Nyheter


Tur til Thailand med Solborg

Storslåtte Thailand

Nytt 16 dagers reisekurs med Solborg folkehøgskole:
15. februar – 1. mars 2017, med mulighet til forlengelse på Hotel Asia Pattaya fram til 6. mars
Reiseledere: Egil S. Eide og Kjell Konstali

REISERUTE:

Stavanger – Amsterdam – Bangkok – Kancha- naburi med River Kwai – Sampran (Rose garden) River- side i Nakhon Pathom – Ubon – Østkysten av Siambukten – Bangkok – Amsterdam – Stavanger
Dette er den flotteste og mest spetakulære av Thailandtu- rene Egil S. Eide legger opp, sier mange tidligere deltakere med tilbakemeldinger som ”fantastisk” – ”storslått” – ”enestående” – ”beste turen jeg har opplevd.” Nå har DU muligheten til å bli med til det rotekte, virkelige ”Smilenes land”, som samtidig er karakterisert som et ”even- tyrland”.

PROGRAMSKISSE

Dag 1-2: Avreise fra Sola til Bangkok. Flyavgang:11.40. Fram- møte to timer før. Velkomstmid- dag på Hotel Royal Princess Larn Luang.
Dag 3-4: Sightseeing med besøk til templet Wat Mahathat og Blomstermarkedet. Shopping. Båttur med middag på Chao Phraya elven gjennom Bangkok. Avreise dagen etter med kanal- tur i flytende marked og deretter med buss til Kanchanaburi og Broen over Kwai, kirkegården for allierte soldater og besøk i ele- fantleir med mulighet for ridetur på elefantryggen.
Dag 5 og 6: Rolig dag i et uvan- lig hageanlegg og ved svøm- mebasseng på Hotel Pung Waan Kwai Noi. Etter to netter tilbake til Kanchanaburi og videre til det berømte Sampran Riverside (Rose Garden) med omvisning og kulturaktiviteter, der du selv kan delta. Nytt opplegg.
Dag 7 og 8: Etter noen timer
i vakre omgivelser til flyplas-
sen og med Thai Airways til nordøst-regionen (Isaan), det virkelig rotekte Thailand. Middag i provinshovedstaden før vi drar til Tohsang Khongciam Resort, en sjarmerende oase like ved Mekong-elven og med utsikt
til Laos. Her får dere en rolig hviledag i spennende miljø og mulighet til massasje.
Dag 9 og 10: Med buss til Kongehusets prosjekt: Sirindhorn Dam, besøk med middag og oppvisning av internatelevene på Immanuelhjemmet. (NMS)Flott opplevelse! Deretter til hotell Sunee Grand i provinshovedsta- den Ubon Ratchatthani. Dagen etter sightseeing med besøk i skogtemplene Wat Pah Nanachat og Wat Nong Pah Pong.
Dag 11-14: Morgenfly til Bang- kok og med buss til østkysten av Siambukta og Hotel Asia Pattaya, der vi får usedvanlig god service av direktør Phisut og han stab. Rolige dager med avslapping og rekreasjon i hage, ved svømme- basseng og strand. Avskjedsmid- dag.
Dag 14-15: Etter lunsj til Bang- kok med middag og overnatting på det fine hotell Grand Four Wings før hjemreise med KLM flight ca. kl. 12.30.

• Samtlige hoteller har svømme- basseng.
• Mulighet for å forlenge turen med fem dager på Hotel Asia med inkludert frokost.
• Lunsjer og middager på se- riøse hoteller og restauranter. Inkludert i prisen.
• Gode veier og dyktige sjåfører (vår erfaring)

EGIL S. Eide, prest, forfatter, tidligere redaktør, har i om lag 20 år lagt opp og ledet tema og opplevelsesreiser til Thailand. Han kjenner landets fire regioner inngående og har skrevet tallrike artikler og holdt foredrag om landets historie, kultur, religion, folkeliv, kirke og misjon. I 2008 ble han av myndighetene tildelt hedersprisen” Award Friends of Thailand”, og i 2011 fikk han Kong Haralds fortjenstmedalje. Han har et bredt kontaktnett som gjør dette til en rundtur utenom det alminnelige. En kvalitetstur der alt er inkludert. Du får mye for pengene!

PRIS/påmelding:

Per person: NOK 22 200 + flyavgifter per dags dato NOK 2 400 Tillegg for enkeltrom: NOK 3 900
Tillegg. Pris per person i dobbeltrom med frokost, 5 dager forlengelse på Asia Pattaya NOK 1 950.
Tillegg. Enkelt rom med frokost, 5 dager forlengelse på Asia Pattaya NOK 3 700
Tillegg. Transport til flyplassen (rimelig)
Prisen inkluderer rutefly med KLM og Thai Airways. Overnatting i dobbeltrom med meget god standard, full pensjon i Thailand, fellestransport og samtlige utflukter, sightseeinger, reiseleder- og guidetjenester.

Ikke inkludert:

Reise og avbestillingsforsikring, tips, drikke til maten.
Forbehold om mindre pristillegg ved ev. avgifts- og valutaendringer.

Påmelding til Solborg Folkehøgskole: tlf. 51 51 01 00 eller e-post: [email protected]

Ved påmelding sendes en faktura på kr. 2000 per person. Beløpet trekkes fra turprisen når hovedfaktura sendes. Ring gjerne Egil S. Eide for mer info: 51 65 03 61.
Velkommen til en inntrykksrik og kontrastfull rundreise!

