Adventure Action Sport forsidebilde

Adventure Action Sport


Målet for et år på Adventure Action Sport er at du skal bli inspirert til å utvikle deg gjennom idrett og friluftsliv. Sammen vil vi skape en klasse der hovedfokuset er å gjøre hverandre gode. Gjennom teambuilding og samhandling håper vi å skape et lag som inkluderer og inspirerer hverandre i idrett, friluftsliv og hverdag. Vi kan by på en svært variert timeplan der vi får mulighet til å fordype oss i spennende emner som surfing, klatring, ski og friluftsliv.

Surfing

Skolen ligger 25 min unna Borestranden som Nettavisen beskriver som: «Best i Norge for surfing». Dette gir oss mulighet til å surfe ukentlig fra september til desember. Den ukentlige treningen gir oss et godt utgangspunkt for utvikling. Adventure Action Sport har et tett samarbeid med Surfschool.no med instruktører som har 20 års erfaring.

Klatring

Klatring er en idrett som treffer de fleste. Uansett forutsetninger kan klatreveggen gi utfordringer. Samtidig gir denne idretten god samhandling mellom den som klatrer og den som sikrer klatreren. Vi bruker Sørmarka Arena som tilbyr en klatrevegg som har samlet verdens beste klatrere og har vært med på å arrangere verdenscupen i klatring.

Ski

Ved siden av å reise på tur til to skidestinasjoner (les mer under «Reiser»), drar vi 2 dager til Røldal. Til sammen blir det 10 dager med alpint.

Friluftsliv

Friluftsliv er spennende og trenger ikke å være så avansert for å nytes. Hverdagsfriluftsliv er noe vi jobber med; du får ansvaret for å planlegge og gjennomføre en overnatting med en gruppe. Vi drar på en 3-dagerstur til Kjeragbolten og en kanotur på Lutsivannet. Du får også med deg en 5-dagerstur med elvepadlingskurs på Evje, der vi padler i elvekajakker nedover stryk og en 5-dagerstur med kitekurs på Haukeliseter. (Se under «Turer» for mer informasjon.)

Film: Om Adventure Action Sport
Om Adventure Action Sport
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Hverdagsaktiviteter

Selv om vi er mye på tur, har vi flest dager hjemme. I tillegg til surfing og klatring, får du innføring i et mangfold av idretter og aktiviteter som vi bruker tid på å forstå og mestre.

Ballidretter

Fotball. Volleyball. Beachvolley på skolens anlegg. Innebandy. Håndball. Squash. Isbandy/Ishockey. Badminton. Basketball. Tennis.

Andre idretter

Kampsport ved Kampsportinstituttet i Stavanger. Utholdenhet. Styrketrening. Basistrening. Sykling. Svømming. Skøyter. Orientering. Curling. Bevegelighetstrening.

Samarbeid med andre linjer

Adventure Action Sport er en av fire idrettslinjer på Solborg. Idrettslinjene har en dag felles i uka der vi trekker ut det beste fra hver enkelt linje. Der kan vi ha tema som mental trening, helse og foredrag av spennende idrettsprofiler. I tillegg samarbeider vi om turer, turneringer, ballaktiviteter og treningsøkter.

Film: Om Adventure Action Sport
Om Adventure Action Sport
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Lærer på linja er Johannes G. Sjursen

E-post

Lærer på linja er Hans Petter Nordal

Hans Petter er en aktiv person som liker det meste innen idrett. Han går gjerne på ski til jobb, både sommer og vinter. Hans Petter har jobbet det meste av livet sitt i folkehøgskolen, han elsker friluftsliv og er i sitt rette element ved et stille fjellvann med fluestanga i handa.

E-post

Lærer på linja er Kjetil Sætre

Kjetil SætreKjetil er utdannet personlig trener og har i tillegg 3 års utdanning innen idrett og ernæring fra Universitetet i Stavanger. På Life Changing Fitness underviser han i de fagområdene han brenner for, trening, ernæring, personlighetsutvikling, matlaging og helse. Å motivere unge mennesker til å sette seg mål og å jobbe for å nå dem, passer ham midt i blinken.

E-post

Priser for skoleåret 2023-2024:

Et år på Adventure Action Sport koster kr 128 551. Det inkluderer studietur, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag, skolegenser m.m.
Utstyr du trenger til aktiviteter på linja kommer i tillegg: Sykkel, slalomski, skøyter, turklær og turutstyr.

Facebook og Instagram

Du kan se mer hva vi gjør på linja ved å gå til facebooksida vår,
Adventure Solborg folkehøgskole og på Instagram

Adventure film

Film: Adventure film
Adventure film
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com

Linjeturer

I løpet av året skal vi på flere reiser med ulik karakter. Sammen på tur får vi oppleve forskjellige perspektiv og naturopplevelser.

