Premier League forsidebilde

Premier League


Er du lei av alle idiotene som uttaler seg om fotball (og særlig laget du holder med) og som ikke har peiling? Nå kan verden få høre din stemme, dine analyser og dine betraktninger gjennom podcasten: «Solborg snakker fotball»

Dette er linjen for deg som liker fotball og særlig Premier League (PL).
Premier League er verdens største (og beste?) klubbliga og interessen i Norge er enorm. På «Premier League – Solborg» lærer vi om fotball, om PL, om klubbene, historien, de store kampene, lokalderbyene og alt det som gjør at vi elsker «det vakre spillet». Vi diskuterer taktikk, laguttak, resultater, managere, spillere og vi presenterer tankene våre for resten av verden. Og ja, vi spiller litt fotball også. Vi setter opp våre egne lag i Fantasy Premier League og vi arrangerer Fifa-turneringer.
Kanskje har du spilt fotball siden du var 5 år gammel eller kanskje du bare fascineres uendelig av alt fotballen har å by på selv om du ikke har spilt så mye for egen del. Gjennom turer til Afrika og England skal vi bli enda bedre kjent med internasjonal fotballkultur.
Vi skal selvfølgelig en tur til England for å se fotballen på nært hold, besøke byene til de store lagene, dra på stadiontur. Kanskje vi også tar med oss den magiske atmosfæren fra lag i lavere divisjoner.
Vi har også mange lag i umiddelbar nærhet fra Solborg (Viking, Sandnes-Ulf mfl), som det også kan være verdt å følge litt med på.
På våren drar vi på langtur til Afrika der vi blir kjent med både land og kultur, og ellers får gode sjanser til å spille fotball i en verdensdel som både elsker den runde ballen og Engelsk fotball. Der skal vi i tillegg virkelig få oppleve en annerledes og spennende verden, veldig ulik vår egen, samtidig som vi har masse felles.
Denne linjen passer for alle med kjærlighet til «det vakre spillet» enten de er gutter eller jenter, «proffe» spillere eller nybegynnere.

Dette vil du lære:

  • Hvordan lage en podcast, intervjuteknikk og hvordan du kan uttrykke deg.
  • Vi lærer om den moderne fotballens historie i England og hvordan forskjellige klubber vokste frem.
  • Vi ser på hvordan den har påvirket alt fra småsteder langt fra storbyene til fotballens påvirkning av verdenshistorien.
  • Vi ser på sosiologiske forhold knyttet til fotball (kjøp og salg av spillere, supporterkultur etc.)
  • Vi forbereder oss til utenlandsturene ved å lære om landene vi reiser til, kultur, historie, politikk mm.
  • Vi er sammen med de andre idrettslinjene på skolen der vi får innsikt i mentaltrening, idrettpsykologi, kosthold og helse samt foredrag av spennende idrettsprofiler.

Hva vi forventer av deg:

Vi forventer at du har lyst på et annerledes år der fotballen står i sentrum, både spillet og alt rundt det. Vi forventer at du har lyst til å være med på en podcast, enten som tekniker, programleder eller «ekspert» og at du har lyst til å dele dine tanker om Premier League. Denne podcasten skal ut jevnlig. Vi forventer at du har lyst til å oppleve verden utenfor Norges grenser. Fotball er et lagspill der alle lagets ledd er avhengig av hverandre og alle må jobbe mot et felles mål for å bli best mulig. Slik er det i en folkehøyskole-klasse også. Vi jobber sammen for å gjøre hverandre bedre, slik at klassen kan bli best mulig og at du kan vokse som menneske underveis.

Søk nå!