Nyheter


Solborg folkehøgskole i Stavanger søker etter
Internatleder fra 1. august 2017, 100 % oppsigelig stilling.

Stillingsbeskrivelse

Avdelingsleder med ansvar for internatdrift. Administrasjon av sommerdrift og utleievirksomhet, vask og renhold av skolen.

Ansvars- og arbeidsområder

• Voksenkontakt/Samtalepartner
• Følge opp syke elever
• Veilede og undervise om psykisk helse og livsmestring
• Bindeledd til helsevesenet
• Organisere elevoppgaver i internat og matsal
• Utleie/Sommerdrift

Kvalifikasjoner

• Erfaring fra arbeid med ungdom
• Lærer/sosionom/vernepleier eller annen relevant utdanning
• Tillitvekkende, engasjert og selvstendig
• Den tilsatte må bekjenne kristen tro

Lønn og arbeidsvilkår etter avtale og kvalifikasjoner i tråd med skolens tariffavtale med Virke. Gode pensjons- og forsikringsordninger.

Spørsmål om stillingen rettes til rektor Kjell Konstali, tlf. 905 21 407. Søknad med attester/referanser sendes innen 20.04.2017.
Adresse: Tjensvollveien 44, 4021 Stavanger
e-post: [email protected]

Du kan nå laste ned og lese Solborgbladet nr. 2-2016 under: Skolen – Solborgbladet.

Vi har gleden av å invitere deg til elevtreff på Solborg 4. juni 2016.

Dette er for dere som gikk på Solborg i 1990/1991 – 2005/2006 – 2010/2011.
Tiden går, og det er på tide å treffes igjen ☺

Programmet fra vår side starter lørdag 4. juni kl 15.00 og varer utover kvelden. Hvis du ønsker å ta hele helgen i Stavanger, er du hjertelig velkommen til å bo på Solborg.

Hva med å selv planlegge en tur rundt om i byen, ta en tur på Solastranda, gå på Dalsnuten, se det nyoppussede Vålandstårnet eller mimre rundt Mosvannet?
Ta kontakt med de du gikk sammen med, få flest mulig til å komme og skap en minnerik helg sammen i Stavanger!

Lørdag
08:00-10:00 Frokost

15:00 Velkommen – servering av kaffemat.
16:00 Kullsamlinger med mimring, bilder, minnefilmer m.m.
18:00 Grilling
20:00 Kullsamlinger fortsetter.
Kaffe og kaker serveres senere på kvelden.

Søndag
08:00-10:00 Frokost

Priser:
Måltider lørdag – under programmet – kr 270
Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost – pr. natt kr 320
(Skriv ned navn hvis du har én du ønsker å dele rom med.)
Overnatting i enkeltrom inkl. frokost – pr. natt kr 420
Skolens sengetøy kr 80

Påmelding:
Send e-post til [email protected] eller ring 51510100 innen fredag 27. mai 2016.

Når det gjelder opplegget under kullsamlingene, er vi avhengige av din hjelp.
Hva ønsker du å bidra med? Hva ønsker du å se og høre igjen?
La denne kvelden bli en elevkveld, slik som det var da du gikk her.

Kullene har egne grupper på Facebook – let opp ditt kull, ta kontakt med hverandre og bli med i planleggingen ☺ Hvis du lurer på noe eller har lyst å bidra med noe, ta kontakt med Linda på mail: [email protected]

Vi håper at flest mulig, både elever, lærere og andre ansatte, har anledning og lyst til å komme. Sammen skaper vi nye minner!

Hilsen alle oss på Solborg

Første skoleuka er historie, men vi ser litt på bilder som ble tatt denne uka. Miljøarbeiderne arrangerte konkurranse om fineste dørskilt, og det var “bli kjent”-leker på fotballbanen.
Foto: Hanne Marie Lenth Solbø

Det nærmer seg slutten av skoleåret og Rampelys hadde oppsummert deler av det i sin revy. Flotte innslag med drama, sang og dans. Bandet gjorde også en glimrende jobb!

