Videoarkiv 2008-2009


Laget av Siri Johannessen, Anja Larsen, Ida Christensen.

Juryens begrunnelse:
Teknisk sett den beste av bidragene i kategorien “Beste video”. I tillegg til det høye tekniske nivået, er det kunstneriske nivået i videoen svært høyt og på nivå med profesjonelle produksjoner. Musikkvideoen makter å formidle et emosjonelt budskap svært troverdig, både gjennom skuespill og ved bruk av ulike filmatiske virkemidler.

Laget av Sveinung Gjerde, Christer Egenes, Maria Knudsen, Aleksander Straume.

Juryens begrunnelse:
Teknisk og regimessig er traileren Orange socks veldig godt laget. Den er variert, har god driv og fremdrift. Den forteller oss alt vi trenger å vite av en trailer og makter å formidle en hel historie selv i sin veldig korte form. Traileren kan nesten passere som en fullgod kortfilm. Vi gleder oss til å se langfilmen som traileren er tenkt bygget på.

Regi: Sveinung Gjerde

Laget av Christer Egenes, Daniel Bråthen, Anne-Ingrid Lindbeck og Christer Johannessen

Juryens begrunnelse:
Det var svært mange gode filmer og masse kreative løsninger innenfor samtlige genrer. For å finne vinneren av beste idé kategori, var juryen på jakt etter en film som var bygget på en kreativ OG original idé. Noe vi ikke har følt vi har sett mange ganger før. Idéen til “Venterommet” er enkel, men samtidig friskt og originalt.”

Laget av Kristin Sjåfjell

Juryens begrunnelse:
Filmen er kanskje en av dem som passer aller best til genren “kunstfilm”. Den er poetisk og malerisk på samme tid. Den er åpen og likevel noenlunde styrende i forhold til tolkningsmuligheter. Dens åpne aspekt gir rom for flere tolkninger, som igjen makter å skape engasjement. Mange fine tekniske løsninger.”

Laget av Martin Furnes og Erik Sandvik.

Juryens begrunnelse:
Filmen er svært variert og bærer preg av stor innsats. Den er original, samtidig som den makter å spille på en gammel genre; nemlig slapstick komedien. Noen av poengene er overraskende og morsomme, mens man gjerne smiler gjennom hele filmen. Teknisk sett er filmen veldig bra gjennomført.

Laget av Hans Petter Nordal og Sveinung Gjerde.

Juryens begrunnelse:
Gjennom mesteparten av filmen ledes vi frem uten helt å kunne forutsi hvor den fører oss. Sluttpoenget er overraskende og original. Denne reklamefilmen er rett og slett uforglemmelig, både i forhold til skuespill og sluttpoeng.

Filmen er laget av Anja Andersson, Elise Bakke, Sirin Gangstad, Elise Hegg, Anna Nissen, Lene Skruklien, Malin Solvang, Kristin Sørumshagen, Astrid Karlsrud, Hanna Storvik.
Juryens begrunnelse:
“Top Model” er en veldig god parody på en kjent reality serie. Den er teknisk svært godt gjennomført. Innholdet er morsom og underholdende. Samtlige skuespillerne gjør en fremragende god jobb i sine roller.

ble kåret til beste Action under årets Oscar utdeling.

Filmen er laget av Espen Monserud, Borgar Jølstad, Lars Monsen og Bent Hårstad.
Juryens begrunnelse:
En vellaget film som bruker utradisjonelle virkemidler og som samtidig har en del overraskende gode regiløsninger på billedspråket. Stuntene i filmen er imponerende gode. Filmen makter også å fortelle en historie på en måte som gjør seeren engasjert og som leder frem til en slutt vi neppe kunne ha forestilt oss.

Kveldens konferansierer var Siri og Torbjørn. De var et strålende par. Her ser dere hvordan de stresset for å bli ferdige til å innta scenen.