Global Village Foto Pro


Global Village Foto Pro


Flink i, glad i, og interessert i foto? Kan du det meste om kamerateknikk og bildeforståelse allerede? Ønsker du å bli en selvstendig og dyktig fotograf? Da kan du lese videre!

Foto for viderekomne

Global Village Foto Pro er linja for deg som er viderekommen, som vil stå på egne bein. Her vil du få mest mulig frihet i både måten du arbeider på og i målene du setter deg. Du får møte andre dyktige fotografer fra resten av landet, dele erfaringer og bli inspirert. Eget nettkurs og oppfølgning av din personlige mentor gjør linjen spesiell av sitt slag, der du som elev får frie tøyler til å forbedre deg som fotograf – og bygge portefølje for videre utdannelse.

Stort mangfold

Stavangers natur ligger for dine føtter, og fotomotivene florerer på folkehøgskolen. Du har tilgang til studio, mørkerom og klasserom, og har hele tiden folkehøgskolelivet rundt deg. Det er sosialt, utfordrende og gøy, og du kan dyrke hobbyen og kanskje ditt framtidige yrke i trygge omgivelser.

Du styrer i stor grad din egen dag på Foto Pro. Sammen med lærer og mentor bestemmer du deg for hva du vil arbeide med, og hvilke mål du skal sette deg. Du velger blant gode kurs online til å forbedre deg innen et område du selv er spesielt interessert i, og du setter deg fra uke til uke konkrete mål å jobbe med. Vi har ukentlige samlinger der vi gjennomgår prosjektarbeidet ditt.

To fotolinjer

Vi har en del timer sammen med Global Village Foto Go, og sammen går vi ofte under navnet ”GoPro”. Her får du kanskje brukt kunnskapen din og delt den videre, eller finne din vennegjeng?
Kveldsturer, sosiale arrangementer og isspising i klasserommet blir mye koseligere når begge klassene er samlet.

Lærer på linja er Geir Ertzgaard

Geir ErtzgaardGeir har hatt ansvaret for Global Village Foto fra linja starta opp i 2007 (Fra 2015 Foto Go). Etter over 20 år som folkehøgskolelærer kjenner han folkehøgskolen og Solborg ut og inn, og syns fremdeles at det knapt fins mer spennende ting å drive med.

Han er utdannet teolog, journalist og engelsklærer, og har bodd tre år i Kenya. Geir har drevet med foto siden han fikk sitt første plastikk-kamera julen 1974. I tillegg til jobben som lærer, er han med i fotomiljøet i Stavanger, leder en fotoklubb, og har levert bilder til tidsskrifter, hjemmesider og enkeltpersoner, i tillegg til at han tar bryllupsbilder, portrettfoto og andre typer bilder. Han har hatt med seg rundt 1 500 mennesker på over 30 foto- og studieturer til Afrika og Asia.

Utstyr på linja

Klasserom og grupperom har internett-tilgang og fotoprojektorer, storformatsprinter (Epson 4900), kalibreringsutstyr, mørkerom og fotostudio av profesjonell standard (Tre Elinchrom MX600-lamper og tre Bowens 250-lamper) samt en rekke reflektorer og bakvegger. Vi har også et sett med Elinchrome Ranger, portabelt blitsutstyr for utendørsfotografering.

Spesielle opptakskrav

Du må kunne arbeide målrettet, selvstendig og allerede ha de grunnleggende fotoferdighetene på plass.
Du må stille med eget digitalt speilreflekskamera eller speilløst systemkamera, egen laptop med programvare (Capture One, Lightroom, Photoshop e.l.), fotobag og sekk på størrelse 60 – 80 liter.
Du må regne med til dels krevende studieturer, derfor bør du ha god allmentilstand.
Du må være 18 år før første tur.

Priser for skoleåret 2017-2018:

Et år på Global Village Foto Pro koster kr. 108 700. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 konkurransepoeng ved opptak til høyere utdanning.

Usikker på om Foto Pro passer best for deg? Ta også en titt på på Global Village Foto Go

Linjeturer

Namibia

Høstens tur går til Namibia – landet med de røde sandynene, øde markene, flotte landskapet og lange kyst. Med besøk i spøkelsesbyer, kystbyer og ørkendyner, og med stjernehimmel, masse sand og safari på den beste tiden av året, blir dette en tur man sent vil glemme!

Vi tar med telt og buss og legger på tur langs det vidstrakte landet og stopper når det passer, enten det er en zebra eller ørkendyne som fanger interessen. Namibia er som skapt for fotografen: lyset, stedet, naturen – alt gjør seg på en kamerabrikke!

Reiseruta vår er Windhoek, Quivertree, Klein Aus, Kolmanskopf, Namib Rand, Mirabib, Swakopmund, Etosha og så tilbake til Windhoek.

Argentina og Chile

Når våren kommer setter vi kursen mot Chile og Argentina, der du blir slått i bakken av den vakre naturen, og får hakeslepp av de fargesterke byene. Dette er land og reisemål der kamera neppe vil ligge urørt, med mindre du blir helt satt ut av alt du ser! Isbre-vandring, padling i Tierra del Fuego, fjelltur til Torres del Paine, hvalsafari i Punta Valdes, bading i varme kilder og tur til verdens tørreste ørken Atacama og 5000 meters høyde. Hele tiden omringet av et landskap som bergtar!

Vi besøker også storbyene Buenos Aires og Santiago, samt den fargerike kunstnerbyen Valparaiso, byer som får det til å bruse hett i årene og lukte svidd av minnekortet.

Turene er for begge fotolinjene og vil være en blanding av opplevelser, dannelsesreise og fotoreise.

Du kan se bilder på www.globalvillage.no.

Velkommen

Jeg ser fram til å lese søknaden din, og håper at du og Global Village Foto Pro vil vise seg være en god kombinasjon skoleåret 2017-18!

Med vennlig hilsen

Geir Ertzgaard