Filmproduksjon


Filmproduksjon


Oppdag kanalen for en ekte forteller. På linja Film handler det om å finne den beste måten å visualisere en god historie på. Manusarbeid og dramaturgi, storyboarding-teknikk, lyddesign/Follydesign, redigering, kortfilm og dokumentar. Vi gir deg virkemidlene og du leker med uttrykket!

Kortfilm

Innenfor kortfilm vil du kunne finne din egen fortellerstemme, engasjere, skape stemninger og vekke følelser. Kortfilm handler om å sette sammen gode bilder som engasjerer. Gjennom praktiske oppgaver vil du utvikle ditt eget filmspråk.
Vi begynner med manus, storyboard og filmanalyse for å legge grunnlaget for den gode historien.
Parallelt vil du få de kunnskapene du trenger for å beherske kamera, redigering, lyd og lyssetting.

Dokumentar

Gjennom dokumentararbeid vil du få jobbe med å finne kjernen i interessante emner, og balansere mellom gjengivelse og manipulasjon. Man jobber kreativt og leker med idéer. Det handler også om å pitche slik at man kan finne sitt ideelle crew som deler visjon og stil.

Teamarbeid

Du vil få jobbe i team for å møte felles deadline og holde fokus gjennom oppgavene. Vi vil jobbe med de største aspektene ved filmskaping, og vil gå i dybden på de forskjellige roller man kan ha innenfor film. På den måten kan du finne rollen du trives best i og vil utvikle deg videre i.

TV- og flerkameraproduksjon

Vi samarbeider med teaterlinja om å filme oppsetninger, i tillegg lager vi våre egne produksjoner som talkshowet ”God kveld, Solborg” og innsamlingsaksjonen ”SolborgAksjonen”. Vi arrangerer også ”Solborg Grand Prix”, en sang- og showkonkurranse for hele skolen, med mye filmproduksjon.

Oscarnight

Hvert år arrangerer vi vår egen Oscar-night. En skikkelig gallakveld hvor vi kler oss opp i vår fineste stas og koser oss med filminnslag fra kanskje nettopp deg. Prisutdeling og rød løper hører selvsagt med.

Praksis

Du får mulighet til 2 ukers mediepraksis i en mediebedrift du selv velger.

Samarbeid med andre linjer

På en folkehøgskole med stort mangfold, er det fint å kunne samarbeide med andre linjer om å lage film. Blant annet lager vi musikkvideo sammen med Musikkproduksjon. De står for sang og musikk, vi lager videoen.
Filmen nederst på denne sida er et eksempel på en musikkvideo tidligere elever har laget.

Utstyr

DSRL: Panasonic Lumix GH3, Canon 600D, Nikon D7000
Semi-pro videokamera: Sony PXW-X70, Panasonic HPX-171 (2 stk)
iMac’er med Final Cut Pro X
Zoom H4 og H2 til lydopptak, bom-mikrofoner og Røde Videomic
Diverse tripod-stativ, JAG skulderstativ, mini-jib
Lys-kit i forskjellige størrelser: Red-heads og Dedolight.
Blackmagic Design ATEM 1 M/E bildemixer
I tillegg har skolen en DJI Phatom 2 drone med GoPro kamera

Lærer på linja er Silje Solheim

Silje SolheimEtter å ha studert film i Australia og Irland, finner Silje ofte sin plass bak kamera her hjemme. Hun har jobbet med det meste og ofte hatt med seg elever på filmshoots i nærkontakt med bransjen. Silje har ofte reisefeber og elsker å oppleve nye land og kulturer, selv med to små barn på slep. Når hun har fri, går det ofte i legobygging og Fantorangen, i båten med snøret ute eller på golfbanen, hvor hun trives best i ”røffen”.
E-post

Priser for skoleåret 2018-2019:

Et år på linja Film koster kr. 111 020. Det inkluderer studietur, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.

Linjeturer

Hollywood og Palm Springs

Hovedturen på vårparten går til blockbusterens hjemland USA, hvor vi besøker Hollywood og Palm Springs. Gjennom besøk i flere filmstudio vil du få lære om filmens historie. Du vil få være med på omvisninger, foredrag og få nærkontakt med erfarne filmfolk, samtidig som du selv vil få lage kortfilmer på kjente landemerker og tråkke i sporene til kjente stjerner.
Gjennom reisen vil vi fokusere på filmfaget og besøke et universitet som utdanner filmfolk. Du vil også få besøke 3D kino, The Wizzarding World of Harry Potter og Griffith Park.
Du vil få en dag med surfekurs på en av LA´s mange solfylte strender, ha en fotosession på El Matador State Beach, leke deg med mye moro i Disney World, og bade i varme mineralkilder midt i ørkenen i Palm Springs. Fra storby til ørkenlandskap, denne reisen vil tilby mange inntrykk og flotte opplevelser!
Skaff deg en diger minnebrikke til kamera, og gled deg til en tur du aldri vil glemme! Du vil få innsikt i en kompleks bransje og samtidig oppleve USAs kultur og landskap.

Oslo

På høsten har vi en uke på å avdekke tigerstadens kreative mediehus og bedrifter. Vi treffer medieprofiler og er publikum på TV-program.

Facebook

Du kan lese mer om oss på facebooksida vår, Film & Media -Solborg FHS

Velkommen til Film linja

Jeg gleder meg til å få deg som elev, og til å gi deg et år med spennende utfordringer. På Film linja er det faglige opplegget av god kvalitet. Utstyret på linja står til din disposisjon hele tiden, og du har gode muligheter til å lære mye – hvis du vil. Det eneste vi krever er interesse og initiativ.

Med vennlig hilsen Silje