Nyheter


1. mai-tog til Preikestolen

Ja, for det føles nesten som å gå i tog når vi legger i vei til Preikestolen selveste 1. mai.
Turen til Preikestolen er ikke bare Rogalands mest populære, den er også Norges mest besøkte turområde, hvis du regner antall besøkende. Denne flotte 1. mai var det rene folkevandringen opp til «Stolen». Vi vet ikke antallet, men det må ha vært tusenvis av mennesker. Sjelden har jeg opplevd så mange gå i kø til denne naturperlen. Bare Solborg utgjorde ca. 150 personer. I tillegg var det en rekke russ og mange fra Forsvaret. Forsvaret hadde en enkel gudstjeneste på toppen, mens russen fra Vågen vgs. i Sandnes stemte i Händels Messias til flott akustikk fra fjellene, så noen har skjønt hvordan Preikestolen kan tas i bruk.
Jeg tror jeg har mine ord i behold når jeg sier det var flere utenlandske turister her enn norske. På språket kunne vi konstatere at det var mye folk fra de øst-europeiske landene, men også japanere, kinesere, vietnamesere og amerikanere var representert.

Det er gjort flere utbedringer i den merkede løypa opp til Preikestolen de seneste årene. Størst betydning har nok utbedringen våren 2013 hatt. Her har det blitt gjort mye i urene.
Dette har gjort at turen opp er blitt tilgjengelig for flere. De to store steinurene er nå blitt betydelig enklere å forsere enn tidligere. Preikestolen ligger 604 meter over Lysefjorden og er et majestetisk skue, både fra toppen og fra fjorden. Elevene ved Solborg virkelig storkoste seg denne solrike og flotte dagen i en av Ryfylkes flotteste perler.

Solborg folkehøgskole på tur til Preikestolen 1. mai 2014