*Turen arrangeres som reisekurs i regi av Solborg folkehøgskole Kurs/forberedelsesdag på Solborg lørdag 22. oktober
kl.10.00 – kl.14.00*


5-, 10- og 25-årstreff lørdag 4. juni 2016

Vi har gleden av å invitere deg til elevtreff på Solborg 4. juni 2016.

Dette er for dere som gikk på Solborg i 1990/1991 – 2005/2006 – 2010/2011.
Tiden går, og det er på tide å treffes igjen ☺

Programmet fra vår side starter lørdag 4. juni kl 15.00 og varer utover kvelden. Hvis du ønsker å ta hele helgen i Stavanger, er du hjertelig velkommen til å bo på Solborg.

Hva med å selv planlegge en tur rundt om i byen, ta en tur på Solastranda, gå på Dalsnuten, se det nyoppussede Vålandstårnet eller mimre rundt Mosvannet?
Ta kontakt med de du gikk sammen med, få flest mulig til å komme og skap en minnerik helg sammen i Stavanger!

Lørdag
08:00-10:00 Frokost

15:00 Velkommen – servering av kaffemat.
16:00 Kullsamlinger med mimring, bilder, minnefilmer m.m.
18:00 Grilling
20:00 Kullsamlinger fortsetter.
Kaffe og kaker serveres senere på kvelden.

Søndag
08:00-10:00 Frokost

Priser:
Måltider lørdag – under programmet – kr 270
Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost – pr. natt kr 320
(Skriv ned navn hvis du har én du ønsker å dele rom med.)
Overnatting i enkeltrom inkl. frokost – pr. natt kr 420
Skolens sengetøy kr 80

Påmelding:
Send e-post til [email protected] eller ring 51510100 innen fredag 27. mai 2016.

Når det gjelder opplegget under kullsamlingene, er vi avhengige av din hjelp.
Hva ønsker du å bidra med? Hva ønsker du å se og høre igjen?
La denne kvelden bli en elevkveld, slik som det var da du gikk her.

Kullene har egne grupper på Facebook – let opp ditt kull, ta kontakt med hverandre og bli med i planleggingen ☺ Hvis du lurer på noe eller har lyst å bidra med noe, ta kontakt med Linda på mail: [email protected]

Vi håper at flest mulig, både elever, lærere og andre ansatte, har anledning og lyst til å komme. Sammen skaper vi nye minner!

Hilsen alle oss på Solborg

Bilder fra første uka

Første skoleuka er historie, men vi ser litt på bilder som ble tatt denne uka. Miljøarbeiderne arrangerte konkurranse om fineste dørskilt, og det var “bli kjent”-leker på fotballbanen.
Foto: Hanne Marie Lenth Solbø

Første skoledag på Solborg!

Skoleåret 2015-16 startet i strålende sol med 155 elever! Kjøkkenpersonalet hadde grillmaten klar, og miljøarbeiderne og lærere ønsket elevene velkommen. Og det var en flott gjeng som dukket opp!
Etter åpningssamlingen var det møter på linjene, og dagen ble avsluttet med samling for alle elevene i dagligstua.
Foto: Hanne Marie Lenth Solbø

Første skoledag Første skoledag Første skoledag

Overhørt på Solborg

Det nærmer seg slutten av skoleåret og Rampelys hadde oppsummert deler av det i sin revy. Flotte innslag med drama, sang og dans. Bandet gjorde også en glimrende jobb!

Foto: Geir Ertzgaard

Foto: Geir Ertzgaard Foto: Geir Ertzgaard

Humoristisk konsert med Paul Colman

Den britisk-australske gitaristen, vokalisten, pianisten og komponisten, Paul Colman, trollbandt elevene på Solborg i midten av april med sin publikumsfriende humor og fengende låtvalg med meningsfylte og dype tekster. Paul er en typisk sing and songwriter innen sjangeren kristenpop og poprock, men det er vel så mye det han gjør mellom sangene som gjør han til en populær artist. For år etter år blir han invitert til å spille på Skjærgårds Music and Mission Festival på Risøya. Der har han deltatt i alt syv ganger og han har vært i Norge hele 23 ganger i løpet av sitt 47 år gamle liv.

Colman ble født i London, men familien flyttet til farens hjemland Australia da han var sju år gammel. Han viste tidlig interesse for musikk, men det var først etter at han ble voksen at han begynte å satse på det.
I perioden 1998 til 2004 spilte Colman med gruppen Paul Colman Trio. I tidsrommet 2005-2009 var han gitarist i Newsboys, men siden dette har han satset på en solokarrière. Han har et bredt publikum og spiller på alle steder fra puber til bedehus. Men hans budskap er klokkeklart, nemlig at Jesus er veien, sannheten og livet.
Colman delte både oppturer og nedturer av sitt liv, og hans ekte og personlige vitnesbyrd sammen med hans engasjerte sceneopptreden og fengende låter, gjorde at elevene synes dette var en meget bra konsert. Noen fikk litt ekstra oppmerksomhet under konserten som bl.a Sigve Haugsdal som skulle synge solo og Ruben Andre Hansen som under hele konserten fikk morsomme kommentarer fra Paul Colman (se bildet).

Skål med Paul Colman, artisten fra Australia fikk virkelig lattermuskelaturen til å bevege seg under konsertopptredenen på Solborg folkehøgskole i april 2015. Paul Colman besøkte Solborg folkehøgskole 15. april 2015