Life Changing Fitness forsidebilde

Life Changing Fitness


Bygg fysisk og mental styrke gjennom variert, nyskapende trening og kosthold. Utvikle ditt personlige potensiale sammen med andre som har samme interesse som deg. Sterk alene, sterkere sammen!

Hvorfor velger du Life Changing Fitness?

Fysisk trening: Få den ultimate trening med vårt brede utvalg av treningsformer: Styrketrening, crossfit, fitnessboxing, svømming, yoga, ballspill, racketsport og mye mer – vi har noe for alle. Du får en personlig trener som tilpasser treningen til dine indivduelle mål og behov. Bli en sterkere utgave av deg selv.

Du vil få en skreddersydd treningsplan, samt personlig oppfølging under øktene for å sikre at du utførere øvelsene korrekt og trygt.

Life Changing Fitness passer for deg uansett hvilke kunskaps- eller ferdighetsgrad du har.

Mental trening: Mental trening er like viktig som fysisk trening for å oppnå både fysiske og mentale helsefordeler. Det kan hjelpe deg med å øke motivasjonen for å nå dine mål, forbedre ditt selvbilde og håndtere stress på en mer effektiv måte.

En av de viktigste fordelene med mental trening er økt motivasjon. Ved å sette klare mål og utvikle en plan for å nå dem, kan du fokusere på det du vil oppnå og være mer motivert for å jobbe mot det. Mental trening kan også hjelpe deg med å bygge selvtillit og øke ditt selvbilde.

Stress er en naturlig del av livet, men for mye stress kan ha negative konsekvenser for både kropp og sinn. Mental trening kan hjelpe deg med å lære å hådtere stress på en mer effektiv måte. Teknikker som mindfulness og avslapping kan bidra til å redusere stressnivået og øke følelsen av velvære.

Kosthold: På Life Changing Fitness, vil du få en dypere forståelse for hvordan mat påvirker kroppen din og hvordan du kan velge de beste alternativene for å oppnå en sunn livsstil. Du vil lære om næringstoffer, kalorier og hvordan du kan sette sammen et balansert kosthold.
Men det stopper ikke der! Du vil også få praktisk trening i matlaging, lære å lage sunne og velsmakende retter og få tips til enkel og praktisk matlaging. Du vil også lære hvordan du kan tilpasse dine vaner til en sunnere livsstil.

Bli med oss på en reise mot en sunnere fremtid og oppdag hvor enkelt og gøy det kan være å ta vare på kroppen din.

Hva lærer du på linjen?

Life Changing Fitness vil du lære om en rekke emner innen trening, helse, psykologi og ernæring. Her er noen av de viktigste tingene du vil lære:

1. Trening og fysisk aktivitet. Du vil lære om ulike former for treningsformer, inkludert styrketrening, kondisjonstrening og utholdenhetstrening. Du vil også lære om hvordan du kan utføre øvelser på en trygg og effektiv måte.

2. Kosthold og ernæring: Du vil lære om hvordan du kan spise for å oppnå dine helse og treningsmål, inkludert hvordan du kan velge sunne matvarer og forstå næringsetiketter. Du vil også lære å lage mat fra bunnen på skolens nye skolekjøkken.

3.Idrettspsykologi: Du vil lære om hvordan du kan utnytte psykologiske teknikker og verktøy for å øke motivasjonen og opprettholde en sunn livsstil.

4. Livsstilsendring: Du vil lære om hvordan du kan implementere sunne vaner og livsstilsendringer for å oppnå dine helse og treningsmål på lang sikt.

5. Gruppetrening: Du vil få muligheten til å trene sammen med andre elever i en støttende motivasjonsrik gruppe.

Alt i alt vil du på Life Changing Fitness få en solid grunnmur av kunnskap om helse, trening og livsstil, samt praktiske ferdigheter og verktøy for å oppnå vedlikeholde en sunn livsstil.3.

Film: Om Life Changing Fitness
Om Life Changing Fitness
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Arbeidsmåter

1. Praktiske øvelser og trening. Elvene vil bruke mye tid på å være aktive gjennom fysisk trening og matlaging.

2. Forelesninger og diskusjoner. Læreren vil ha forelseninger og lede diskujoner om ulike emner innen trening, helse og livsstil. Dette gir deg en god grunnmur av teorietisk kunnskap.

3. Gruppearbeid. Du vil få mulighet til å arbeide i små grupper for å diskutere og løse ulike oppgaver. Dette styrker samarbeidsevner og får deg til å tenke kritisk og kreativt.

4._ Individuelle oppgaver og prosjekter:_ Du vil ofte få individuelle oppgaver og prosjekter for å arbeide med egne mål og interesser. Dette gir deg en sjanse til å fokusere på dine egne behov og utfordringer.

5. Ulike kurs og verksteder: Du vil få delta på ulike kurs og verksteder for å fordype deg i spsesifikke emner. Dette gir deg en mulighet til å lære mer om enkelt emner som du er innteressert i.

Studietur

Bli med på en opplevelse du aldri vil glemme – en studietur til Bali med fokus på trening, surfing, kultur og personlig vekst! På denne spesielle studiereisen vil du få muligheten til utfordre deg selv både fysisk og mentalt, mens du opplever den vakre naturen og den rike kulturen på den tropiske øya.

Start dagen med en effektiv treningsøkt, ledet av erfarne trenere, og fortsett med å utforske den lokale surfescenen og lære å surfe med våre dyktige instruktører. Nyt deilige lokale retter og opplev den rike matkulturen på Bali mens du utforsker de ulike markedene og restaurantene.

