Filmproduksjon forsidebilde

Filmproduksjon


Film hele året! Opplæring innenfor manusarbeid, dramaturgi, storyboarding, lyddesign, produksjon og redigering ved bruk av profesjonelt filmutstyr. Opplev Santa Monica, Hollywood, Palm Springs og Dublin!

Kortfilm

Innenfor kortfilm vil du kunne finne din egen fortellerstemme, engasjere, skape stemninger og vekke følelser. Kortfilm handler om å sette sammen gode bilder som engasjerer. Gjennom praktiske oppgaver vil du utvikle ditt eget filmspråk.
Vi begynner med manus, storyboard og filmanalyse for å legge grunnlaget for den gode historien.
Parallelt vil du få de kunnskapene du trenger for å beherske kamera, redigering, lyd og lyssetting.

Dokumentar

Gjennom dokumentararbeid vil du få jobbe med å finne kjernen i interessante emner, og balansere mellom gjengivelse og manipulasjon. Man jobber kreativt og leker med idéer. Det handler også om å pitche slik at man kan finne sitt ideelle crew som deler visjon og stil.

Teamarbeid

Du vil få jobbe i team for å møte felles deadline og holde fokus gjennom oppgavene. Vi vil jobbe med de største aspektene ved filmskaping, og vil gå i dybden på de forskjellige roller man kan ha innenfor film. På den måten kan du finne rollen du trives best i og vil utvikle deg videre i.

TV- og flerkameraproduksjon

Vi samarbeider med teaterlinja om å filme oppsetninger. I tillegg lager vi våre egne produksjoner som talkshowet ”God kveld, Solborg” og innsamlingsaksjonen ”SolborgAksjonen”. Vi arrangerer også ”Solborg Grand Prix”, en sang- og showkonkurranse for hele skolen, med mye filmproduksjon.

Oscarnight

Hvert år arrangerer vi vår egen Oscar-night. En skikkelig gallakveld hvor vi kler oss opp i vår fineste stas og koser oss med filminnslag fra kanskje nettopp deg. Prisutdeling og rød løper hører selvsagt med.

Praksis

Du får mulighet til 2 ukers mediepraksis i en mediebedrift du selv velger.

Samarbeid med andre linjer

På en folkehøgskole med stort mangfold, er det fint å kunne samarbeide med andre linjer om å lage film. Blant annet lager vi musikkvideo sammen med Musikkproduksjon. De står for sang og musikk, vi lager videoen.
Filmen nederst på denne sida er et eksempel på en musikkvideo tidligere elever har laget.

Utstyr

DSRL: Panasonic Lumix GH3, Canon 600D, Nikon D7000
Semi-pro videokamera: Sony PXW-X70, Panasonic HPX-171 (2 stk)
iMac’er med Final Cut Pro X
Zoom H4 og H2 til lydopptak, bom-mikrofoner og Røde Videomic
Diverse tripod-stativ, JAG skulderstativ, mini-jib
Lys-kit i forskjellige størrelser: Red-heads og Dedolight.
Blackmagic Design ATEM 1 M/E bildemixer
I tillegg har skolen en DJI Phatom 2 drone med GoPro kamera

Lærer på linja er Tore Hynnekleiv

Tore tok filmutdanning i New York hvor han ble Summa Cum Laude fra Long Island University og har regissert flere prisbelønte kortfilmer og musikkvideoer. Han var second unit director og hovedklipper for familiefilmen «Yohan Barnevandrer» som vant prisen for beste film under Stockholm Filmfestival Jr i 2010.

De siste årene har Tore jobbet som redaktør og etterarbeidsredaktør for mange av Norges mest populære TV-serier, som The Voice og 71 grader nord, og har utviklet en dramaserie som blant annet er blitt pitchet til NRK. Han fikk film inn med morsmelken, da foreldrene hans står bak Kamilla og Tyven-filmene- ansett av mange som tidenes beste norske familiefilmer.

