Nyheter


Storslåtte Thailand, Grand finale

Siden 2007 har Solborg folkehøgskole arrangert reisekurs til Thailand. Det har vært populære kurs. Årsaken er nok at dette er en reise med et godt faglig innhold. Rektor Kjell Konstali har i alle disse årene samarbeidet med Egil S. Eide. Eide snakker språket, og har et kontaktnett som gjør turen unik.

I februar/mars var 33 personer med på den store finalen. En reise som startet i Bangkok og fortsatte til Nord-Thailand. Vi besøkte Chiang Rai og Chiang Mai. Opplevde fantastisk natur og folkeliv. Møtte kristent misjonsarbeid og var på besøk på flere universiteter og studiesentre.

På det kristne Payap universitetet var vi med på en gripende sermoni. Nye sykepleiestudenter ble opptatt. På Wat Suan Dok, et buddhistisk tempel og studiesenter, fikk vi en forelesning av en munk. Tema var meditasjon og ro i sinnet. Hva er lykke, spurte munken. Så fikk vi litt tid til samtale og utdype hva som forener og hva som skiller oss, kristne og buddhister.

I alle disse årene har vi hatt med oss Pian som lokal kjentmann og guide. Han har selv vært munk i 14 år. Pian er et flott menneske. Hjelpsom og imøtekommende på alle vis.

Takk til alle turdeltakerne. Nå er vi tilbake i hverdagen, men opplevelsene og fellesskapet på turen har beriket oss.

Kjell Konstali