Vår studietur til Bali gir deg også muligheten til å vokse som menneske ved å møte en ny kultur og fordype deg i lokale historie og tradisjoner. Guidede turer til viktige landemerker og kulturelle arrangementer hjelper deg å forstå og sette pris på denne unike kulturen på en dyptgående måte.

Denne reisen vil definitivt utfordre og inspirere deg, og du vil returnere hjem med nye minner, økt selvinnsikt og en bredere forståelse for andre kulturer. Bli med oss på en reise du aldri vil glemme!

Stavanger

Det er mange gode grunner til å velge Stavanger som by når du skal velge idrettslinje på folkehøgskole. Her er noen av de viktigste:

1. Unike idrettsmuligheter. Stavanger er kjent for sine fantastiske idrettshaller og treningssenter, og du vil få muligheten til variert trening i en av Norges beste idrettsbyer.

2. Vakre omgivelser. Byen ligger ved havet og har vakre turstier langs fjorder og fjell, noe som gir deg muligheten til å kombinere idrett med naturopplevelser. Selve byen er en estetisk nytelse, med variert begyggelse, vakre parkanlegg og vann som er perfekte for treningsøkter på sykkel eller på beina.

3. Pulserende kultur. Stavanger har en blomstrende kultur med en rekke konsertscener, kino, museer, teatre, restauranter og shoppingområder, noe som gir deg en unik mulighet til å oppleve byens livlige livsstil.

Priser for skoleåret 2023-2024

Et år på Life Changing Fitness koster kr 131 551. Det inkluderer studietur, påmeldingsgebyr, mat og rom, valgfag, skolegenser m.m.

Utstyr

For å gå på Life Changing Fitness så trenger du bare enkle ting; innendørssko, utendørssko turkl Hva skal viær og treningsklær. Resten av utstyret du trenger har vi på skolen eller på treningssentrene.

Hva får du igjen for et år på Solborg?

Et år på Life Changing Fitness på Solborg folkehøgskole gir mange fordeler. Du vil få 2 studiepoeng, gode venner, en bedre helse, et stort nettverk, kunnskap om trening og helse, gode livsstilsvaner, mange spennende opplevelser og en fantastisk tur til Bali. Vi tror også du vil være i bedre stand til å gjøre de rette valgene med tanke på din egen framtid.

Hvordan ser en uke ut?

En uke på Life Changing Fitness består av mye trening og aktivitet. Vi har 3 dager med linjefag inkludert trening, treningslære, matlaging, psykologi og mer, samt 2 dager men fellesfag for hele skolen. Fellesfag kan være valgfag, gym, prosjekt og «Blikk mot verden».

Seksjoner

Life Changing Fitness er en del av idrettsseksjonen på Solborg. Globall, Multisport, Adventure og Discgolf er de andre linjene. Vi har seksjondag på onsdager, hvor vi har felles undervisning og trening sammen som en gruppe. Vi har tema som mental trening, helse og foredrag av spennende idrettsprofiler. I tillegg samarbeider vi om turer, turneringer ballaktiviteter og treningsøkter.

Lærer på linja er Kjetil Sætre

Kjetil SætreKjetil er utdannet personlig trener og har i tillegg 3 års utdanning innen idrett og ernæring fra Universitetet i Stavanger. På Life Changing Fitness underviser han i de fagområdene han brenner for, trening, ernæring, personlighetsutvikling, matlaging og helse. Å motivere unge mennesker til å sette seg mål og å jobbe for å nå dem, passer ham midt i blinken.

E-post

Samarbeidspartnere

Alle elever på Life Changing Fitness får medlemskap på Aktiv treningssenter, som ble kåret til Stavangers beste treningssenter i 2022. Her kan du trene så mye du vil gjennom skoleåret. Vi vil også trene hos Crossfit Ask som er en av Norges beste crossfit-boksere. Andre samarbeidspartnere er Universitetet i Stavanger, Alphatek.no, Metabolsktesting.no og Go Study

Mariell, tidligere elev på Life Changing Fitness

LCF-linjen er utrolig bra, her får du ta treningen i ditt eget tempo slik at du når dine egne mål. Vi lærer mye om kosthold, vi får vite hva vi bør spise og hvorfor vi bør spise det.
Skolen ligger sentralt, det er korte avstander til det meste. Linjen har veldig god personlig oppfølging og en lærer mye om seg selv. I linja inngår også et medlemskap på Aktiv treningssenter, som du kan gå på når det passer deg. Det blir også tur til Bali! Jeg anbefaler virkelig denne linjen og skolen.

Viktor, tidligere elev på Life Changing Fitness

Life Changing Fitness har vært perfekt for meg og min utvikling, både faglig og sosialt. Jeg har lært utrolig mye variert om kosthold, psykisk helse og ulike treningsformer, og samtidig fått den fordypningen jeg har ønsket i emner som styrketrening og utholdenhet. Turen til Dubai og Abu Dhabi* var også for meg et eneste stort høydepunkt. Den nydelige kombinasjonen av trening, opplevelser og sosiale aktiviteter gjorde det til en tur jeg aldri vil glemme.

*Neste års tur går til Bali.

Følg oss på Instagram

Du kan følge oss på Instagram: Life_Changing_Fitness

Velkommen

Med vennlig hilsen Kjetil

Film

Film: Film
Film
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!