Artist forsidebilde

Artist


Har du en drøm om å bli artist, stå på scenen og underholde et publikum, da er Solborg sin scene er fint sted å starte på. Du bli en del av et kreativt og spennen de musikkmiljø på SMI/ Solborg Musikk Institutt.

Artist

Artist linja er for deg som liker å stå på scenen! Gjennom året vil du få mange muligheter til å få scene erfaring, men også fokusere på låtskriving og innspilling i samarbeid med de andre linjene på SMI. Skolen har en mindre klubb scene, og en større scene hvor vi både kan ha akustiske små konserter eller konserter med fullt band. Vi kan også garantere verdens beste publikum!

Jakob Wredstrøm er linjas nye hovedmentor og har mye erfaring fra å jobbe med artister både på og utenfor scenen. Ved siden av konserter, låtskriving, og studio arbeid, vil du gjennom året få muligheten til å lære mye om musikkbransjen.

Du vil gjennom året få hjelp til å utvikle deg som artist og ikke minst lære mye om det å bygge en kariere og finne din vei inn i musikkbransjen.

Lærer på SMI er Kjell A. Westby

Kjell er en engasjert lærer som elsker å drive med musikk og gi sin kunnskap videre til elevene. Han ønsker at alle skal få en mulighet til å utvikle seg videre enten det er innen låtskriving, produksjon, sang eller å spille et instrument. Han forteller gjerne om elever som startet med lite tro på seg selv, og som nå jobber aktivt med musikk.
I over 15 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, der han har jobbet som produsent og tekniker. Kjell er fremdeles aktiv i musikkbransjen.

E-post

Lærer på SMI er Eirik Berge

Eirik BergeEirik Berge har lang erfaring som komponist, arrangør, orkestrator og musiker. Eirik har jobbet med mange kjente artister, bla Aurora, Lewis Capaldi, Lewis Capaldi, Vinnie, Madcon, Ronan Keating, Espen Lind og Ingebjørg Bratland. Han har sin filmmusikkutdannelse fra Berklee College of Music i USA, og har jobbet med film både i Norge og i utlandet.
Eirik har et sterkt ønske om å bidra til at unge musikere og komponister skal få samme muligheter som han selv har hatt.

Mentor på SMI er Jakob Wredstrøm

Jakob har besøkt alle hjørner av musikkindustrien i løpet av de siste 10 årene. Tidligere har han vært artist, men i nyere tid har han fokusert mere på å hjelpe å bygge opp nye artister. Gjennom lokale Capella Records jobber han daglig med artistutvikling. Med hans internasjonale selskap «Mantik Music Group» er han dypt involvert i produsenten og låtskiverens rolle i artistens karriere.

Mentor på SMI er Tommy Fredvang

Tommy har lang erfaring som artist, låtskriver og studioprodusent. Han har i flere år jobbet i Gramo og Tono, og kjenner de fleste sidene av musikkbransjen. Han har gitt ut mange album, både som soloartist og som endel av Stavangerkameratene, og brukt utallige timer både på scenen og i studio. Tommy har mye erfaring med TV, både gjennom X-factor, MGP og stjernekamp.Nå gleder han seg til å gi kunnskap og inspirasjon videre, og er klar som ny mentor på SMI!

Priser for skoleåret 2023-2024:

Et år på Artist koster kr 132 551. Det inkluderer studietur, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag, skolegenser m.m.

Frivillig individuell undervisning

Skolen har kontakt med dyktige musikere og sangere som gir individuell undervisning. Dersom du ønsker å ta imot dette tilbudet, vil du få en ekstra kostnad på 15 000 kr.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

New York, Los Angeles og Nashville

På våren reiser musikklinjene på skolen sammen til USA på studietur. På deler av turen er vi sammen, noen dager besøker linjene forskjellige steder.
Du får besøke kjente plasser som Harlem, Bronx, Brooklyn, Music Row Graceland og Hollywood. Du får oppleve konserter, besøke lydstudioer, musikkhistoriske plasser og utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYU, Musicians Institute i Hollywood og Blackbird Academy i Nashville. Ved siden av å treffe dyktige bransjefolk, bruker vi også en dag til å jobbe i et av de fantastiske studioene vi besøker.

Du får også tilbringe en dag i Universal studios og mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet! Musikklinjene reiser sammen med KMD på denne turen.

Høst-tur

I linjeuka i november pleier vi å reise på tur. De siste årene har vi reist til Barcelona, Polen eller London. Hvor turen går neste år finner vi ut sammen!

Velkommen til Artist!

Søk nå!