Diskgolf, Padel og nye Idretter forsidebilde

Diskgolf, Padel og nye Idretter


Gjør deg klar for å oppleve et aktivt år formet etter dine egne ambisjoner! Vi spiller Diskgolf, en fantastisk idrett som har blitt svært populær over hele Norge, og som gir mestring og mersmak fra første stund. Året blir krydret med flere nye idretter som Padeltennis, og opplevelser i fleng. Skal du bli Norges nye Diskgolf-mester? Eller kanskje du nettopp har begynt å spille? På Solborg møter du andre frisbee-frelste, og du får bruke et år på å utvikle deg som spiller, og ikke minst som menneske.

Diskgolf, Padel og nye idretter

Diskgolf, Padel og nye Idretter er en linje som er rettet mot Diskgolf, men som har som mål å gi hver elev valgfrihet. Diskgolf er hovedidretten på linja, og vi spiller masse sammen i løpet av året. Padel-tennis er også noe vi holder på med, og om du ønsker kan det bli lagt til rette for at du får mer tid til å trene på Padel. Vi har dedikerte og profesjonelle lærere og instruktører i disse idrettene, og de er opptatt av å hjelpe deg å lære! Vi tester også ut en hel del nye og mindre kjente idretter og aktiviteter i løpet av året. En unik linje hvor du kan få både målrettet trening og variasjon!

Hvorfor velge denne linja?

Linjen passer midt i blinken for alle som kan tenke seg et aktivt år med fokus på Diskgolf. Den passer også perfekt for unge diskgolfere som ønsker å satse stort og se hvor gode de kan bli. Her blir du del av en støttende gjeng av likesinnede, og du vil knytte tette bånd med andre mennesker som har lignende ambisjoner og perspektiver som deg selv. Det er gull verdt uansett om du trener for å bli best, eller om du ønsker et år med aktivitet og nye opplevelser.

På denne linjen får du et helhetlig læringsutbytte. Du lærer Diskgolf, men du lærer også om deg selv, og har fantastiske muligheter for personlig vekst. Mot slutten av året forstår du hvordan din personlige utvikling former deg som Diskgolfer, og motsatt. Den flotte kombinasjonen av et godt sted å bo med venner og lærere som støtter deg, og et trenerapparat som tilbyr det beste i Norge innen organisert Diskgolf-trening og talentutvikling, gjør at du som elev har de beste forutsetningene for et godt år!

Hva lærer du?

Læringen fungerer som et samarbeid mellom klasse og lærer, og Johannes er alltid interessert i å tilpasse skoledagene etter dine ønsker. Her er noen av tingene du lærer i løpet av et år på Solborg:

- Grunnleggende og avansert kasteteknikk (Backhand, Forehand & Putt)
- Grunnteknikk i Padeltennis
- Fysisk styrketrening
- Designe og bygge Diskgolfbane
- Spesielle typer kast (Tomahawk, Thumber, Roller etc.)
- Taktiske avgjørelser på banen
- Mental trening og målsetting
- Designe og lage eget trykk (stamp) på disk
- Arrangere og gjennomføre turnering i Diskgolf

I tillegg har skolen over 20 spennende valgfag hvor du kan lære alt fra surfing, golf, vinyltrykk på klær, keramikk, gitar og mer.

Arbeidsmåter

På linja utvikler elevene seg i sin egen takt, og på sine egne premisser. Du kommer til å få masse tid ute på banen sammen med klassekamerater, og med 1 til 1-oppfølging. Vi har fokus på praktisk læring heller enn klasseromslæring, som betyr at vi som oftest er i aktivitet i skoletimene.

Det legges til rette for at du kan drive masse egentrening dersom du ønsker det. Derfor har vi laget et moderne treningsrom med puttekurver, driving range med kamerautstyr og hastighetsmåler, og digitale verktøy som lar deg analysere egen teknikk. Tilgjengelig for deg som elev, helt gratis, hver dag. Solborg er et kompetansesenter for utvikling innen Diskgolf! Skolen vår har også samarbeid med lokale og internasjonale proffspillere, så om du begynner hos oss har du faktisk anledning til å jobbe med, og få veiledning fra, noen av verdens beste Diskgolfere. Hvem disse spillerne er vil bli presentert på vår Instagram-konto.

Vi legger også vekt på variasjon og nye opplevelser for motivasjon. Derfor får du som elev jevnlig nye og unike opplevelser, som Randoneetur, Rafting, Paintball og mer. Det blir et år med mange nye opplevelser!

Studietur

Vi reiser på studietur til Mexico, et land som virkelig “har alt”. Sol og varme, kulturopplevelser, naturopplevelser, strandliv, fantastisk mat og menneskemøter gjennom Diskgolf står på programmet denne turen. Vi får bli del av lokalsamfunn hvor Diskgolf har blitt populært, og lære om hvordan idretten er med å forene mennesker. Dette er en sjelden anledning til å reise til et utrolig rikt og eksotisk land i trygge rammer, da turen er nøye planlagt og sikkerheten alltid kommer først. Dette er en reise du kommer til å vokse på, og som du aldri vil glemme.

