Artist forsidebilde

Artist


Har du en drøm om å bli artist, stå på scenen og underholde et publikum, da er Solborg sin scene er fint sted å starte på. Du bli en del av et kreativt musikkmiljø på SMI/ Solborg Musikk Institutt.

Artist

Artist linja er for deg som liker å stå på scenen! Gjennom året vil du få mange muligheter til å få scene erfaring, men også fokusere på låtskriving og innspilling i samarbeid med de andre linjene på SMI. Skolen har en mindre klubb scene, og en større scene hvor vi både kan ha akustiske små konserter eller konserter med fullt band. Vi kan også garantere verdens beste publikum!

Jakob Wredstrøm er linjas nye hovedmentor og har mye erfaring fra å jobbe med artister både på og utenfor scenen. Ved siden av konserter, låtskriving, og studio arbeid, vil du gjennom året få muligheten til å lære mye om musikkbransjen.

Du vil gjennom året få hjelp til å utvikle deg som artist og ikke minst lære mye om det å bygge en kariere og finne din vei inn i musikkbransjen.

Lærer på linja er Kjell A. Westby

Kjell er en engasjert lærer som elsker å drive med musikk og gi sin kunnskap videre til elevene. Han ønsker at alle skal få en mulighet til å utvikle seg videre enten det er innen låtskriving, produksjon, sang eller å spille et instrument. Han forteller gjerne om elever som startet med lite tro på seg selv, og som nå jobber aktivt med musikk.
I over 15 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, der han har jobbet som produsent og tekniker. Kjell er fremdeles aktiv i musikkbransjen.

E-post

Lærer på linja er Eirik Berge

Eirik BergeEirik Berge har lang erfaring som komponist, arrangør, orkestrator og musiker. Eirik har jobbet med mange kjente artister, bla Aurora, Lewis Capaldi, Lewis Capaldi, Vinnie, Madcon, Ronan Keating, Espen Lind og Ingebjørg Bratland. Han har sin filmmusikkutdannelse fra Berklee College of Music i USA, og har jobbet med film både i Norge og i utlandet.
Eirik har et sterkt ønske om å bidra til at unge musikere og komponister skal få samme muligheter som han selv har hatt.

Lærer på linja er Henrik Seglem Grydeland

Henrik Seglem GrydelandHenrik er en av Solborgs musikalske krefter, ofte sett bak flygelet ikledd en «ny» dressjakke, kjøpt på gjenbruksbutikken. Det er alltid god stemning når Henrik reiser på tur, som regel med ukulele eller ball under armen. Henrik elsker spill, og har utallige bondebridge-runder bak seg. Han er skolens og Rogalands mest entusiastiske Lyn-supporter, uansett hvor i seriesystemet de befinner seg. Henrik underviser i populærmusikkens historie og andre felles musikkfag. Han er utdannet lærer og har i tillegg studier i kulturkunnskap fra Stavanger og Frankrike.

Mentor på linja er Jakob Wredstrøm

Jakob har mye erfaring både som låtskriver og artist, men de siste årene har han jobbet innen forskjellige deler av musikkindustrien. Dette er mannen som bare ser muligheter, og elsker å utvikle både artister og nye forretningsideer. Han er A&R i Norge for det internasjonale publishing selskapet Mantik Musikc Group, og nå gleder han seg til å hjelpe nye unge talenter å utvikle seg videre

Mentor på linja er Hanne Sørvaag

Hanne SørvaagHanne har jobbet som låtskriver i inn og utland gjennom mange år, og har mange plasseringer på lister verden over. Ved siden av å være artist og låtskriver, er Hanne veldig opptatt å bidra til at nye unge talenter skal få utvikle seg og lære kunsten å skrive gode sanger! Hanne vil være faglig ansvarlig for linja, og stå for mye av undervisingen, men som elev på linja vil du også ha endel fellesundervisning og samarbeidsprosjekter med de andre musikklinjene.

Priser for skoleåret 2022-2023:

Et år på Artist koster kr 125 605. Det inkluderer studietur, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag, skolegenser m.m.

Frivillig individuell undervisning

Skolen har kontakt med dyktige musikere og sangere som gir individuell undervisning. Dersom du ønsker å ta imot dette tilbudet, vil du få en ekstra kostnad på 15 000 kr.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

New York, Los Angeles og Nashville

På våren reiser musikklinjene på skolen sammen til USA på studietur. På deler av turen er vi sammen, noen dager besøker linjene forskjellige steder.
Du får besøke kjente plasser som Harlem, Bronx, Brooklyn, Music Row Graceland og Hollywood. Du får oppleve konserter, besøke lydstudioer, musikkhistoriske plasser og utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYU, Musicians Institute i Hollywood og Blackbird Academy i Nashville. Ved siden av å treffe dyktige bransjefolk, bruker vi også en dag til å jobbe i et av de fantastiske studioene vi besøker.

Du får også tilbringe en dag i Universal studios og mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet! Musikklinjene reiser sammen med KMD på denne turen.

Høst-tur

I linjeuka i november pleier vi å reise på tur. De siste årene har vi reist til Barcelona, Polen eller London. Hvor turen går neste år finner vi ut sammen!

Velkommen til Artist!

Søk nå!