Filmmusikk forsidebilde

Filmmusikk


Audiovisuell musikkproduksjon. For deg som ønsker å lage musikk for film, TV, gaming eller andre formater. Du blir endel av SMI, skolens kreative og spennende musikkmiljø, og vil også få mulighet til å følge undervisning og samarbeide med elever fra de andre linjene.

Undervisning

Gjennom et år på linja vil du utvikle deg til å kunne analysere film med fokus på bruk av musikk og lyd, men også gi deg kunnskap om hvordan du kan komponere musikk til film, gaming og andre audiovisuelle uttrykk.
Som elev på Filmmusikk vil du være en del av skolens kreative musikkmiljø og vil få arbeide både selvstendig og i samarbeid med andre elever. Filmmusikk-linja vil ha et nært samarbeid med Musikkproduksjon og Låtskriver-linja på skolen, og noe av undervisningen vil foregå felles mellom linjene.
På Solborg har vi egen Film-, Streamteam- og Kunstlinje. Som elev på Filmmusikk vil det være naturlig og samarbeide også med disse linjene på forskjellige prosjekter.
Gjennom et år på Filmmusikklinja vil du få jobbe med spennende prosjekter og få møte dyktige og spennende aktører innenfor musikkindustrien. Det du lærer vil også kunne gi deg mulighet til å søke på videre musikkstudier.

Dette vil du lære

Musikkens og lydens funksjon i film
Teknikker for å analysere og komponere musikk til film og tv
Musikk og lyd for gamingindustrien
Hvordan påvirker lyd og musikk publikum
Cubase/Nuendo
Grunnleggende programmering
Populærmusikkens historie
Bransjekunnskap

Hvem passer linjen for?

Linjen er for deg som ønsker å komponere musikk for film, tv, gaming eller andre audiovisuelle formater. Den passer for deg som er opptatt av filmmusikk, nysgjerrig på hva filmmusikk er, hvordan den virker og dens estetikk.

Forkunnskaper

Det er ingen opptakskrav, men vi forventer at du helst kan beherske et eller flere instrument, alternativt at du har noe erfaring med å programmere musikk. Det forventes at du kan jobbe målbevisst og selvstendig. Det er en fordel med kunnskap om grunnleggende musikkteori.

Lærer på SMI er Eirik Berge

Eirik BergeVi er så heldige at vi har fått med oss Eirik Berge på laget. Han har lang erfaring som komponist, arrangør, orkestrator og musiker. Eirik har jobbet med mange kjente artister som bl.a. Aurora, Lewis Capaldi, Vinnie, Madcon, Ronan Keating, Espen Lind og Ingebjørg Bratland. Han har sin filmmusikkutdannelse fra Berklee College of Music i USA, og har jobbet med film både i Norge og i utlandet.
Eirik har et sterkt ønske om å bidra til at unge musikere og komponister skal få samme muligheter som han selv har hatt, og gleder seg til å være lærer på den nye filmmusikklinja.

Film: Om Filmmusikk
Om Filmmusikk
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Lærer på SMI er Kjell Westby

Kjell er en engasjert lærer som elsker å drive med musikk og gi sin kunnskap videre til elevene. Han ønsker at alle skal få en mulighet til å utvikle seg videre enten det er innen låtskriving, produksjon, sang eller å spille et instrument. Han forteller gjerne om elever som startet med lite tro på seg selv, og som nå jobber aktivt med musikk.
I over 15 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, der han har jobbet som produsent og tekniker. Kjell er fremdeles aktiv i musikkbransjen.

Møt linjas mentorer

Jakob Wredstrøm

Jakob har besøkt alle hjørner av musikkindustrien i løpet av de siste 10 årene. Tidligere har han vært artist, men i nyere tid har han fokusert mere på å hjelpe å bygge opp nye artister. Gjennom lokale Capella Records jobber han daglig med artistutvikling. Med hans internasjonale selskap «Mantik Music Group» er han dypt involvert i produsenten og låtskiverens rolle i artistens karriere.

Tommy Fredvang

Tommy har lang erfaring som artist, låtskriver og studioprodusent. Han har i flere år jobbet i Gramo og Tono, og kjenner de fleste sidene av musikkbransjen. Han har gitt ut mange album, både som soloartist og som endel av Stavangerkameratene, og brukt utallige timer både på scenen og i studio. Tommy har mye erfaring med TV, både gjennom X-factor, MGP og stjernekamp.Nå gleder han seg til å gi kunnskap og inspirasjon videre, og er klar som ny mentor på SMI!

Priser for skoleåret 2023-2024:

Et år på Filmmusikk koster kr 129 651. Det inkluderer studietur, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag, skolegenser m.m.
Alle elevene får sin egen utgave av Steinberg Cubase og Komplete 13 Ultimate som du kan ta med deg dette etter skoleslutt og bruke det videre.

Frivillig individuell undervisning

Skolen har kontakt med dyktige musikere og sangere som gir individuell undervisning. Dersom du ønsker å ta imot dette tilbudet, vil du få en ekstra kostnad på 15 000 kr.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

New York, Los Angeles og Nashville

På våren reiser musikklinjene på skolen sammen til USA på studietur. På deler av turen er vi sammen, noen dager besøker linjene forskjellige steder.
Du får besøke kjente plasser som Harlem, Brooklyn, Music Row Graceland og Hollywood. Du får oppleve konserter, musikkhistoriske plasser og utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYU og Musicians Institute i Hollywood. Du får også treffe dyktige bransjefolk,
Du får også tilbringe en dag i Universal studios og mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet!
I november har vi linjeuke. Da reiser vi til Stockholm og får oppleve spennende steder og hvordan de beste jobber.

Velkommen som elev på Filmmusikk!

Hilsen Eirik

Søk nå!