Idrett og Racketsport forsidebilde

Idrett og Racketsport


Denne linja er for deg som er interessert i idrett generelt og racketsport spesielt. Vi trenger alle treningsvariasjon i hverdagen for å utvikle oss i en idrett.

Racketsport er som oftest en rask idrett der det stilles krav til stor bevegelighet, bra koordinasjon og god reaksjonsevne. Hyppige retningsforandringer gir effektiv trening av balanse, koordinasjonsevne, styrke, hurtighet og fleksibilitet. Både armer, bein og kjernemuskulatur blir stimulert. Derfor legger vi også opp til å ha andre idretter som stimulerer til å bli en bedre racketsportutøver. Her er litt av menyen på idrett og racketsport:

Padel
Tennis
Badminton
Squash
Bordtennis
Volleyball
Beachvolleyball
Basketball
Innebandy
Håndball
Intervalltrening
Styrketrening
Spensttrening

Idrett og racketsport er en av i alt ti idrettslinjer på Solborg. Idrettslinjene har en felles dag i uken der vi trekker ut det beste fra hver enkelt linje. Der kan vi ha tema som mental trening og helse samt foredrag av spennende idrettsprofiler. I tillegg samarbeider vi med turer, turneringer, ballaktiviteter og treningsøkter.

Vi besøker også andre folkehøgskoler og har turneringer og aktiviteter med dem. I tillegg har skolen et eget idrettslag som deltar i seriespill i bordtennis og padel.

Hvem passer linja for?

Først og fremst for de som er glad i racketsport og som heller ikke er fremmed for å prøve ut andre idretter også. Du behøver ikke å ha drevet så mye med racketsport fra før.

Dette vil du lære:

Lære å mestre ulike racketidretter og andre idretter
Teknikk, taktikk, strategi og regler
Bli bedre innen koordinasjon og reaksjon
Bli mer allsidig
Bli mer bevegelig og utholdende

Hva vi forventer av deg:

At du bidrar aktivt til egen og andres trivsel
At du ønsker å utvikle deg både faglig og sosialt

Priser for skoleåret 2024-2025

Et år på Idrett og Racketsport koster kr 150 000. Det inkluderer studietur, mat og rom, valgfag, skolegenser m.m.

Søk nå!