Nyheter


Hvordan var Helga på Solborg?

Ja, for Helga var tilbake på Solborg, ikke som elev, men som lærer for en dag. Helga Lindheim var elev på Film & Medialinja ved Solborg folkehøgskole i fjor og fikk forespørsel av medialærer Sveinung Gjerde om å ha et undervisningsopplegg med komposisjon og storyboard som tema. Og Helga tok utfordringen.
- Det var utrolig gøy å være tilbake igjen, men nå i en litt annen rolle. Men denne rollen som lærer blir kanskje virkelighet en dag for jeg har veldig lyst til å bli lærer innen mediefag på videregående eller i folkehøgskole.
For tiden går Helga på visuell kommunikasjon på høgskolen i Buskerud og Vestfold, HIBV i Drammen.
- Ja, jeg har startet på en bachelor i visuell kommunikasjon og driver mye med grafisk arbeid, typografi, markedsføringsledelse, lager logoer og bruker mye verktøyene Photoshop og Illustrator. I løpet av studiet vil jeg ta et semester i Australia. Etter fjorårets linjetur til Australia frister det å reise tilbake.
Men hvordan var helga og dagene på Solborg?
- Den har vært veldig bra, koselig å treffe igjen tidligere lærere og stipendiater. Fikk også med meg en tur til Kjeragbolten med venninner i strålende solskinn. Året på Solborg har gitt meg mange gode minner Det var et år jeg utviklet meg både faglig og sosialt. Jeg ble kjent med mange ulike personligheter og lærte å samarbeide med dem.

Helga Lindheim underviser Film & Medaiklassen på Solborg