Låtskriver forsidebilde

Låtskriver


Skriver du låter, synger eller spiller, kommer du fra et musikkmiljø eller har du holdt på for deg selv og vil lære mer om låtskriving, er dette linja for deg. Du blir en del av skolens musikkmiljø.

Undervisning

Å skrive en låt kan gjøres på mange forskjellige måter.
Du lar deg kanskje inspirere av en opplevelse, av naturen eller av mennesker du møter.
Kanskje vil du bearbeide en følelse, formidle noe til andre, eller bare skrive for gleden av å skrive.
Noen sanger blir til på ren inspirasjon, noen med en mer teknisk tilnærming med konkrete teknikker eller med en god blanding av flere fremgangsmåter.
Mulighetene er mange, kreativiteten er uendelig!
Et år på Låtskriverllinje vil garantert gi deg et spennende år og gjøre deg til en bedre låtskriver! I tillegg til å fokusere på låtskriving, vil du få mange muligheter til å spille inn låtene dine og spille konserter hvis du ønsker det.
Dersom du spiller et instrument i tillegg, vil det kunne være til nytte i undervisningen. Du vil lære å skrive låter ved hjelp av ulike metoder både innenfor dine kunstneriske sider, teoretiske tilnærminger og gjennom kunnskap. Det du lærer vil også kunne gi deg mulighet til å søke på videre musikkstudier.

Slik kan en uke se ut

I skolehverdagen er du en del av skolens musikkmiljø og samarbeider med elever på de andre musikklinjene.
Du arbeider med ulike måter å skrive låter på og komponerer egne låter. I samarbeid med andre elever og lærere kan du for eksempel få «recordet» låten din i samarbeid med Musikkproduksjonslinjen eller være med andre elever og øve inn og fremføre låten din. Du lærer ulike programmer for musikk, instrument og vokalteknikk. Eller du kan være del av prosjekter og produksjoner som skolen gjennomfører.

Mentor på linja er Hanne Sørvaag

Hanne SørvaagHanne har jobbet som låtskriver i inn og utland gjennom mange år, og har mange plasseringer på lister verden over. Ved siden av å være artist og låtskriver, er Hanne veldig opptatt å bidra til at nye unge talenter skal få utvikle seg og lære kunsten å skrive gode sanger! Hanne vil være faglig ansvarlig for linja, og stå for mye av undervisningen, men som elev på linja vil du også ha en del fellesundervisning og samarbeidsprosjekter med de andre musikklinjene.

Film: Om Låtskriverlinje
Om Låtskriverlinje
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Lærer på linja er Kjell Westby

Kjell er en engasjert lærer som elsker å drive med musikk og gi sin kunnskap videre til elevene. Han ønsker at alle skal få en mulighet til å utvikle seg videre enten det er innen låtskriving, produksjon, sang eller å spille et instrument. Han forteller gjerne om elever som startet med lite tro på seg selv, og som nå jobber aktivt med musikk.
I over 15 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, der han har jobbet som produsent og tekniker. Kjell er fremdeles aktiv i musikkbransjen.

Lærer på linja er Eirik Berge

Eirik BergeEirik Berge har lang erfaring som komponist, arrangør, orkestrator og musiker. Eirik har jobbet med mange kjente artister, bla Aurora, Lewis Capaldi, Lewis Capaldi, Vinnie, Madcon, Ronan Keating, Espen Lind og Ingebjørg Bratland. Han har sin filmmusikkutdannelse fra Berklee College of Music i USA, og har jobbet med film både i Norge og i utlandet.
Eirik har et sterkt ønske om å bidra til at unge musikere og komponister skal få samme muligheter som han selv har hatt.

Lærer på linja er Henrik Seglem Grydeland

Henrik Seglem GrydelandHenrik er en av Solborgs musikalske krefter, ofte sett bak flygelet ikledd en «ny» dressjakke, kjøpt på gjenbruksbutikken. Det er alltid god stemning når Henrik reiser på tur, som regel med ukulele eller ball under armen. Henrik elsker spill, og har utallige bondebridge-runder bak seg. Han er skolens og Rogalands mest entusiastiske Lyn-supporter, uansett hvor i seriesystemet de befinner seg. Henrik underviser i populærmusikkens historie og andre felles musikkfag. Han er utdannet lærer og har i tillegg studier i kulturkunnskap fra Stavanger og Frankrike.

Priser for skoleåret 2022-2023:

Et år på Låtskriverlinja koster kr 125 605. Det inkluderer studietur, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag, skolegenser m.m.

Frivillig individuell undervisning

Skolen har kontakt med dyktige musikere og sangere som gir individuell undervisning. Dersom du ønsker å ta imot dette tilbudet, vil du få en ekstra kostnad på 15 000 kr.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

Vi reiser til viktige arenaer for innspilling av filmmusikk i Europa og USA. Studieturen skal være inspirerende, lærerik og vil bygge erfaringer og minner for livet!

New York, Los Angeles, Nashville og Memphis

På våren reiser musikklinjene på skolen sammen til USA på studietur. På deler av turen er vi sammen, noen dager besøker linjene forskjellige steder.
Du får besøke kjente plasser som Harlem, Brooklyn, Music Row Graceland og Hollywood. Du får oppleve konserter, besøke, musikkhistoriske plasser og utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYU og Musicians Institute, og Blackbird Academy.
På turen vil du også få møte dyktige og inspirerende folk fra Musikkbransjen
Du får også tilbringe en dag i Universal studios og mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet!
I november har vi linjeuke. Da reiser vi til etablerte låtskrivere i Stockholm og får oppleve stedene og hvordan de beste jobber.

Velkommen til Låtskriverlinja!

Hilsen Hanne

Hanne Sørvaag forteller om låtskriverlinja

Film: Hanne Sørvaag forteller om låtskriverlinja
Hanne Sørvaag forteller om låtskriverlinja
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!