Foto: Geir Ertzgaard

Foto: Geir Ertzgaard Foto: Geir Ertzgaard

Den britisk-australske gitaristen, vokalisten, pianisten og komponisten, Paul Colman, trollbandt elevene på Solborg i midten av april med sin publikumsfriende humor og fengende låtvalg med meningsfylte og dype tekster. Paul er en typisk sing and songwriter innen sjangeren kristenpop og poprock, men det er vel så mye det han gjør mellom sangene som gjør han til en populær artist. For år etter år blir han invitert til å spille på Skjærgårds Music and Mission Festival på Risøya. Der har han deltatt i alt syv ganger og han har vært i Norge hele 23 ganger i løpet av sitt 47 år gamle liv.

Colman ble født i London, men familien flyttet til farens hjemland Australia da han var sju år gammel. Han viste tidlig interesse for musikk, men det var først etter at han ble voksen at han begynte å satse på det.
I perioden 1998 til 2004 spilte Colman med gruppen Paul Colman Trio. I tidsrommet 2005-2009 var han gitarist i Newsboys, men siden dette har han satset på en solokarrière. Han har et bredt publikum og spiller på alle steder fra puber til bedehus. Men hans budskap er klokkeklart, nemlig at Jesus er veien, sannheten og livet.
Colman delte både oppturer og nedturer av sitt liv, og hans ekte og personlige vitnesbyrd sammen med hans engasjerte sceneopptreden og fengende låter, gjorde at elevene synes dette var en meget bra konsert. Noen fikk litt ekstra oppmerksomhet under konserten som bl.a Sigve Haugsdal som skulle synge solo og Ruben Andre Hansen som under hele konserten fikk morsomme kommentarer fra Paul Colman (se bildet).

Skål med Paul Colman, artisten fra Australia fikk virkelig lattermuskelaturen til å bevege seg under konsertopptredenen på Solborg folkehøgskole i april 2015. Paul Colman besøkte Solborg folkehøgskole 15. april 2015

Onsdag 15. april klokken 20.00 blir det en fantastisk konsert med artisten Paul Colman på Solborg folkehøgskole i Stavanger. Inngang kroner 150,-. Har du anledning så er dette en konsert du absolutt bør få med deg.

Mandag 9. mars er Solborg folkehøgskole klar for sine årlige studieturer til alle verdens kontinenter. Film & Media reiser til Australia, men tar med seg fire dager i Beijing på veien over. Multisport reiser til Kenya på bl.a. safari, slumbesøk og snorkling. Global Village-klassene, som var i Afrika i høst, reiser nå til Asia og besøker bl.a. skolens prosjekt i Kambodsja. I tillegg skal de innom både Vietnam, Hong Kong og Thailand. Adventure reiser på ski- og surfetur til henholdsvis Salt Lake og California. Og Rampelys-klassene, KMD og Bilde & Form drar til USA (til bl.a. NY og LA) for å la seg inspirere av kunst og kultur. Dere kan følge turene på de ulike klassenes blogger og på facebook under turperioden som varer frem til påske. Vi ønsker hver av klassene en riktig god tur og håper de for mange nye inntrykk og gode opplevelser.