Før Tore kom inn i film og TV bransjen, gikk han selv på folkehøgskole, og han legger til rette for at du, som spirende filmskaper på Solborg, får utviklet og produsert din visjon i flere høykvalitets filmer ved å jobbe sammen med resten av linjen som et velsmurt produksjonsteam.
E-post

Eivind, tidligere elev

Jeg hadde store forventninger da jeg begynte på Solborg. Jeg skulle lære om kameravinkler og redigeringsprogram, kortfilm og dokumentar. Sånne greier. Tekniske greier. Jeg lærte alt det. Men ganske rakst skjønte jeg at Solborg også handlet om noe helt annet. Noe jeg ikke hadde forventet.
I september svingte jeg inn på en varm parkeringsplass i Stavanger. Om under syv måneder skulle jeg reise på studietur med en gjeng folk jeg aldri hadde møtt. Det var skummelt. Jeg visste egentlig ikke hva jeg hadde begitt meg ut på. Hadde bare hørt fra fettere og kusiner og store-søsteren min at folkehøgskole var det beste året i deres liv. Jeg synes egentlig det var litt teit å si, men nå var jeg her jeg også. Innlosjert på et lite rom med en ukjent fyr fra Asker som skulle begynne på Life Changing Fitness. Jeg visste ikke en gang at det var en linje. Og så ble Solborg Folkehøgskole alt det jeg ikke hadde forventet. Da var det ikke så skummelt lenger. Det ble morgensamlinger og elevkvelder (som revy, bare bedre) og spillkvelder og gladsang. Det ble trøndere og nordlendinger (som ikke er så ille som folk skal ha det til) og sørlendinger og folk fra Bergen. Vi lærte å vaske og vi lærte om verdier og etiske problemestillinger, og vi spilte fotball og volleyball, og gjorde egentlig det vi ville. Du ble nesten tvunget til å ha det gøy. Og når jeg syv måneder senere dro på studietur, var det med den kuleste klassen, en gjeng med venner.
Det er litt teit å si (ja, det er fortsatt litt teit å si), men Solborg er kanskje det beste året i mitt liv.

Priser for skoleåret 2019-2020:

Et år på linja Film koster kr. 115 215. Det inkluderer studietur, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.

Linjeturer

Hollywood og Palm Springs

Hovedturen på vårparten går til blockbusterens hjemland USA, hvor vi besøker Hollywood og Palm Springs. Gjennom besøk i flere filmstudio vil du få lære om filmens historie. Du vil få være med på omvisninger, foredrag og få nærkontakt med erfarne filmfolk, samtidig som du selv vil få lage kortfilmer på kjente landemerker og tråkke i sporene til kjente stjerner.
Gjennom reisen vil vi fokusere på filmfaget og besøke et universitet som utdanner filmfolk. Du vil også få besøke 3D kino, The Wizzarding World of Harry Potter og Griffith Park.
Du vil få en dag med surfekurs på en av LA´s mange solfylte strender, ha en fotosession på El Matador State Beach, leke deg med mye moro i Disney World, og bade i varme mineralkilder midt i ørkenen i Palm Springs. Fra storby til ørkenlandskap, denne reisen vil tilby mange inntrykk og flotte opplevelser!
Skaff deg en diger minnebrikke til kamera, og gled deg til en tur du aldri vil glemme! Du vil få innsikt i en kompleks bransje og samtidig oppleve USAs kultur og landskap.

Dublin

På høsten har vi en uke i Dublin.

Facebook

Du kan lese mer om oss på facebooksida vår, Film & Media -Solborg FHS

Velkommen til Film linja

Jeg gleder meg til å få deg som elev, og til å gi deg et år med spennende utfordringer. På Film linja er det faglige opplegget av god kvalitet. Utstyret på linja står til din disposisjon hele tiden, og du har gode muligheter til å lære mye – hvis du vil. Det eneste vi krever er interesse og initiativ.

Med vennlig hilsen Silje

Film: Musikkvideo
Musikkvideo
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!