Musikkproduksjon forsidebilde

Musikkproduksjon


Dette er linja hvor du lærer deg å bruke studio som produsent, tekniker, låtskriver, kreativ musiker eller sanger. På Musikkproduksjon tar vi drømmen din på alvor enten den er stor eller liten.

The Art of Recording

Musikkproduksjonslinja er utviklet for å gi deg kunnskap om de verktøyene og triksene som er nødvendig for å spille inn og produsere musikk med dagens moderne teknologi. Som elev vil du få kunnskap og forståelse i bruk av generelt musikkutstyr og software som trengs for å lage dine egne sanger og lære hvordan disse kan spilles inn. Du vil også få god kunnskap om musikkbransjen, og hvordan du kan nå ut med musikken din.

Undervisning

Undervisningen er tilrettelagt med et løpende samspill mellom teori og praksis, hvor hovedfokus er at man lærer mest gjennom praktisk arbeid.
Hovedfokuset på studiet handler om den kreative prosessen fra låtskriving til ferdig innspilt og mikset prosjekt. Gjennom denne prosessen vil du få mye tid til å utvikle dine evner som musiker, sanger, produsent eller låtskriver. I tillegg til arbeid i studio, vil du få mange muligheter til å spille konserter eller drive med live lyd hvis du ønsker det.

På Musikkproduksjon er vi ikke bare opptatt av hvordan man lager og produserer musikk, men også hvordan du kan utvikle hobbyen din til noe mer, enten innen musikk eller noe helt annet.

Forkunnskaper

For oss på Solborg er det et viktig prinsipp at du får starte året på det musikalske erfaringsnivået du befinner deg på. Vi forsøker å tilrettelegge undervisningen for den enkelte, slik at du i størst mulig grad kan få bruke tiden på de områdene og den musikalske retningen som du selv ønsker. Det er en stor fordel hvis du spiller et instrument, synger eller har noe erfaring i å programmere beats.

Prosjekter

Vi har mange prosjekter gjennom året. På høsten går det mye tid til å introdusere grunnleggende teknikker og til å lære seg å bruke studio og software. Etter jul starter vi opp med å produsere låter som skal brukes i et samarbeidsprosjekt med Filmproduksjonslinja. Her er målet å spille inn forskjellige musikkvideoer. Videre utover våren blir et av hovedprosjektene å forberede oss til innspilling i et av New Yorks fantastiske studioer, samt diverse live-opptredener for de som ønsker det. Gjennom hele året foregår det produksjon av låter i studio, enten individuelt eller i grupper.

Fra idé til virkelighet

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom linjene «Bilde, Form & Kunst», «Klær, Mote & Design» og «Musikkproduksjon». Gjennom disse timene vil du bli inspirert og få kunnskap til å ta en idé eller drøm du har, og gjøre den om til virkelighet. Det finnes et hav av muligheter, spørsmålet er om og hvordan du bruker de! Vi samarbeider med en rekke dyktige personer som både har skapt og fortsetter å skape sin egen arbeidsplass. Dette er et område hvor flere linjer jobber sammen, både gjennom inspirerende foredrag og praktisk teamarbeid. Gled dere!

Hvem er linja for?

Enten du går med en drøm om å jobbe med musikk profesjonelt eller dette er noe som du vil holde på med som en hobby, tror vi dette er linja for deg. Et år på Solborg vil gi deg god kunnskap for å kunne søke på videre musikkproduksjonsstudier, eller en mulighet til å lære mer og ha et år hvor du får bruke mye tid på musikk.

Fasiliteter og utstyr

Vi har en helt ny undervisningsavdeling for Musikkproduksjon.
Som elev disponerer du skolens 3 lydstudioer 7 dager i uka, frem til klokken 23.00.

Studio A: Miks / Mastering / Undervisning
Studio B: Innspilling / Programmering / Mix
Studio C: Programmering, har en rekke synther – både analoge og digitale

I tillegg har vi et fint klasserom med projektor og en scene med ny PA av høy kvalitet.

Vi har valgt Cubase fra Steinberg som basis for vår undervisning, men er du allerede kjent med annen software som Logic, Protools, Ableton Live eller FL studio, står du fritt til å benytte dette på egne prosjekter. Det er en stor fordel hvis du har med deg egen bærbar Mac eller PC, men skolen har også endel Mac’er som du kan benytte. Alle elevene får Cubase software til bruk på egne maskiner og lisens som du kan ta med deg når skoleåret er slutt.
Studioene er utstyrt med flere arbeidsstasjoner bestående av Mac med Cubase, Ableton Live, FL studio og Logic og et bra utvalg av plugins og VST-instrumenter.
Vi benytter utstyr av høy kvalitet og har et bra utvalg av mikrofoner fra Mitek, Shure, Audio Technica, Røde og ADK, og ellers det du måtte trenge for å spille inn musikken din på en profesjonell måte.

Film: Om Musikkproduksjon
Om Musikkproduksjon
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Hovedlærer på linja er Kjell A. Westby

Kjell er en engasjert lærer som elsker å drive med musikk og gi sin kunnskap videre til elevene. Han ønsker at alle skal få en mulighet til å utvikle seg videre enten det er innen låtskriving, produksjon, sang eller å spille et instrument. Han forteller gjerne om elever som startet med lite tro på seg selv, og som nå jobber aktivt med musikk.
I over 15 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, der han har jobbet som produsent og tekniker. Kjell er fremdeles aktiv i musikkbransjen.

