Scenetekniker forsidebilde

Scenetekniker


Lyd – lys og scene. Vi har en helt ny konsertsal, og gjennom samarbeid med lokale firmaer, og skolens eget musikkmiljø vil du få en unik mulighet til å skaffe deg erfaring og kunnskap innen live lyd – lys og scenearbeid. Du vil bli endel av et kreativt og spennende musikkmiljø. Tur til USA.

Undervisning

Har du noen gang tenkt på hvor mange mennesker og oppgaver som skal til for å avvikle en konsert, musikkfestival, teater, musikal, konferanse, installasjoner og mye mere? Mulighetene er mange og akkurat nå er det en bransje hvor det er stort behov for unge som vil lære og som har kunnskap innen disse feltene.

Gjennom et år på Solborg vil du lære litt om alt, men du skal også få velge din retning enten det er som lydtekniker, lystekniker eller AV tekniker. Undervisningen skjer i et løpende samspill mellom teori og praksis, hvor hovedfokuset er at du lærer mest og best gjennom praktisk arbeid.

Vi har en helt ny konsertsal som står klar høsten 2023, og gjennom samarbeid med lokale firmaer og scener vil du få en unik mulighet til å skaffe deg erfaring og nyttig kunnskap.

Som elev på Scenetekniker blir du endel av SMI, skolens spennende og kreative musikkmiljø. Sammen får dere mulighet til å samarbeide om prosjekter, ha noe felles undervisning, og samtidig fordype deg og bruke tid på det du liker best! Gjennom elevkvelder og konserter på en av skolens 2 scener vil du få mange muligheter for å teste ut ny kunnskap i praksis! Gjennom skolens samarbeid med lokale firmaer, scener og arrangører vil du også få mulighet til å lære ute i «den virkelige verden».

Et år på Scenetekniker hos oss gir deg en unik mulighet til å få grunnleggende kunnskap og finne ut av om dette er noe du vil satse på profesjonelt, eller ha som en hobby. Det kreves ingen forkunnskap, kun interesse for faget :)

Studietur til USA!

Lærer på linja er Kjell Andreas Westby

Kjell er en engasjert lærer som elsker å drive med musikk og gi sin kunnskap videre til elevene. Han ønsker at alle skal få en mulighet til å utvikle seg videre enten det er innen lyd, lys, låtskriving, produksjon, sang eller å spille et instrument.
I over 20 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, der han har jobbet som produsent og tekniker. De siste årene har han også jobbet mye med livelyd.

Bilder fra Kjell A Westby og musiclab.no.

Søk nå!