Expression forsidebilde

Expression


Liker du å fantasere og skape? Er du glad i naturen? Har du en skuespiller i deg?

Expression

er en spennende og annerledes teaterlinje for deg som liker å uttrykke deg kreativt på ulike måter, gjennom morsomme og praktiske prosjekter.

Scenekunst og fortellerkunst

Gjennom scenekunst og fortellerkunst får du brukt skuespilleren i deg til å formidle for barn og ungdom. Vi skriver egne tekster og produserer fortellinger og forestillinger. Vi jobber tett med Filmmusikk-linja som er med å skape tonekunst sammen med oss.

Performances

Vi lager våre egne performances, i ulike lokaliteter på skolen eller i byen. Scenevalg blir en integrert del av forestillingen, gjerne utendørs i vakre Rogaland. Det kan være langs sandstrendene på Sola og Jæren, eller i byens parker. Her jobber vi med land-art og bruker naturelementene aktivt inn i scenografi og forestillinger.

Formidling

Utvikling av formidlingsevnen gjennom forteller- og monologarbeid, er en viktig del av linja. Vi har også prosjekter med Filmproduksjonslinja, der vi får være med å lage film og små produksjoner gjennom tekst, regi og som aktører foran kamera.

Klassemiljø

Det er fokus på mestring og et positivt klassemiljø som gjør at hver enkelt trives og utvikler seg. Gjennom teambuilding og trygghetsøvelser, improvisasjon og teatersport, blir det mye latter, moro og gode opplevelser. Her skapes større trygghet både på seg sjøl og på andre. Sammen gjør vi hverandre gode og vi får venner for livet.

Andre ting du får jobbe med

Skuespillerteknikk, dans, kroppsspråk, karakterarbeid, sjonglering, klovnerier, musikk, stemmebruk, filmproduksjon og regiarbeid.

Kulturliv i Stavanger

Vi drar ofte på revyer, konserter og teater og opplever Stavangers pulserende kulturliv.

Uttrykksglede

er hovedstikkordet på linja!

Samarbeid

Rogaland Teater har vi et tett samarbeid med og vi får ofte besøk av skuespillere og instruktører som underviser og gir konstruktiv tilbakemelding.
Norsk Skuespillerinstitutt kommer på besøk og en av Norges fremste skuespillere innen Method Acting har workshop med oss.
Stavanger kunstmuseum er en av våre nærmeste naboer og bidrar med kunstopplevelser og godt samarbeid i forhold til peformances og lokaliteter.
Verdensmester i sjonglering, Eivind Dragsjø, underviser oss i sjonglerinskunst. Klovnerier blir vi også kurset i.
Redesigner og land-art-kunstner Solfrid Thormodsgaard-Henriksen er med og hjelper oss med kostymer og scenografi gjennom høstens forestillinger.

Lærer på linja er Marit Anmarkrud

Marit AnmarkrudMarit har i mange år jobbet som freelancer med drama og fortellerkunst. Hun har blant annet arrangert friluftsteater, vært kursholder, hatt skoleforestillinger, reist på turné og jobbet med trosopplæring.

Marit har også mye folkehøgskole i bagasjen i og med at hun har vokst opp på en folkehøgskole, har gått på folkehøgskole og jobber der. Marit har utdanning innen drama, forming og idrett.

Hanna, tidligere elev

Året på Expression byr på utrolig mye forskjellig. Alt fra barneteater til filmskuespill. Vi gikk gjennom flere emner innen skuespillerteknikk som jeg har med meg den dag i dag. Selv om linja bærer mye preg av teater, er det også rikt av sosialt samhold og gode opplevelser, bl.a. elevkvelder hjemme hos læreren, revyer/forestillinger og tur til USA. Denne linja gir deg garantert utfordringer og minner du tar med deg videre i livet.
Etter Solborg studerte Hanna på Norsk Skuespillerinstitutt.

Jakob, tidligere elev

Et til tider hardt, utfordrende og aktivt år da jeg kombinerte året på Expression med toppidrett skøyter. Men jeg ville ikke vært det foruten. På Expression lærte jeg mye om teatersport, samarbeid, gå inn i ulike roller og uttrykke meg muntlig. «Kardemommeby», filminnspilling og revy var høydepunktene. Merker jeg har blitt mye tryggere på scenen, tryggere på å synge og på å ta ordet i en stor forsamling. Fikk også mange gode venner og ikke minst mange gode minner.

Ingrid, tidligere elev

Det er helt utrolig hvor mye man utvikler seg som person ved å ta på seg en annen rolle og gå opp på en scene. Det å få jobbe med en gruppe som har et felles mål; å sette opp et fantastisk bra stykke, er helt utrolig. Å bo så tett på 150 vidt forskjellige mennesker skaper utrolig tette bånd, og man får venner for livet. Det er vanskelig å sette ord på et helt år på Expression, fordi man tar med seg så utrolig mye forskjellig av minner og egenskaper når man forlater skolen.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Priser for skoleåret 2021-2022:

Et år på Scene koster kr 121 950. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag, skolegenser m.m.

Facebook og Instagram

Du kan lese mer om hva vi gjør på Expression på facebooksida vår, Expression – Solborg FHS og på Instagram/solborgexpression

Linjeturer

New York og Los Angeles

Om våren tar vi turen over til USA for å se på musikaler og konserter på Broadway i New York og Hollywood-livet i Los Angeles. Ved siden av å gå på spennende forestillinger, får vi også oppleve plasser som Venice Beach, Universal Studio, Harlem og Bronx.
Vi besøker noen av verdens fremste utdanningsinstitusjoner og treffer mennesker som jobber med teater og scenekunst.

Teaterfestival

Vi reiser på teaterfestival til Danmark

Telttur

Det er mange fine steder i Rogaland vi kan telte på.

Malaga

Om høsten drar vi på teatertur til Malaga. Der kommer vi til å jobbe mye med kroppsspråk og kroppsbevissthet og det blir mye impro, leik-og ulike dramaøvelser. Vi besøker Malagas gamle Romerske Teater, Picasso-museet, det verdenskjente kunstmuseet Pompidousenteret og tar turen til den vakre gamlebyen.

Ellers fyller vi dagene med sol, varme og fritid ved bassenget.

Velkommen til Expression!

Hilsen Marit

Søk nå!