Multisport forsidebilde

Multisport


Kan en skoledag bli noe du virkelig gleder deg til? Kan en skoledag bli fylt med dine interesser? Kan en skoledag bli full av variasjon?

Mangfold, variasjon og mange utradisjonelle idretts- aktiviteter gjør linja unik.

På Multisport får du utforske og erfare en stor mix av idretter. Du får oppleve Kenya med fattigdom og luksus, slum og safari. Du vil få et år med mening og mulighet for mestring. Du må like variasjon og tørre å utfordre deg selv.

Film: Om Multisport
Om Multisport
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Aktiviteter

Trikking, aquaskipping, kin-ball, squash, gokart, tennis, klatring, bordtennis, badminton, ishockey, curling, bueskyting, luftpistol, leirdueskyting, fotball, håndball, frisbee, golf, svømming, multienes mester, crossfit, trappeløp, basket, elefantball, indiaca, riding, rafting, zip-line, kano, kajakk, aktiv dag i millitæret, helikopter over Stavanger, rugby, innebandy, vannsport, sandvolley, alpint, dressin og annet som dukker opp…

Beliggenhet

Skolen ligger i nærheten av flere idrettshaller og har kort avstand til fine turområder. På skolen er det beachvolleyballbane og linja har egen bue-og luftpistolbane i klasserommet.

Teambuilding

Å ha et godt klassemiljø er viktig for meg og deg! Sammen gjør vi hverandre sterke. Du er en viktig brikke i dette. Din evne til å være positiv og tenke positivt utfordres, og det gir resultater. Vi bruker aktiviteter som sveiser oss sammen og gir samhold som utbytte.

Motto for året: «Strekk deg lenger enn før»

Vi utfordrer oss selv og hverandre, støtter og hjelper. Vi jobber med ulike aktiviteter for at du skal få mulighet til å strekke deg lenger, både fysisk og psykisk. Dette er selvutviklende og meningsfullt.

Utflukter

Dagsturer ut i naturen med aktiviteter, fysisk fostring og grill & chill med ulike matopplevelser. Overnatting i hytter, speidersenter, besøk til annen folkehøgskole og dagsturer til alpinbakker.

Surprise-dager

Omtrent én gang hver måned er det en surprisedag med spesielle opplevelser/aktiviteter.

Solidaritet

På turen til Kenya møter vi barn og unge som lever under helt annerledes forhold enn det vi er vant til. Gjennom skoleåret samler vi inn penger til inntekt for prosjekter i Kenya og skolens fellesprosjekt i Kambodsja. Pengene får vi inn ved å pante flasker, ha lotteri eller andre aktiviteter. Du utfordres til å ta i et tak for andre enn deg selv.

Priser for skoleåret 2021-2022:

Et år på Multisport koster kr 120 950. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag, skolegenser m.m.
Kr 1 800 – til bl.a. vaksiner – kommer i tillegg.

Lærer på linja, Hans Petter Nordal

Hans Petter er en aktiv person som liker det meste innen idrett. Han går gjerne på ski til jobb, både sommer og vinter. Hans Petter har jobbet det meste av livet sitt i folkehøgskolen, han elsker friluftsliv og er i sitt rette element ved et stille fjellvann med fluestanga i handa.

E-post

Nora, tidligere elev

For meg er folkehøgskole et aktivt år. Jeg har aldri klart å bestemme meg for én hobby eller én aktivitet jeg liker bedre enn andre, derfor valgte jeg Multisport; fordi vi gjør så utrolig mye forskjellig.
I løpet av året har jeg lært å være meg selv og å være mer aksepterende til hva andre mener. Jeg har lært å være en god venn og et bedre medmenneske.

På studieturen fikk jeg oppleve en helt annen kultur, noe som lærte meg å være mer åpen for andre typer levemåter og livsstiler. Jeg er utrolig takknemlig for den muligheten jeg fikk til å dra på en så fantastisk tur og de mulighetene jeg ga andre ved hjelp av solidaritetsarbeidet vi gjorde før turen.
Solborg er en fantastisk skole der alle elevene blir sett og tatt vare på på lik linje. Multisport er en aktiv linje som i tillegg gjør en del solidaritetsarbeid.

Jeg begynte på folkehøgskole for å bli selvstendig, men jeg endte opp med å bli mer avhengig av andre enn noen gang.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Multisport

Film: Multisport
Multisport
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Linjeturer

Afrika – Kenya

Kenya – Safarienes hjemland. Safari er magisk! Soloppgangen på savannen, det første synet av løvene, å sitte foran bålet under den funklende stjernehimmelen og lytte til historiene til masaiene!
I Kenya er det ikke bare dyr som er hovedfokus, men like mye den vakre naturen, menneskene, maten og kulturen. Du vil garantert bli inspirert av den kenyanske gjestfriheten!
Kenya er mangfoldig! Her kan du snorkle blant verdens mest fargerike og spektakulære koraller eller ri på kameler langs de flotte strendene ved Mombasa.
Du vil få oppleve Rift Valleys naturskjønne og blendende utsikt, danse med masaier på savannene og være på de kritthvite strendene ved Mombasa der du kan slappe av under vaiende kokospalmer. I Kenya drar vi også på båttur for å se etter flodhester og krokodiller.
Av aktiviteter på turen til Kenya spiller vi fotball og volleyball med barn og ungdom, vi snorkler, har ulike vannaktiviteter og tar kanskje noen lette løpeturer i solnedgangen på stranda.
Vårt motto for turen er «Møte med mennesker». Gjennom ulike møter får du høre mange sterke historier. Vi treffer bl.a. mange barn og unge som ikke har sett det vakre landet sitt, de har ikke vært utenfor slumområdet de bor i. Multisport besøker også barnehjemmet Maisha Mema i Nairobi som vi støtter. (www.maishamema.org)

Friluftsliv.

Vi drar på dagsturer til spennende steder i Rogaland. Å være ute i naturen byr på gode opplevelser. Steder vi besøker er Flekkefjord, Suldal, Røldal, Sirdal og Sauda.

Kristine og Marte, tidligere elever

Kristine og MarteMultisport er en linje som tilbyr alle aktiviteter fra a til å. De mange aktivitetene, utfordringene og opplevelsene gjorde at vi falt for denne linjen. Vi ble utfordret i alt fra havbad en gang i måneden, helikoptertur over Stavanger, rafting til rappellering og paintball. Denne linjen har et vidt spekter av muligheter og vi fikk en variert hverdag. Linjen tilbyr mye fart og spenning, glede og samhold. Om du begynner på Multisport, får du både testet deg selv og tøyet grenser på alle mulige måter. Linjeturen til Afrika var en opplevelse for livet. Her fikk vi møte, bli kjent med og høre mange sterke historier fra de innfødte. Klassen fikk se et land med store kontraster.
«Suprisene» for klassen som lærerne arrangerer var noe av det beste med Multi. Vi var aldri sikre på hva HP hadde funnet på, men ble alltid positivt overrasket. Året på Solborg er et år vi aldri kommer til å glemme, og vi anbefaler på det sterkeste å velge Multisport, for et annerledes år.

Facebook og Instagram

Du kan se mer av det vi gjør på linja på vår facebookside, MultisportPluzz og på Instagram/#solborgmulti

Velkommen

Med vennlig hilsen Hans Petter

Film fra Afrika

Film: Film fra Afrika
Film fra Afrika
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!