solborg Oscar» med rød løper og egenproduserte filmer til avslappende spillkvelder i dagligstua.

Kristne samlinger

Hver tirsdag er det et frivillig, kristent møte. De siste årene har dette vært et populært sted å møtes for veldig mange elever, uavhengig av om en tror eller ikke.
Her er det ansatte og elever som deler sine troserfaringer, vi synger og ber sammen og avslutter samlingen med noe å spise.
I tillegg er det andre frivillige grupper der en kan dele tro og tvil.

Måltider

Bordfellesskap og god mat hører med på folkehøgskole. Hos oss får du begge deler.

Matintoleranse

Til de elevene som trenger det, tilbyr kjøkkenet glutenfri kost og laktosefri kost.
Det er viktig at skolen får opplysninger om dette.
I tillegg tilbyr vi vegetarkost uten kostnad.

Opptakskriterier

For å søke på Solborg bør du fylle 18 år i løpet av skoleåret.
Vi ønsker søkere som er motivert for å delta i skolens læringsprogram. Det legges vekt på engasjement og faglig interesse både i linjefaget og i skolens øvrige fag. Skriv gjerne litt om din motivasjon for læring i søknaden til skolen.
Vi ønsker en passende balanse mellom jenter og gutter på den enkelte linjen. Det kan ha innvirkning på elevopptaket og tilbud om skoleplass.

Angrerett

Vi gjør oppmerksom på at søkere som takker ja til skoleplass har 14 dagers angrerett etter angrerettloven.

 

Solborg Musikkvideo 2020

Film: Om skolen
Om skolen
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com