Om kvelden 14. april 2003 legger Hallgeir Berge (18) og kjæresten Line Therese Guntveit (19) ut på biltur. Målet er hennes foreldres hytte i Valdres og påskeferie. Men i Gudvangatunnelen dupper antakelig Hallgeir av ved rattet. Bilen skjener over i motsatt kjørefelt og Hallgeirs ansikt treffer en nødmeldingsboks som er boltet til fjellsiden. Begge blir hardt skadet, men ansiktet til Hallgeir blir helt knust. Begge ligger i koma i flere dager. Hallgeir ligger på operasjonsstuen på Haukeland sykehus i om lag 22 timer for å sy sammen ansiktet.
I ettertid er det blitt nesten bortimot 30 narkoseoperasjoner til for å lappe sammen ansiktet. Bortsett fra ansiktsskadene har Hallgeir Berge utrolig nok sluppet fra ulykken uten varige mén. Høsten 2003 gikk både Hallgeir og kjæresten Line på Nordhordaland folkehøgskole. Forholdet tok slutt, men de er fortsatt veldig gode venner.
I dag reiser karen fra Hardanger rundt og forteller sin mirakuløse historie som forandret hele hans liv og siste lørdagen i februar gjestet han Solborg folkehøgskole. 12 år etter ulykken har Hallgeir utrettet utrolig mye; han har studert filosofi, lært seg både spansk, engelsk og portugisisk, reist verden rundt, bodd et år i Mexico, studert et år i Brasil, skrevet hovedoppgave om Platon mens han bodde i Aten, vært to år i Latin-Amerika, vært to ganger i Etiopia og i andre afrikanske land m.m. Ellers har han jobbet mye med mennesker gjennom Røde Kors besøkstjenesete og organisasjonen KIA. Han startet og har drevet språkkafé for fremmedspråklige i åtte år, vært norsklærer, jobbet mye med asylsøkere og har et brennende engasjement for flyktninger. Han inviterte bl.a. nærmere 50 asylsøkere hjem til seg julaften 2012. I dag er han journalist i lokalavisa Firda, men jobber også fortsatt med flyktninger. Han har flere utenlandske venner enn norske. Hans største ønske er å få bety en forskjell for mennesker.
Selv mener han at ulykken er det beste som har skjedd han.
- Det ble en døråpner for alt jeg har fått oppleve i etterkant og det har gjort meg til det mennesket jeg er i dag. I dag får jeg bety noe for andre og det gir livet mitt mening. Jeg ser på livet som en gave, men det er skjørt, så ta vare på det. Din innstilling til ting er utrolig viktig, fokuser alltid på det positive. “Det viktigste er ikke hvordan en har det, men hvordan en tar det.” Så lenge en er god mot andre, kan en være seg selv uansett utseende. Skjønnheten kommer innenfra.

Hallgeir Berge fra Hardanger overlevde mirakuløst en trafikkulykke, men ansiktet ble helt knust. Her er han på Solborg folkehøgskole.  Foto: Hans Petter Nordal Hallgeir Berge fra Hardanger overlevde mirakuløst en trafikkulykke, men ansiktet ble helt knust. Her er han på Solborg folkehøgskole og er omkranset av Sanne Skillingstad, Anne Kveberg og Marianne Iden. Foto: Hans Petter Nordal

Tidligere NRK-journalist og Afrika-korrespondent Einar Lunde (72) fortalte Solborgelevene om både sin egen og Sør-Afrikas spennende historie under apartheidtiden. Einar Lunde satte sitt eget liv i fare for å fortelle verden sannheten om de hvites urettferdige behandling og diskriminering av de svarte i Sør-Afrika. Einar Lunde har virkelig hatt englevakt, han havnet to ganger i fengsel i Afrika og skulle henrettes i Etiopia, men ble reddet av den svenske ambassaden i siste liten. Tross mange tøffe år i Afrika, elsker Einar Lunde dette kontinentet og har vært i Afrika over 80 ganger. Og utallige intervjuer med mange av verdens statsledere har det blitt gjennom årene, med bl.a. Idi Amin, Desmond Tutu og Nelson Mandela. De to sistnevnte ble også gode venner med Einar. Einar Lundes viktigste budskap til elevene var at veien til fred skjer ikke gjennom hevn og hat, men gjennom forsoning og tilgivelse. Ta lærdom av Jesu ord om å vende det andre kinnet til. Elsk deres fiender, velsign de som forbanner dere, gjennom det er det håp for fred i verden. Slik tenkte Nelson Mandela tross 27 år i fangenskap og slik bør verdens statsledere tenke i dag. Etter foredraget tok Einar Lunde seg god tid med elevene og skrev en lang hilsen til alle som kjøpte en av de to bøkene han har gitt ut: “Safari: Folk og røvere i Afrika” og “Paradisveien: Dramatiske år i Afrika”.
Einar Lunde ble over to netter her på Solborg for skolen har en spesiell plass i Einars hjerte. Det var på Solborg under en skolelagsleir mens han gikk på KG i Oslo at han virkelig tok sitt standpunkt til kristendommen. Og opp gjennom årene har han vært noen ganger innom skolen i ulike anledninger. Einar er oppvokst i Stavanger og gikk bl.a. på Kampen skole i fire år.

Einar Lunde på besøk på Solborg folkehøgskole i februar 2015
24