Musikkproduksjon forsidebilde

Musikkproduksjon


Dette er linja hvor du lærer deg å bruke studio som produsent, tekniker, låtskriver, kreativ musiker eller sanger. På Musikkproduksjon tar vi drømmen din på alvor enten den er stor eller liten.

The Art of Recording

Musikkproduksjonslinja er utviklet for å gi deg kunnskap om de verktøyene og triksene som er nødvendig for å spille inn og produsere musikk med dagens moderne teknologi. Som elev vil du få kunnskap og forståelse i bruk av generelt musikkutstyr og software som trengs for å lage dine egne sanger og lære hvordan disse kan spilles inn. Du vil også få god kunnskap om musikkbransjen, og hvordan du kan nå ut med musikken din.

Undervisning

Undervisningen er tilrettelagt med et løpende samspill mellom teori og praksis, hvor hovedfokus er at man lærer mest gjennom praktisk arbeid.
Hovedfokuset på studiet handler om den kreative prosessen fra låtskriving til ferdig innspilt og mikset prosjekt. Gjennom denne prosessen vil du få mye tid til å utvikle dine evner som musiker, sanger, produsent eller låtskriver. I tillegg til arbeid i studio, vil du få mange muligheter til å spille konserter eller drive med live lyd hvis du ønsker det.

Forkunnskaper

For oss på Solborg er det et viktig prinsipp at du får starte året på det musikalske erfaringsnivået der du befinner deg. Vi forsøker å tilrettelegge undervisningen for den enkelte, slik at du i størst mulig grad kan få bruke tiden på de områdene og den musikalske retningen som du selv ønsker.

Prosjekter

Vi har mange prosjekter gjennom året. Om høsten jobber vi med forskjellige låter hvor målet er å samle disse til en utgivelse før jul. En konsert står også på programmet for høsten. Etter jul starter vi opp med å produsere låter som skal brukes i et samarbeidsprosjekt med Filmproduksjonslinja. Her er målet å spille inn forskjellige musikkvideoer. Videre utover våren blir et av hovedprosjektene å forberede oss til innspilling i et av New Yorks fantastiske studioer, samt diverse live-opptredener for de som ønsker det. Gjennom hele året foregår det produksjon av låter i studio, enten individuelt eller i grupper.

Hvem er linja for?

Enten du går med en drøm om å jobbe med musikk profesjonelt eller dette er noe som du vil holde på med som en hobby, tror vi dette er linja for deg. Et år på Solborg vil gi deg god kunnskap for å kunne søke på videre musikkproduksjonsstudier, eller en mulighet til å lære mer og ha et år hvor du får bruke mye tid på musikk.

Fasiliteter og utstyr

Vi har en helt ny undervisningsavdeling for Musikkproduksjon.
Som elev disponerer du skolens 3 lydstudioer 7 dager i uka, frem til klokken 23.00.

Studio A: Miks / Mastering / Undervisning
Studio B: Innspilling / Programmering / Mix
Studio C: Programmering, har en rekke synther – både analoge og digitale

I tillegg har vi et fint klasserom med projektor og en scene med ny PA av høy kvalitet.

Vi har valgt Cubase fra Steinberg som basis for vår undervisning, men er du allerede kjent med annen software som Logic, Protools, Ableton Live eller FL studio, står du fritt til å benytte dette på egne prosjekter. Det er en stor fordel hvis du har med deg egen bærbar Mac eller PC, men skolen har også endel Mac’er som du kan benytte. Alle elevene får Cubase software til bruk på egne maskiner og lisens som du kan ta med deg når skoleåret er slutt.
Studioene er utstyrt med flere arbeidsstasjoner bestående av Mac med Cubase, Ableton Live og et bra utvalg av plugins og VST-instrumenter.
Vi benytter utstyr av høy kvalitet og har et bra utvalg av mikrofoner fra Mitek, Shure, Audio Technica, Røde og ADK, og ellers det du måtte trenge for å spille inn musikken din på en profesjonell måte.

Lærer på linja er Kjell A. Westby

Kjell Andreas WestbyKjell har jobbet som produsent og tekniker på mange ulike produksjoner. I over 15 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, og er fremdeles aktiv i bransjen. De siste årene har han jobbet på Solborg, og ivrer etter å inspirere og gi kunnskap videre.

E-post

Priser for skoleåret 2019-2020:

Et år på Musikkproduksjon koster kr 115 215. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.

Opptakskrav

Det er en fordel å kunne beherske ett eller flere instrument, alternativt at du har noe erfaring i å programmere beats. Har du en demo, så legg gjerne ved denne, men dette er ikke et krav. Det forventes at du kan jobbe målbevisst og selvstendig.

Facebook

Du kan lese mer om Musikkproduksjon på facebooksida vår, Solborg FHS Musikkproduksjon

SoundCloud

Her kan du høre noen av sangene som elevene på Musikkproduksjon har laget: soundcloud.com/solborg-musikkproduksjon

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

New York, San Francisco og Los Angeles

Om våren reiser vi til USA på studietur. Her inntar vi New York, San Francisco og Los Angeles og besøker kjente steder som Harlem, Bronx, Brooklyn og Haight Ashbury. Vi opplever konserter, besøker lydstudio, utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYU, Musicans Institute i Hollywood eller slapper av i en park i San Francisco. Ved siden av å treffe dyktige bransjefolk, bruker vi også en dag til å jobbe i et av New Yorks mange fantastiske studioer.

En tidligere elev forteller:

Fantastiske dager på tur! NYC og en liten tur innom Santa Barbara før vi avsluttet med 4 dager i Los Angeles! Vi hadde strålende vær det meste av turen og mange uforglemmelige opplevelser. Dagen vi tilbragte i Studio G Brooklyn sammen med Grammy-nominerte Joel Hamilton og hans fantastiske crew, var nok turens høydepunkt. I år fikk vi også med oss Sasha Dobson som er artist i NYC og bla. spiller i bandet til Norah Jones! Hun var med oss i studio hele dagen, pratet bl.a. om låtskriving og forberedte oss på selve innspillingen. Noen av de andre høydepunktene på turen var besøk på Apollo Theater hvor noen av oss fikk opptre, konsert på den legendariske klubben Cafe Wha, Broadway-musikaler, Alcatraz, Haight Ashbury, boblebadet på kvelden i San Louis Obispo, Hollywood, Venice Beach… og mye mer.

Høst-tur

Vi tar en tur i linjeuka der vi jobber med musikk og går på konserter. Hvor turen går, bestemmer vi når det nærmer seg. Tidligere turer har gått til London, Polen og Barcelona.

Velkommen til Musikkproduksjon!

Hilsen Kjell Andreas

Film: I need Money
I need Money
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Film: Film
Film
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Musikkvideoen er lagt av elever på Musikkproduksjon i samarbeid med elever på Film-linja. Innspilling av musikk: Kristina Falch Jacobsen og Charlotte Hummel, Musikkprodukjon. Filming og regi: Synne Kristin Holmaas, Kjartan Drivenes, Joakim Omdal, Helga Lindheim, Ellen Andra Mathisen og Mari Haldis Tveit, Film & Media.

Film: Musikkvideo
Musikkvideo
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com