Om skolen

Beliggenhet

Skolen vår har vært i drift siden 1913. Vi holder til sentralt til på Tjensvoll, tre kilometer fra Stavanger sentrum.
Like ved skolen ligger flotte naturområder som Mosvannet og Sørmarka.
Det er også kort avstand til DNB Arena, Sørmarka Arena, Stavanger Idrettshall, Siddishallen, Turnhallen og Tennishallen.

Skoleanlegget

Vi er en moderne skole med god standard på elevrom, og har en undervisningsavdeling som er godt utstyrt.
Vi har egen svømmehall, kinosal, sandvolleyballbane, fotballbane, gymsal, styrkerom, dansesal, spinningrom, fotostudio, lydstudio, amfi, skolekjøkken, café, sysal, keramikkverksted, male- og tegnesal, mediaavdeling, bordtennis- og biljardrom m.m

Verdier

Solborgs visjon er «Livskompetanse for verdifulle mennesker».
Vår skole skal preges av respekt, likeverd og toleranse. Vi skal hjelpe unge mennesker til å se, bruke og utvikle egne evner og ressurser til glede og nytte for seg selv og andre. Vårt forbilde er Jesu kjærlighet.
På morgensamlinger og i «Tro og liv» timer vil du få vite mer om den kristne tro.
Vi er også opptatt av urettferdigheten i verden. Skolen er med og støtter et prosjekt i Kambodsja som blant annet jobber med hjelp til selvhjelps- prosjekter.
Bærekraft og aksjonsforskning er noe vi har stor fokus på i skolehverdagen.

Det er Normisjon som eier skolen.

Timeplan

Vi har mange linjer på skolen, linjedager har vi på mandag, onsdag og torsdag. De andre dagene har vi Valgfag, «Tro og liv», Gladsang, Gangsamling, «Blikk mot verden», Skolens time og Gym. Det er også satt av tid til å vaske fellesrom og egne rom.

Lørdagsundervisning

Vi har også lørdagsundervisning. Eksempel på slik undervisning kan være «Det store showslaget», der elevene jobber i grupper og avslutter opplegget med program på lørdagskvelden. Det kan også være temaundervisning som «Livsstilsseminar», rollespillet «På flukt» eller konsert.

Elevkvelder

Hver lørdag kveld er det program på skolen. Dette kan være elevkvelder som elevene selv arrangerer eller mer uformelle, frivillige samlinger. Fra «Solborg Oscar» med rød løper og egenproduserte filmer til avslappende spillkvelder i dagligstua.

Kristne samlinger

Hver tirsdag er det et frivillig, kristent møte. De siste årene har dette vært et populert sted å møtes for veldig mange elever, uavhengig av om en tror eller ikke.
Her er det ansatte og elever som deler sine troserfaringer, vi synger og ber sammen og avslutter samlingen med noe å spise.
I tillegg er det andre frivillige grupper der en kan dele tro og tvil.

Opptakskriterier

For å søke på Solborg bør du fylle 18 år i løpet av skoleåret.
Vi ønsker søkere som er motivert for å delta i skolens læringsprogram. Det legges vekt på engasjement og faglig interesse både i linjefaget og i skolens øvrige fag. Skriv gjerne litt om din motivasjon for læring i søknaden til skolen.
Vi ønsker en passende balanse mellom jenter og gutter på den enkelte linjen. Det kan ha innvirkning på elevopptaket og tilbud om skoleplass.

Vi gjør oppmerksom på at søkere som takker ja til skoleplass har 14 dagers angrerett etter angrerettloven.