Multisport Afrika forsidebilde

Multisport Afrika


Et år med aktiviteter, opplevelser og surpriser! Mangfold og variasjonen gjør linja unik. Du får utforske og erfare en stor mix av idretter. Du får oppleve Afrika med fattigdom og luksus, slum og safari. Du vil få et år med mening og mulighet for mestring. Du må like variasjon og tørre å utfordre deg selv.

Aktiviteter

Trikke, aquaskipper, kin-ball, squash, gokart, tennis, klatring, bordtennis, badminton, ishockey, curling, bueskyting, luftpistol, leirdueskyting, fotball, håndball, svømming, jogging, multienes mester, timer på treningssenter, trappeløp, basket, elefantball, indiaca, riding, havbad hver måned, kano, aktiv dag i millitæret, helikopter over Stavanger, rugby, innebandy, vannsport, sandvolley, alpint, dressin og annet som dukker opp…

Teambuilding

Å ha et godt klassemiljø er viktig for meg og deg! Sammen gjør vi hverandre sterke. Du er en viktig brikke i dette. Din evne til å være positiv og tenke positivt utfordres, og det gir resultater. Vi bruker aktiviteter som sveiser oss sammen og gir samhold som utbytte.

Motto for året: «Strekk deg lenger enn før»

Vi utfordrer oss selv og hverandre, støtter og hjelper. Vi jobber med ulike aktiviteter for at du skal få mulighet til å strekke deg lenger, både fysisk og psykisk. Dette er selvutviklende og meningsfullt.

Utflukter

Dagsturer ut i naturen med aktiviteter, fysisk fostring, grill & chill med ulike matopplevelser. Overnatting i hytter, speidersenter, besøk til annen folkehøgskole og dagsturer til alpinbakker.

Surprise-dager

Omtrent én gang hver måned er det en surprisedag med spesielle opplevelser/aktiviteter.

Solidaritet

På turen til Kenya møter vi barn og unge som lever under helt annerledes forhold enn det vi er vant til. Gjennom skoleåret samler vi inn penger til inntekt for prosjekter i Kenya og skolens fellesprosjekt i Kambodsja. Pengene får vi inn ved å pante flasker, ha lotteri eller andre aktiviteter. Du utfordres til å ta i et tak for andre enn deg selv.

Priser for skoleåret 2019-2020:

Et år på Multisport Afrika koster kr 113 215. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.
Kr 1 800, til bl.a. vaksiner, kommer i tillegg.

Lærer på linja, Hans Petter Nordal

Hans Petter er en aktiv person som liker det meste innen idrett. Han går gjerne på ski til jobb, både sommer og vinter. Han har jobbet det meste av livet sitt i folkehøgskolen, men har også vært innom radio og mediearbeid.
Hans Petter elsker friluftsliv og er i sitt rette element ved et stille fjellvann med fluestanga i handa.
E-post

Nora, tidligere elev

For meg er folkehøgskole et aktivt år. Jeg har aldri klart å bestemme meg for én hobby eller én aktivitet jeg liker bedre enn andre, derfor valgte jeg Multisport; fordi vi gjør så utrolig mye forskjellig.
I løpet av året har jeg lært å være meg selv og å være mer aksepterende til hva andre mener. Jeg har lært å være en god venn og et bedre medmenneske.

På studieturen fikk jeg oppleve en helt annen kultur, noe som lærte meg å være mer åpen for andre typer levemåter og livsstiler. Jeg er utrolig takknemlig for den muligheten jeg fikk til å dra på en så fantastisk tur og de mulighetene jeg ga andre ved hjelp av solidaritetsarbeidet vi gjorde før turen.
Solborg er en fantastisk skole der alle elevene blir sett og tatt vare på på lik linje. Multisport Afrika er en aktiv linje som i tillegg gjør en del solidaritetsarbeid.

Jeg begynte folkehøgskole for å bli selvstendig, men jeg endte opp med å bli mer avhengig av andre enn noen gang.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

Afrika – Kenya

Kenya – Safarienes hjemland. Tenk deg at du sitter i en safaribil sammen med fem medelever og en sjåfør. Sjåføren har vært her før, og vet hvor han skal lete opp dyrene. Plutselig stopper bilen, det er noe der som kan se ut som en løve, ja, det er en løve, den kommer forsiktig fram, ser ut som den er litt lat, i hvert fall ikke sulten.
Dere kjørere videre, i horisonten ser dere en hel elefantfamilie på vei til et vannhull. De nærmer seg, er ikke redde.
Hver safaritur er forskjellig, du vet ikke hva slags dyr som vil dukke opp, men spenningen og opplevelsen sitter i kroppen.

Kenya – hvor du kan snorkle blant verdens mest fargerike og spektakulære koraller eller ri på kameler langs de flotte strendene ved Mombasa.

Kenya med Rift Valleys naturskjønne og blendende utsikter. Landet er minst like opplevelsesrikt og mangfoldig som Multisportlinja. Her kan du slappe av på stranden under vaiende kokospalmer, danse med masaier eller se løver jakter på gaseller på savannene.

Kenya – der mange barn og unge ikke har sett det vakre landet sitt, de har ikke vært utenfor slumområdet de bor i. Multisport Afrika besøker også barnehjem og skoler der vi møter barn som får hjelp. (www.maishamema.org)

Friluftsliv.

Vi drar på dagsturer til spennende steder i Rogaland. Å være ute i naturen byr på gode opplevelser. Steder vi besøker er Flekkefjord, Suldal, Røldal, Sirdal og Sauda.

Kristine og Marte, tidligere elever

Kristine og MarteMultisport Afrika er en linje som tilbyr alle aktiviteter fra a til å. De mange aktivitetene, utfordringene og opplevelsene gjorde at vi falt for denne linjen. Vi ble utfordret i alt fra havbad en gang i måneden, helikoptertur over Stavanger, rafting til rappellering og paintball. Denne linjen har et vidt spekter av muligheter og vi fikk en variert hverdag. Linjen tilbyr mye fart og spenning, glede og samhold. Om du begynner på Multisport Afrika, får du både testet deg selv og tøyet grenser på alle mulige måter. Linjeturen til Afrika var en opplevelse for livet. Her fikk vi møte, bli kjent med og høre mange sterke historier fra de innfødte. Klassen fikk se et land med store kontraster.
«Suprisene» for klassen som lærerne arrangerer var noe av det beste med Multi. Vi var aldri sikre på hva HP og Terje hadde funnet på, men ble alltid positivt overrasket. Året på Solborg er et år vi aldri kommer til å glemme, og vi anbefaler på det sterkeste å velge Multisport Afrika, for et annerledes år.

Facebook

Du kan se mer av det vi gjør på linja på vår facebookside, MultisportPluzz

Velkommen

Med vennlig hilsen Hans Petter og Terje

Film fra Afrika

Film: Film fra Afrika
Film fra Afrika
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Film: Film om Multisport Afrika
Film om Multisport Afrika
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!