ICE-line


ICE-line


Linja er for de som vil utvikle sitt talent innen enten ishockey, curling, kunstløp eller hurtigløp skøyter. Det er en toppidrettslinje der du får mulighet til utvikle deg sammen med dyktige trenere og andre toppidrettsutøvere. Samtidig får du mulighet til å bo på folkehøgskole og være i lag med andre ungdommer i et sosialt og flott fellesskap.

Solborg folkehøgskole

Skolen ligger midt i et av Norges beste områder for idretter på is. Du trenger ikke gå mange meter for å være omgitt av ishaller. Som en følge av dette har Stavanger nå et av landets mest ekspansive miljøer innenfor hockey, skøyteløp og curling. Dette miljøet kan du bli en del av!

Stavanger Oilers:

Stavanger Oilers har i de siste årene tatt steget opp som Norges beste ishockeyklubb. Sammen med Oilers ønsker Solborg å gi tilbud til talentfulle hockeyspillere. Du bor på skolen og tar del i skolens program, mens Oilers står for treninger og kamper. Da deltar du på Oilers sitt satsingområde «Oilers topphockey». Elevene får da mulighet til å spille på Oilers sitt U20 lag og det med Norges fineste fasiliteter for ishockey.
Søkere til denne linjen må legge ved informasjon om sin tidligere hockeykarriere i tillegg til å fortelle om sine ambisjoner og karrieremål.

Stavanger / Sandnes skøyteklubb:

Solborg har inngått et samarbeid med Stavanger/Sandnes Skøyteklubb. Etter byggingen av Nye Sørmarka Arena har dette vært en av de mest hardtsatsende klubbene i landet. Mikael Flygind Larsen som tidligere landslagsløper er hovedtrener i klubben. Du trenger ikke å ha en lang karriere som skøyteløper bak deg for å søke, men din motivasjon vil være viktig.

Stavanger kunstløpklubb:

I Stavanger kunstløpklubb kan du utvikle ditt talent sammen med andre. I klubben har de startet Stavanger Pearls som består av ca. 12 løpere som driver med synkronskøyting (2 treninger pr. uke). Dette er en veldig populær og hurtig voksende idrett i Europa. Som basis må man ha gode skøyteferdigheter, fart og samarbeid på isen. Hvert team fremfører et program til musikk. Kortprogrammet er bygd opp ganske teknisk, mens friprogrammet har mer showpreg. I tillegg tilbyr de isdans og skøyteskole for ungdom og voksne. Alle treningene ledes av profesjonelle trenere. Som elev på ICE-line får du også mulighet til å avtale tid med trener på dagtid. Det vil medføre en del kostnader til personlig oppfølging av ekstern trener samt til årskort i Sørmarka Arena der kunstløperne trener.
Du bør helst ha relativt gode skøyteferdigheter og drevet litt med kunstløp for å søke.

Stavanger Curlingklubb:

Satser du på å utvikle deg innenfor curling, vil et år på Solborg folkehøgskole gi deg store muligheter til det. Herfra har du kun 5 minutter å gå til Norges flotteste curlinghall hvor det er muligheter for mye trening på førsteklasses curlingis. Her trener også Stavanger curlingklubb med instruktør Pia Trulsen. Du trenger ikke ha lang fartstid som curlingspiller bak deg for å søke, men motivasjon og lyst til å satse videre på curling vil være viktig.

Velge to linjer

Erfaringer vi har gjort viser at det kan være lurt å velge en linje i tillegg til ICE-line. Du får dermed en timeplan med et tilpasset opplegg slik at du får både et klassemiljø på skolen og gode muligheter for trening i din idrett.

Elevuttalelse

Et til tider utfordrende og aktivt år da jeg kombinerte ICE-line, toppidrett skøyter, med linja Rampelys Scene der jeg fikk prøve meg som skuespiller, og være med å lage show. Litt spontant valg. Synes det var en bra kombo, selv om det ble litt slitsomt vinterstid, f.eks. da vi hadde barneforestillingen Kardemommeby. Jeg fikk oppleve det fine og varierte folkehøgskolelivet samtidig som jeg fikk trent masse på isen. Jeg trente med Stavanger/Sandnes skøyteklubb og fulgte opplegget til Wang toppidrett. Jeg var veldig fristilt fra skolen de gangene toppidretten måtte gå foran. Folkehøyskole er mest opp til deg selv hvor mye du vil få ut av året, så for meg var det ikke noe problem å få trent nok.

Jakob Anspach Klippen, elev 2015/16

Lærere

Den faglige delen av undervisningen på linja vil bli tatt hånd om av de forskjellige klubbene.

Lærer på folkehøgskolen er Hans Petter Nordal

Hans Petter NordalHans Petter er en aktiv person som liker snø og is. Han går gjerne på ski til jobb, både sommer og vinter. Det kan se ut som han liker de fleste idretter.
Hans Petter har jobbet det meste av livet sitt i folkehøgskolen, er utdannet lærer og journalist. Som kontaktperson på ICE-line, ønsker han å skape et godt og utviklende år for elevene på linja. Ta gjerne kontakt med Hans Petter om du lurer på noe.
E-post

Priser for skoleåret 2017 -2018:

Et år på ICE-line koster kr. 106 700. Om du velger en annen linje i tillegg til ICE-line, vil det være prisen for denne linja du kan legge til grunn kostnadene dine. Den summen inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.
Om du velger bort studieturen til fordel for et treningsopphold, betaler du ikke for studieturen. Utgifter du får i forbindelse med klubben du vil være en del av, er ikke inkludert i prisen.

Linjetur

Hvis du kombinerer Ice-line med en annen av skolens linjer, så kan du reise på den valgte linjas linjetur eller reise på treningsleir med klubben din.