Elevsitater


Det har vært fint å bo i Stavanger, en koselig by med et rikt kulturliv. Og Solborgs beliggenhet er fantastisk – i løpet av 10 minutter på sykkel er du i sentrum av Stavanger med alt det som denne kulturbyen har å tilby.

Jeg har lært å fokusere mer på den gode framtid framfor en dårlig fortid. Jeg har også funnet ut hva jeg vil jobbe med seinere i livet.

Lærerne på skolen er engasjerte og har et stort ønske om at du skal få et godt utbytte av undervisningen.
Jeg er glad jeg valgte Solborg, mitt aller beste år!

At skolen har så mange forskjellige linjer, gjør at det er stor variasjon og bredde i hverdagen. Jeg likte også at linjene la stor vekt på det faglige innholdet og at det var mye praktisk jobbing.

Det å bo på internat og det å bli kjent med så mange ulike mennesker ga meg en lærdom som jeg vanskelig kunne fått andre steder.

På Solborg lærte jeg å samarbeide med andre som er ulik meg selv, og har på den måten lært å bli mer tålmodig.

Året på Solborg er det beste og mest lærerike året mitt så langt. På Solborg fikk jeg virkelig utfolde meg og være kreativ. Samtidig fikk jeg mulighet til å tenke over hvem jeg ønsker å være, og hva jeg skal gjøre de neste årene.

Gjennom studieturene som skolen arrangerer, har jeg fått en ny forståelse for min rolle i en urettverdig verden og blitt mer takknemlig for de godene jeg har.

Jeg har funnet ut mer om hvilke verdier jeg har og står for.

På Solborg lærte jeg at andres meninger betyr noe, og at alle har sine problemer og utfordringer en må ta hensyn til og respektere.

Å lære for livet, betyr at det jeg lærer er nyttig for meg, enten det gjelder faget jeg jobber med eller tanker og verdier som gir meg nye impulser. «Lyst til å lære» kan være et stikkord.

På Solborg lærte jeg at jeg kan være meg selv 100 % og bli likt for den jeg er.

Jeg lærte å strekke meg litt lenger.

Et år på folkehøgskole har gjort meg mer selvstendig.

I løpet av skoleåret lærte jeg at jeg ofte er bedre på ting enn jeg først antok. Jeg lærte også at alle har noe de er flinke til.

Jeg har blitt flinkere til å gi folk flere sjanser for at vi sammen skal ha det bra.