Preikestolen

troner på toppen av Lonely Planet-kåring av «most breathtaking viewing platforms». Turen gir oss et perspektiv på hvor stor og mektig naturen er, og får oss til å undre over hvor små vi er.

Kjerag-bolten

er også en anerkjent destinasjon som vi besøker på vår tredagerstur i Frafjordheiene. Denne turen er ganske krevende og vi som gruppe må hjelpe hverandre til å nå målet.

Kite- og skitur til Røldal og Haukeliseter

er et høydepunkt når vinteren kommer. Røldal er kanskje det skianlegget som får mest snø i Norge, og hvert år arrangeres Norges største frikjøringskonkurranse i nettopp Røldals brattere fjellsider. Vi håper at turen kan gi oss en opplevelse av skiglede og den frihetsfølelsen vi finner i å utforske naturen.
En halvtimes kjøring sørøst fra Røldal kommer vi til Haukeliseter. I motsetning til Røldals bratte fjell, er Haukeli et åpnere landskap med gode vindforhold for kiting. Her er det profesjonelle kiteinstruktører som underviser oss i kunsten å kite.

USA, Salt Lake City

USA rangeres ofte øverst av alle turene våre. 16 dager fordelt mellom vinter og sommer. Kan det bli bedre? Den første uken reiser vi til Salt Lake City der vi kan få oppleve den anerkjente lette og tørre snøen som har gjort Salt Lake City til en stor vinterby. I tillegg til fine dager i snøen, får vi oppleve NBA-kamp, som er verdens største basketballiga. Byen har en spennende historie og denne utforsker vi under oppholdet.

USA, Los Angeles

Den siste halvannen uke tilbringer vi i Los Angeles. Nærmere bestemt i Newport Beach. Her er tempoet mye roligere og vi får oppleve surfekulturen på nært hold. Snøen blir byttet ut med sol og varme, og stranden ligger et steinkast unna hotellet. Her finner vi bølger for nybegynner og bølger for de som har surfa lenge. Oppholdet blir fylt med surfing og beachvolley på dagen og kos rundt bålet, med fokus på den gode samtalen med venner, om kvelden.

Lutsivannet

Avslutningsturen vår er en enkel friluftstur der vi padler i kano på Lutsivannet i Sandnes. Vi bygger leirplass med gapahuk. På denne turen lager vi god mat og koser oss rundt leirbålet og mimrer over året som har gått.

Tale, elev på Adventure, forteller fra turen til USA:

«Vi kom til USA med veldig høye forventninger etter å ha sett frem til denne turen i mange måneder. Første stoppested var fantastiske Salt Lake City. Der lekte vi oss ned doble svarte løyper og suste lett forbi «professionals only»-skilt, nesten uten blåmerker og kutt i leggen. Vi utforsket hele 4 majestetiske skianlegg i løpet av de 7 dagene vi var der!
Allikevel fikk vi tid til både shopping, mormonsang, burgere, basketballkamp med høye femmere til spillerne, boblebad, pudder, solbrent hud og brilleskille.
I bakken møtte vi store utfordringer, men enda større gleder ved å mestre dem. Dette førte til uforglemmelige minner og ekstrem god stemning i gruppa.
Videre erobret Adventure stedet hvor alt hang løst, California! Her levde vi som hardbarka surfere. Formiddagene ble brukt i vannet hvor surfeferdighetene økte i takt med temperaturen. Delfiner svømte rundt oss og bekreftet hvor idyllisk det faktisk var. Brunfargen, donutinntaket, språktabber, smil og antall longboardere i klassen økte kraftig for hver dag som gikk. Klassen fikk også lov til å ta en hard treningsøkt på Muscle Beach, og ble overrasket med Cirque du Soleil! Etter 16 herlige dager som føk forbi litt for fort, endte turen med en stemningsfull grillkveld på Huntington Beach. Her ble den amerikaniserte gjengen enige om at det hadde vært en helt fantastisk tur som toppet alt av forventninger vi hadde med oss!»

Hva må jeg kunne for å søke?

Du trenger ingen forkunnskaper, vi lærer av hverandre og underveis. I stedet for å fokusere på hva vi ikke får til, så jobber vi for at alle kan være en ressurs i klassen. Det at du har lyst til å være i en slik gruppe er nok for å søke hos oss.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Velkommen

til et eventyrlig år på Adventure Action Sport!

Med vennlig hilsen Carl Erik

Film: Film
Film
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!