Nyheter


Fantastisk jubileumskonsert

For en kveld! For en konsert! For en fantastisk markering av at Solborg er 100 år! Det manglet ikke på superlativer fra de i alt 900 Solborg-vennene som hadde tatt turen til IMI forum lørdag 2. november.

Dette ble en festkveld som vil gå inn i Solborgs sekelhistorie med bravur. Artister som Rita Eriksen (vinner av fjorårets «Stjernekamp» på NRK), Kjell Inge Torgersen (Norges svar på Sting), Torolf Nordbø («Han Innante», tidligere timelærer på Solborg), Torstein Sødal (Sørlandets sangstolthet og tidligere Solborg-elev), Magne Fremmerlid (kjent operasanger og tidligere Solborg-lærer), kastet glans over jubilanten. Det samme gjorde familien Mo – med Bjarte og Magnhild i spissen – som også spilte under alle arrangementene sammen med Aril Schøld sitt band. I tillegg fikk vi glansnummeret med lærer Olav Keilegavlen som spilte på støvsuger, og tidligere elever Ingrid Frøsland og Rivo Noarivelo som sang sine egne sanger. Og konserten ble humoristisk og lett ledet av radarparet fra NRK (Utakt), nemlig Per Øystein Kvindesland (tidligere mediaelev) og Bjørn Olav Skjæveland. Også NRK-kjendisen Olav Viksmo Slettan (tidl. mediaelev og miljøarb.) satte sitt spor på kvelden da han bl.a. fortalte om Solborg-flagget han har plantet på selveste Nordpolen. I tillegg var det flere av årets elever som bidro med sang og musikk: Anne Mette Leite med egenkomponert sang, Charlotte Holm-Hansen i duett med Toralf Nordbø i tillegg til skolekoret med sine mange dyktige solister. Og hvilken finale det ble. Et lite utdrag fra musikalen Les Misérables som har blitt satt opp på Solborg i over 20 år, men denne gang med solistene Kjell Inge Torgersen, Tostein Sødal, Ingrid Frøsland og Gunnlaug Gilje Svela (tidligere korlærer). Det var flere i salen som måtte ty til lommetørkle da de sterke sangene fra musikalen ble fremført og ikke minst under finalenummeret da hele skolekoret ble med og sang «Do you hear the people sing».
Allerede fra det første anslaget med at lærer Henrik Grydeland fremførte sin lett humoristiske historiske Solborg-monolog etterfulgt av skolekorets «Månemannsang» til den prangende avslutningen med Les Misérables så var det kvalitet i alle ledd. En festkveld Solborg har all grunn til å være meget stolte av.
To timer før konserten var det åpent torg i IMI Forum der besøkende kunne få se litt av det Solborg står for i dag. Hver linje presenterte seg med ting de holder på med i hverdagen. Adventure hadde satt opp en gapahuk og levde ut sin friluftstrang, Bilde & Form viste flere av sine kunstverk, Film & Media gikk rundt og intervjuet folk og viste filmer på storskjerm, Global Village presenterte seg med fotoutstilling, reisequiz og fotballkonkurranse. Klær, mote og design hadde selvfølgelig sin klesutstilling og Multisport Pluzz viste noen av sine mange rare aktiviteter samt lynlotteri. Rampelys Scene hadde med seg noen av “Kardemomme by”-karakterene og lagde mye liv og røre på torget mens Rampelys Musikkproduksjon hadde satt opp en scene og fremførte en liten minikonsert. I tillegg var det salg av nystekte lapper, pizza, kaffe og kaker m.m. Det myldret av feststemte og fornøyde folk som virkelig koste seg denne lørdagskvelden.

Olav Keilegavlen spiller Amazing Grace på støvsuger under Solborgs 100 års markering på IMI forum 2. nov. 2013