Foto Sør-Amerika forsidebilde

Foto Sør-Amerika


Denne linja utgår neste skoleår. Beklager dette.

Foto Sør-Amerika er foto for eventyrlystne som vil reise, fotografere og fortelle historier. Det er en linje for deg som liker frihet i både måten du arbeider på og i målene du setter deg.

Foto for eventyrlystne

Tenk deg en eksotisk reise. Det er din reise, og i bagen har du kamera, sovepose, en stor dose reiselyst, nysgjerrighet og god tid.

Foto Sør-Amerika er for deg som vil utfordre deg selv, som vil reise til ukjente steder, og som vil dokumentere det gjennom fotografi og video.

Eventyrlyst er en vesentlig del av opplegget. Du er med på å planlegge den eventyrlige reisen på tvers av Sør-Amerika, slik at du neste gang skal kunne planlegge ditt eget fotoeventyr.

Stavangers natur ligger for dine føtter, og fotomotivene florerer på folkehøgskolen. Du har tilgang til studio, mørkerom og klasserom, og har hele tiden folkehøgskolelivet rundt deg. Det er sosialt, utfordrende og gøy, og du kan dyrke hobbyen og kanskje ditt framtidige yrke i trygge omgivelser.

Du får møte foto- og reiseinteresserte fra andre steder i landet, dele erfaringer og bli inspirert.

Undervisning

Sammen med lærer bestemmer du deg for hva du vil arbeide med, og hvilke mål du skal sette deg. Vi legger vekt på at du skal få individuell oppfølging som passer det nivået du befinner deg på, og de målene og interessene du selv har for foto.

Du får frie tøyler til å forbedre deg som fotograf og bygge portefølje for videre utdannelse, eller bare prøve å bli så god som mulig i din favoritthobby.

Undervisningen passer for deg uansett om du begynner fra scratch eller om du har erfaring på forhånd. Undervisningen er oppgavebasert slik at vi lett finner det nivået som passer deg best, og lar deg arbeide ut fra det.

Innhold

Hovedfokus vil være på dokumentarfoto og reisefoto.
Vi jobber med individuelle oppgaver og prosjekter.
Personlig utvikling som menneske og fotograf.
Globale spørsmål, reiseproblematikk og fotavtrykk.
Felles prosjekt (utstilling, hjemmeside, fotobøker).
Nettbasert undervisning hvor du velger emne i samråd med lærer.
Møte og samarbeid med profesjonelle fotografer.
Fotomesser.
State of the art fototeknikker: Droner, time-lapse, nattfotografering, LED-teknologi.
Digital og analog videofotografering.

Lærer på linja er Geir Ertzgaard

Geir ErtzgaardGeir er fotoentusiast på sin hals og har drevet med foto siden han fikk sitt første plastikk-kamera julen 1974. Han har bodd tre år i Kenya, har vært reiseleder på mange turer i mange land og har også vært med og skrevet boka «Reisens pedagogikk». Geir synes kombinasjonen folkehøgskole, foto og reise på folkehøgskole er ideell, samtidig som han er opptatt av at reisen skal være bærekraftig.

Utstyr på Fotolinja

Klasserom og grupperom har fotoprojektorer, storformatsprinter (Epson 4900), kalibreringsutstyr, mørkerom og fotostudio av profesjonell standard (Tre Elinchrom MX600-lamper og tre Bowens 250-lamper) samt en rekke reflektorer og bakvegger. Vi har også et sett med Elinchrome Ranger, portabelt blitsutstyr for utendørsfotografering.

Forventninger til deg

Du må stille med eget digitalt speilreflekskamera eller speilløst systemkamera, objektiver og egen laptop. Programvare er inkludert i linjeopplegget.
Du bør ha fotobag og en sekk på størrelse 60-80 liter.

Priser for skoleåret 2019-2020:

Et år på Foto Sør-Amerika koster kr 115 515. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.
Utgifter til vaksiner, visum og enkelte måltider under studieturen kommer i tillegg.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 konkurransepoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

Sør-Amerika på tvers. Brasil, Argentina og Chile

Hva menes med eksotisk reise? Det kan bare du selv definere, men dette skoleåret hander det om å reise Sør-Amerika på tvers. Du får reise Brasil og/eller Argentina ved Atlanterhavskysten i øst til Chile og Stillehavskysten i vest.

Turen vil være en blanding av opplevelser, dannelsesreise og fotoreise.

Du er med på å planlegge denne turen, hvor vi skal bo, hva vi skal se, hvordan vi skal reise og hva vi skal spise. Det eneste kravet er at det skal være miljøvennlig.

Nord-Europa, vakrere enn du aner!

Vi pakker sekk, telt og kamera og drar til et av de magiske reisemålene som folk valfarter til i vår egen verdensdel. Det kan bli Island, det kan bli Skottland, Irland eller Færøyene. Der skal vi være en ukes tid og komme nær de beste fotomålene, til dette bruker vi minibuss.

Denne turen er allerede planlagt når du kommer til Solborg. Målet er å få prøvd oss som fotografer og bli best mulig kjent med hverandre i klassen. Samtidig er det en prøvetur for vår store eventyrreise på tvers av Sør-Amerika våren 2019.

Du kan se bilder på www.globalvillage.no.

Velkommen

Med vennlig hilsen

Geir Ertzgaard