E-post

Lærer på linja er Hanne Sørvaag

Hanne SørvaagHanne har jobbet som låtskriver i inn og utland gjennom mange år, og har mange plasseringer på lister verden over. Ved siden av å være artist og låtskriver, er Hanne veldig opptatt å bidra til at nye unge talenter skal få utvikle seg og lære kunsten å skrive gode sanger! Hanne vil være faglig ansvarlig for linja, og stå for mye av undervisingen, men som elev på linja vil du også ha endel fellesundervisning og samarbeidsprosjekter med de andre musikklinjene.

Lærer på linja er Eirik Berge

Eirik BergeEirik Berge har lang erfaring som komponist, arrangør, orkestrator og musiker. Eirik har jobbet med mange kjente artister, bla Aurora, Lewis Capaldi, Lewis Capaldi, Vinnie, Madcon, Ronan Keating, Espen Lind og Ingebjørg Bratland. Han har sin filmmusikkutdannelse fra Berklee College of Music i USA, og har jobbet med film både i Norge og i utlandet.
Eirik har et sterkt ønske om å bidra til at unge musikere og komponister skal få samme muligheter som han selv har hatt.

Lærer på linja er Henrik Seglem Grydeland

Henrik Seglem GrydelandHenrik er en av Solborgs musikalske krefter, ofte sett bak flygelet ikledd en «ny» dressjakke, kjøpt på gjenbruksbutikken. Det er alltid god stemning når Henrik reiser på tur, som regel med ukulele eller ball under armen. Henrik elsker spill, og har utallige bondebridge-runder bak seg. Han er skolens og Rogalands mest entusiastiske Lyn-supporter, uansett hvor i seriesystemet de befinner seg. Henrik underviser i populærmusikkens historie og andre felles musikkfag. Han er utdannet lærer og har i tillegg studier i kulturkunnskap fra Stavanger og Frankrike.

Priser for skoleåret 2021-2022:

Et år på Musikkproduksjon koster kr 123 950. Det inkluderer studietur, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag, Cubase, skolegenser m.m.

Frivillig individuell undervisning

Skolen har kontakt med dyktige musikere og sangere som gir individuell undervisning. Dersom du ønsker å ta imot dette tilbudet, vil du få en ekstra kostnad på 15 000 kr.

Facebook og Instagram

Du kan lese mer om Musikkproduksjon på facebooksida vår, Solborg FHS Musikkproduksjon og på Instagram/musikkproduksjon_solborg

SoundCloud

Her kan du høre noen av sangene som elevene på Musikkproduksjon har laget: soundcloud.com/solborg-musikkproduksjon

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

New York, Los Angeles, Nashville og Memphis

På våren reiser vi til USA på en 16-19 dagers studietur. New York, Los Angeles, Nashville og Memphis er byer vi besøker.
Du vil du oppleve kjente steder som Broadway, Harlem, Brooklyn, Music Row, Graceland, Beale Street, Hollywood og Venice Beach. Konserter, besøk i lydstudioer og musikkhistoriske utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYU og Musicians Institute i Hollywood, står på programmet. Ved siden av å treffe dyktige bransjefolk, bruker vi også en dag til å jobbe i et av de fantastiske studioene vi besøker.
Det blir også tid til en dag i Universal studios og mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet!

En tidligere elev forteller:

Fantastiske dager på tur! NYC og Los Angeles! Vi hadde strålende vær det meste av turen og mange uforglemmelige opplevelser. Dagen vi tilbragte i Studio G Brooklyn sammen med Grammy-nominerte Joel Hamilton og hans fantastiske crew, var nok turens høydepunkt. I år fikk vi også med oss Sasha Dobson som er artist i NYC og bl.a. spiller i bandet til Norah Jones! Hun var med oss i studio hele dagen, pratet bl.a. om låtskriving og forberedte oss på selve innspillingen. Noen av de andre høydepunktene på turen var besøk på Apollo Theater hvor noen av oss fikk opptre, konsert på den legendariske klubben Cafe Wha, Broadway-musikaler, Alcatraz, Haight Ashbury, boblebadet på kvelden i San Louis Obispo, Hollywood, Venice Beach… og mye mer.

Høst-tur

I november har vi linjeuke. Da benytter vi anledningen til å reise på tur. Hvor det blir, bestemmer vi når det nærmer seg. Tidligere år har vi reist til Oslo, Gdansk, London og Barcelona.

Velkommen til Musikkproduksjon!

Hilsen Kjell Andreas

Nedenfor ser du musikkvideoer elever på Musikkproduksjon har laget i samarbeid med elever på Filmproduksjon.

Film: I need Money
I need Money
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Film: Film
Film
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Musikkvideoen er lagt av elever på Musikkproduksjon i samarbeid med elever på Film-linja. Innspilling av musikk: Kristina Falch Jacobsen og Charlotte Hummel, Musikkproduksjon. Filming og regi: Synne Kristin Holmaas, Kjartan Drivenes, Joakim Omdal, Helga Lindheim, Ellen Andrea Mathisen og Mari Haldis Tveit, Film & Media.

Film: Musikkvideo
Musikkvideo
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!