Stavanger

Byen vår er en av Norges største hotspots for Diskgolf. Vi har allerede mange flotte baner i området, og Stavanger Kommune har planer om å bygge enda flere. Noen av disse prosjektene får klassen til og med være en del av.

Sandnes Disc Golf Park, som ligger cirka 15 minutter fra skolen, er en bane med profesjonell standard som har arrangert både Norgescup og Norgesmesterskap. Klubben som står bak er også en av Norges største Diskgolfklubber, med over 470 medlemmer.

Ølberg Frisbeegolfbane, som ligger cirka 20 minutter fra skolen, er en av verdens(!!) mest spilte baner, og ligger på toppen av listene år etter år. Totalt finnes det 5 fullverdige 18-hulls baner i kort avstand fra skolen, og ellers er det en drøss med unike 12 og 9-hulls baner.

Nå vet du litt om mulighetene vi har i nærområdet. Vi reiser også rundt i Norge og til Sverige for å besøke de beste og mest kjente banene.

Pris

Et år på denne linjen koster 128 231 kroner. Du kan få støtte fra Lånekassen når du går på Solborg. For skoleåret 2022/2023 kan du få utbetalt inntil kr 117 170 fra Lånekassen. 60 prosent av denne summen er lån, 40 prosent er lån som kan blir omgjort til stipend når du får godkjent året ditt på folkehøgskole. Skolen ønsker at alle elever som kommer til oss skal stille med samme økonomiske forutsetninger, derfor prøver vi å unngå at du som elev må betale mye mer enn det du får i lån og stipend. Skolepengene inkluderer både mat og opphold. Alle våre turer er også inkludert i skolepengene, slik at du ikke får noen uventede overraskelser etter at året har begynt.

Av og til hører vi om noen som velger å studere heller enn å ta et år på Folkehøgskole fordi de ikke har “råd”. Det at Folkehøgskoleåret er dyrere enn å studere stemmer ikke, og det blir tydelig når man sammenligner utgiftene. For en student koster det rundt 8000 kroner i måneden kun for mat og et sted å bo. I løpet av et år blir dette rett under 100.000 kroner. På folkehøgskolen dekker skolepengene alt man trenger i hverdagen i tillegg til alle turer og opplevelser, så ofte blir et år på Folkehøgskole langt billigere enn et år som student ville ha kostet.

Utstyr

Du trenger ikke noe utstyr fra før for å begynne på denne linjen. Du har muligheten til å disponere skolen sine disker, selv om de fleste foretrekker å bruke sine egne. Du får også låne padel-racket, randoneeutstyr og alt annet utstyr som trengs i løpet av året. Det du kommer til å trenge er en sykkel, da vi er en skole med fokus på bærekraftig transport, og vi har flere fasiliteter i sykkelavstand fra skolen.

På skolen kan vi tilby mange forskjellige fasiliteter som du som elev kan benytte deg av. Styrketreningsrom, egentreningsrom for diskgolf, svømmehall, kinosal, idrettsutstyr og beachvolley-bane er noen eksempler.

Hva får du igjen for et år

Med et år på Diskgolf, Padel og nye Idretter i bagasjen får du kompetansen du trenger for å utvikle deg til dit du vil være som diskgolfer. Du får også masse sosial kompetanse gjennom møte med andre mennesker og sosialt liv på internatet og på turer. Opplevelsene du får i løpet av dette året kommer til å forme deg for resten av livet.

Solborg er blant Norges første og fremste senter for kompetanseutvikling og organisert, helhetlig trening innenfor Diskgolf. Hvis du er ung og ønsker å satse på drømmen så er dette stedet å være akkurat nå.

Linjas historie

Denne linjen starter opp høsten 2023, og det betyr at du kan være blant de første som får muligheten til å holde på med Diskgolf på denne måten. For en anledning til å elevere ferdighetene sine til et nytt nivå! Det betyr også at vi har helt nytt utstyr og nye treningsfasiliteter du som elev kan benytte deg av. Aldri før i Norge har man kunnet trene og spille Diskgolf som del av en klasse hvor alle har samme interesser og engasjement. Dette er et nytt tilbud som kommer til å bli ettertraktet, så det anbefales å søke tidlig!

Lærere på linja

Johannes er en lærer med lidenskap for Diskgolf. Blandingen av Diskgolf-interesse og utdanning innen idrettsvitenskap gjør at han kan kombinere spesifikk teknikk- og taktikktrening med generelle treningsprinsipper og metoder som gjør at eleven får enda mer utbytte av treningen. Johannes er også glad i idrett og friluft, og han jobber for at alle skal få oppleve en aktiv og engasjerende hverdag på skolen. Han har også bakgrunn i sandvolleyball, og er glad i å være ute i naturen. Johannes mener at praktisk læring, “learning by doing”, er den beste og morsomste måten man lærer på.

Johannes er en Idrettslærer med lidenskap for Diskgolf, Idrett og Friluftsliv. Han har bred kompetanse innen forskjellige Idretter, og spisskompetanse innen Diskgolf. Johannes trives på reisefot, og er opptatt av å planlegge skolehverdagen sammen med elevene.

E-post
Søk nå!