Multisport Pluzz


Multisport Pluzz


Et år med aktiviteter, opplevelser og surpriser! Mangfold og variasjonen gjør linja unik. Du får utforske og erfare stor mix av idretter. Vi har også fokus på teambuilding og solidaritetsarbeid. Du vil få et år med mening og mulighet for mestring. Du trenger ikke være svært sportslig, men du må like å utfordre deg selv.

Aktiviteter

Trikke, aquaskipper, kin-ball, squash, gokart, tennis, klatring, bordtennis, badminton, ishockey, curling, bueskyting, luftpistol, skarp pistol, leirdueskyting, rifle, fotball, håndball, svømming, jogging, multienes mester, timer på treningssenter, trappeløp, basket, elefantball, indiaca, riding, havbad hver måned, kano, aktiv dag i millitæret, helikopter over Stavanger, rugby, innebandy, vannsport, sandvolley, alpint, dressin og annet som dukker opp…

Teambuilding

Å ha et godt klassemiljø er viktig for meg og deg! Sammen gjør vi hverandre sterke. Du er en viktig brikke i dette. Din evne til å være positiv og tenke positivt utfordres, og det gir resultater. Vi bruker aktiviteter som sveiser oss sammen og gir samhold som utbytte.

Motto for året: «Strekk deg lenger enn før»

Vi utfordrer oss selv og hverandre, støtter og hjelper. Vi jobber med ulike aktiviteter for at du skal få mulighet til å strekke deg lenger, både fysisk og psykisk. Dette er selvutviklende og meningsfullt.

Utflukter

Dagsturer ut i naturen med aktiviteter, fysisk fostring, grill & chill med ulike matopplevelser. Overnatting i hytter, speidersenter, besøk til annen folkehøgskole og dagsturer til alpinbakker. Nattmanøver med mening.

Surprise-dager

Omtrent én gang hver måned er det en surprisedag med spesielle opplevelser/aktiviteter.

Solidaritet

Linja har fokus på solidaritet gjennom flaskepant, auksjon og andre aktiviteter til inntekt for prosjekter i Kenya og skolens fellesprosjekt i Kambodsja. Du utfordres til å ta i et tak for andre enn deg selv.

Priser for skoleåret 2018-2019:

Et år på Multisport Pluzz koster kr. 111 020. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.
Kr. 1 800 til blant annet vaksiner, kommer i tillegg.

Lærer på linja, Hans Petter Nordal

Hans Petter er en aktiv person som liker det meste innen idrett. Han går gjerne på ski til jobb, både sommer og vinter. Når undervisningen er slutt, finner du ham ofte i dagligstua der han spiller sjakk eller bondebrigde med elever.
Hans Petter har jobbet det meste av livet sitt i folkehøgskolen. Hans hobby er å dikte sanger om elevene og Solborg.
E-post

Lærer på linja, Terje Todnem

Terje har vært ansatt på Solborg i over 20 år.
Han har utviklet og tilpasset innholdet på linja Multisport Pluzz etter elevenes interesser og behov.
Terje er en positiv fyr med en positiv holdning. Han ønsker elever som tar ansvar og tør å sprenge egne grenser. Hans motto er: Tenk positivt!

Nora, tidligere elev

For meg er folkehøgskole et aktivt år. Jeg har aldri klart å bestemme meg for én hobby eller én aktivitet jeg liker bedre enn andre, derfor valgte jeg Multisport; fordi vi gjør så utrolig mye forskjellig.
I løpet av året har jeg lært å være meg selv og å være mer aksepterende til hva andre mener. Jeg har lært å være en god venn og et bedre medmenneske.

På studieturen fikk jeg oppleve en helt annen kultur, noe som lærte meg å være mer åpen for andre typer levemåter og livsstiler. Jeg er utrolig takknemlig for den muligheten jeg fikk til å dra på en så fantastisk tur og de mulighetene jeg ga andre ved hjelp av solidaritetsarbeidet vi gjorde før turen.
Solborg er en fantastisk skole der alle elevene blir sett og tatt vare på på lik linje. Multisport Pluzz er en aktiv linje som i tillegg gjør en del solidaritetsarbeid. Pluzz’en står for dette arbeidet og i tillegg for alt det vi gjør på linja som ingen andre Multisport-linjer i landet tilbyr.

Jeg begynte folkehøgskole for å bli selvstendig, men jeg endte opp med å bli mer avhengig av andre enn noen gang.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

Afrika – Kenya

Multisport Pluzz har i år Kenya som reisemål. Sterke møter med mennesker. Safari der du vil ser Afrikas flotteste dyreverden «live». Snorkledag til Kisite. Aktiviteter med ungdom og barn. Besøk og støtte til flere solidaritetsprosjekt i Kenya. (www.maishamema.org.)

Friluftsliv.

Vi drar på dagsturer til spennende steder i Rogaland. Å være ute i naturen byr på gode opplevelser. Steder vi besøker er Flekkefjord, Suldal, Røldal, Sirdal og Sauda.

Kristine og Marte, tidligere elever

Kristine og MarteMultisport Pluzz er en linje som tilbyr alle aktiviteter fra a til å. De mange aktivitetene, utfordringene og opplevelsene gjorde at vi falt for denne linjen. Vi ble utfordret i alt fra havbad en gang i måneden, helikoptertur over Stavanger, rafting til rappellering og paintball. Denne linjen har et vidt spekter av muligheter og vi fikk en variert hverdag. Linjen tilbyr mye fart og spenning, glede og samhold. Om du begynner på Multisport pluzz, får du både testet deg selv og tøyet grenser på alle mulige måter. Linjeturen til Afrika var en opplevelse for livet. Her fikk vi møte, bli kjent med og høre mange sterke historier fra de innfødte. Klassen fikk se et land med store kontraster.
«Suprisene» for klassen som lærerne arrangerer var noe av det beste med Multi. Vi var aldri sikre på hva HP og Terje hadde funnet på, men ble alltid positivt overrasket. Året på Solborg er et år vi aldri kommer til å glemme, og vi anbefaler på det sterkeste å velge Multisport Pluzz, for et annerledes år.

Facebook

Du kan se mer av det vi gjør på linja på vår facebookside, MultisportPluzz

Velkommen

Med vennlig hilsen Hans Petter og Terje