Expression forsidebilde

Expression


En linje for deg som liker å stå på scenen. Her får du utfordret dine kreative sider innen scenekunst. Linja er veldig praktisk orientert, og mye av tiden går med til ulike oppsetninger. Vi jobber mye med rollemodellering, kroppsspråk og stemmebruk. Et lite kurs i sangteknikk vil du også få.

Scenekunst

Bli utfordret på scenen. Test ut skuespilleren i deg. Lær stemmebruk og teaterteknikk.
Andre stikkord er sminke, kostymer og teatersport. Hvordan bli trygg på seg selv og trygg på scenen? Hvordan jobbe med ulike karakterer og roller? Hvordan ta på seg en oppgave og leve seg 100 % inn i den? Vi får besøk av instruktører og gjesteforelesere som vil gi deg konstruktiv feedback.
h3. Monologarbeid

Monologarbeid er også en del av det vi gjør på linja. Når du skal på audition, kreves det ofte en monolog, og her kan du lære deg en monolog du kan bruke og få gode tips.

Dramastykke

Etter jul er det største hovedprosjektet å sette opp et dramastykke. Du er selv med og velger hvilket stykke dere skal jobbe med. Målet er at vi skal kunne spille for skolens elever, men også ha forestillinger utenfor skolen.

Revy

På slutten av året har Expression revy. Til denne skriver elevene tekster og spiller scener fra dagliglivet på Solborg eller andre aktuelle tema.

Godt og trygt klassemiljø

Vi bruker en del tid på teambuilding og trygghetsøvelser og på å gjøre hverandre gode. Vi lager små og store show gruppevis og felles. Sammen drar vi på revyer og konserter og opplever bl.a. Stavangers pulserende kulturliv.

Lærer på linja er Marit Anmarkrud

Marit AnmarkrudMarit har i mange år jobbet som freelancer med drama og fortellerkunst. Hun har blant annet arrangert eventyrleirer, vært kursholder, hatt skoleforestillinger, reist på turné og jobbet med trosopplæring.

Marit har også mye folkehøgskole i bagasjen i og med at hun har vokst opp på en folkehøgskole, har gått på folkehøgskole og jobber der. Marit har utdanning innen drama, forming og idrett.

Hanna, tidligere elev

Året på Expression byr på utrolig mye forskjellig. Alt fra barneteater til filmskuespill. Vi gikk gjennom flere emner innen skuespillerteknikk som jeg har med meg den dag i dag. Selv om linja bærer mye preg av teater, er det også rikt av sosialt samhold og gode opplevelser, bl.a. elevkvelder hjemme hos læreren, revyer/forestillinger og tur til USA. Denne linja gir deg garantert utfordringer og minner du tar med deg videre i livet.
Etter Solborg studerte Hanna på Norges skuespillerinstitutt.

Jakob, tidligere elev

Et til tider hardt, utfordrende og aktivt år da jeg kombinerte året på Expression med toppidrett skøyter. Men jeg ville ikke vært det foruten. På Expression lærte jeg mye om teatersport, samarbeid, gå inn i ulike roller og uttrykke meg muntlig. «Kardemommeby», filminnspilling og revy var høydepunktene. Merker jeg har blitt mye tryggere på scenen, tryggere på å synge og å ta ordet i en stor forsamling. Fikk også mange gode venner og ikke minst mange gode minner.

Ingrid, tidligere elev

Det er helt utrolig hvor mye man utvikler seg som person ved å ta på seg en annen rolle og gå opp på en scene. Det å få jobbe med en gruppe som har et felles mål; å sette opp et fantastisk bra stykke, er helt utrolig. Å bo så tett på 150 vidt forskjellige mennesker skaper utrolig tette bånd, og man får venner for livet. Det er vanskelig å sette ord på et helt år på Expression, fordi man tar med seg så utrolig mye forskjellig av minner og egenskaper når man forlater skolen.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Priser for skoleåret 2021-2022:

Et år på Scene koster kr 121 950. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag, skolegenser m.m.

Facebook og Instagram

Du kan lese mer om hva vi gjør på Expression på facebooksida vår, Expression – Solborg FHS og på Instagram/#rampelysscene

Linjeturer

New York og Los Angeles

Om våren tar vi turen over til USA for å se på musikaler og konserter på Broadway i New York og Hollywood-livet i Los Angeles. Ved siden av å gå på spennende forestillinger, får vi også oppleve plasser som Venice Beach, Universal Studio, Harlem og Bronx.
Vi besøker noen av verdens fremste utdanningsinstitusjoner og treffer mennesker som jobber med teater og scenekunst.

Teaterfestival

Om høsten reiser vi på teaterfestival i Norge eller Danmark

Velkommen til Scene!

Hilsen Marit

Linjefilm

Film: Linjefilm
Linjefilm
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!