Global Village Foto


Global Village Foto


Global Village Foto er en bedre måte å lære foto på. Det er foto for eventyrlystne som vil reise, fotografere og fortelle historier. Det er en linje for deg som vil stå på egne ben og jobbe selvstendig, og som ønsker frihet i både måten du arbeider på og i målene du setter deg.

Foto for eventyrlystne

Se for deg det mest eksotiske stedet du kan tenke deg. Dit skal du reise, og i bagen har du kamera, sovepose, en stor dose reiselyst, nysgjerrighet og god tid.

GV Foto er for deg som vil utfordre deg selv, som tåler netter i telt og dager på humpete veier til ukjente steder, og som vil dokumentere det gjennom fotografi og video.

Eventyrlyst er en vesentlig del av opplegget. Du er med på å planlegge den eventyrlige reisen på tvers av Sør-Amerika, slik at du neste gang skal kunne planlegge ditt eget fotoeventyr.

Stavangers natur ligger for dine føtter, og fotomotivene florerer på folkehøgskolen. Du har tilgang til studio, mørkerom og klasserom, og har hele tiden folkehøgskolelivet rundt deg. Det er sosialt, utfordrende og gøy, og du kan dyrke hobbyen og kanskje ditt framtidige yrke i trygge omgivelser.

Du får møte andre dyktige fotografer fra andre steder i landet, dele erfaringer og bli inspirert.

Undervisning

Sammen med lærer bestemmer du deg for hva du vil arbeide med, og hvilke mål du skal sette deg. Undervisningen er mentorbasert. Det vil si at vi legger stor vekt på individuell oppfølging som passer det nivået du befinner deg på , og de målene og interessene du selv har for foto.
Du får frie tøyler til å forbedre deg som fotograf og bygge portefølje for videre utdannelse, eller bare prøve å bli så god som mulig i din favoritthobby.

Undervisningen tar utgangspunktet i at du allerede kan det grunnleggende innen kameratekninkk og bildeforståelse. Man dersom du ikke har disse forkunnskapene, vil du få hjelp til raskt å stable deg på fotobeina.

Innhold

Hovedfokus vil være på dokumentarfoto og reisefoto.
Vi jobber med individuelle oppgaver og prosjekter.
Personlig utvikling som menneske og fotograf.
Globale spørsmål, reiseproblematikk og fotavtrykk.
Felles prosjekt (utstilling, hjemmeside, fotobøker).
Evaluering av eget arbeid i grupper 2 timer i uken.
Nettbasert undervisning hvor du velger emne i samråd med lærer.
Møte og samarbeid med profesjonelle fotografer.
Fotomesser.
State of the art fototeknikker: Droner, time-lapse, nattfotografering, LED-teknologi.
Digital og analog videofotografering.

Lærer på linja er Geir Ertzgaard

Geir ErtzgaardGeir er utdannet teolog, journalist og engelsklærer, og har bodd tre år i Kenya.
Geir har drevet med foto siden han fikk sitt første plastikk-kamera julen 1974. I tillegg til jobben som lærer, er han med i fotomiljøet i Stavanger, leder en fotoklubb, og har levert bilder til tidsskrifter, hjemmesider og enkeltpersoner, i tillegg til at han tar bryllupsbilder, portrettfoto og andre typer bilder. Han har hatt med seg rundt 1 500 mennesker på over 30 foto- og studieturer til Afrika og Asia.

Utstyr på Fotolinja

Klasserom og grupperom har internett-tilgang og fotoprojektorer, storformatsprinter (Epson 4900), kalibreringsutstyr, mørkerom og fotostudio av profesjonell standard (Tre Elinchrom MX600-lamper og tre Bowens 250-lamper) samt en rekke reflektorer og bakvegger. Vi har også et sett med Elinchrome Ranger, portabelt blitsutstyr for utendørsfotografering.

Forventninger til deg

Du må kunne arbeide målrettet og selvstendig.
Du må stille med eget digitalt speilreflekskamera eller speilløst systemkamera, objektiver og egen laptop. Programvare er inkludert i linjeopplegget.
Du må ha fotobag og sekk på størrelse 60 – 80 liter.
Du må også ha egen sovepose og turutstyr.
Du må regne med til dels krevende studieturer, som krever utholdenhet, tålmodighet og vilje til å utfordre dine grenser.
Du må være 18 år før skolestart.

Priser for skoleåret 2018-2019:

Et år på Global Village Foto Pro koster kr. 113 320. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.
Utgifter til vaksiner, visum og enkelte måltider under studieturen kommer i tillegg.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 konkurransepoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

Sør-Amerika på tvers. Brasil, Argentina og Chile

Hva menes med eksotisk reise? Det kan bare du selv definere, men dette skoleåret hander det om å reise Sør-Amerika på tvers. Vi setter kursen mot Brasil, Argentina og Chile, hvor du blir slått i bakken av den vakre naturen og får hakeslepp av de fargesterke byene. Dette er land og reisemål der kamera neppe vil ligge urørt.

Du får reise fra våtmarksområdet Pantaguel i Brasil til verdens mest fantastiske fossefall i Iguazu, på grensen til Paraguay. Du får oppleve varme kilder og verdens tørreste ørken, Atacama, 5000 meter over havet i Chile. Her finner du også de fargesterke byene Santiago og Valparaiso. Vi avslutter turen med en blåtur som vil få deg til å himle med kameraøynene! En eventyrreise som får det til å bruse hett i årene og lukte svidd av minnekortene.

Turen vil være en blanding av opplevelser, dannelsesreise og fotoreise.

Du er med på å planlegge denne turen, hvor vi skal bo, hva vi skal se, hvordan vi skal reise og hva vi skal spise. Det eneste kravet er at det skal være miljøvennlig.

Nord-Europa, vakrere enn du aner!

Vi pakker sekk, telt og kamera og drar til et av de magiske reisemålene som folk valfarter til i vår egen verdensdel. Det kan bli Island, det kan bli Skottland, Irland eller Færøyene. Der skal vi være en ukes tid og komme nær de beste fotomålene, til dette bruker vi minibuss.

Denne turen er allerede planlagt når du kommer til Solborg. Målet er å få prøvd oss som fotografer og bli best mulig kjent med hverandre i klassen. Samtidig er det en prøvetur for vår store eventyrreise på tvers av Sør-Amerika våren 2019.

Klimapolicy

Å reise er helt nødvendig for å forstå verden, men det er også belastende for klimaet. Derfor begrenser vi oss til å fly tur-retur reisemålet. Alle reiser på reisemålet skal være mest mulig miljøvennlige. Derfor varer turen til Sør-Amerika vår litt lenger, fire uker. Vi tenker på det som «sakte reiser».
Det ligger obligatorisk CO2 avgift inkludert i prisen du betaler for skoleåret.

Du kan se bilder på www.globalvillage.no.

Velkommen

Med vennlig hilsen

Geir Ertzgaard