Bilde, Form & Kunst forsidebilde

Bilde, Form & Kunst


Bilde, Form & Kunst er en kunstlinje der du kan gjøre ulike valg etter hva du ønsker å få ut av året. Alle jobber med tegning og maling, street art, redesign og keramikk. Alle reiser til New York, San Francisco og Los Angeles. I tillegg har du mulighet til å reise på inspirasjonstur til Edinburgh, fordype deg mer i keramikk og/eller forberede deg til opptaksprøve på kunstskole.

Tegning

Du får tilbud om et grunnleggende kurs i tegning. Det tar for seg strek, skravering, komposisjon, lys og skygge, perspektivtegning og proporsjonslære. Du velger selv hvor mye energi du vil legge ned i dette. Du får bruke ulike tegneredskaper som blyant, tusj, blekk, kull og pastellkritt.

Maling

Vi maler på papir, lerret og møbler. Vi har en egen vegg der du kan utfolde deg dersom du ønsker å jobbe i stort format. I løpet av året gjennomgår vi grunnleggende fargelære og jobber i hovedsak med akrylmaling og akvarell. Har du erfaring og interesse for andre teknikker, er det også rom for det. Det er bra om du har dine egne idéer, du vil få frihet til å utfolde deg.
Vi bruker byen til å få nye impulser. Du vil få prøve ut ulike teknikker og bli kjent med nye materialer, slik at du kan finne det du personlig liker best å jobbe med. På denne måten kan du finne din egen kunstneriske stil.

Keramikk

I keramikk lærer du først de grunnleggende teknikkene i leire slik at du kan jobbe selvstendig. Deretter jobber du så mye du ønsker på egenhånd, med mulighet til å få veiledning underveis. Linjen har et kjempefint keramikkverksted med egen ovn til å brenne leiren i. Du vil få prøve ulike typer leire, ulike teknikker, dekorere tingene dine med begitninger og oksyder som blir glassert etterpå. Du vil også få være med på en Japaninspirert rakubrenning og få opplevelser med spennende workshops med profesjonelle keramikere. Her er det bare din egen fantasi som stopper deg.

Gjenbruk

Å være en gjenbruker er en bærekraftig måte å spare miljøet på. Det er både spennende og morsomt. Med gjenbruk kan du gi det gamle nytt liv og om du ønsker det, skape et mer personlig hjem som ikke er kopi fra en møbelkatalog. I dette prosjektet vil du få male møbler på en kreativ og nyskapende måte.

Selvvalgt prosjekt

Vi har satt av tid i vårsemesteret der du kan fordype deg innenfor det området du liker best. Hvis du vil, kan du jobbe med opptaksoppgaver til kunstskoler. Dette er din tid.

Street Art

På Solborg folkehøgskole har du en kjempegod mulighet til å jobbe med street art dersom du er interessert og engasjert i dette. I tillegg til å delta på en internasjonalt kjent gatekunst festival, har vi gode vegger du kan øve deg på med spraybokser og maling på skolen.
Nuart Festival har siden 2005 brukt gatekunst som sin hovedarena – og det med stor suksess. Hvert år får de besøk av verdenskjente kunstnere som legger igjen små og store spor i form av kunstverk plassert i det offentlige bybildet.

Utstyr

Bilde, Form & Kunst har både klasserom og eget keramikkverksted som er godt utstyrt. Du har tilgang til mørkerom og fotostudio av meget høy kvalitet. Klasserommene er åpne til kl. 23.00 hver dag og du har egen nøkkel til disse.
Fordelen med å velge Solborg som folkehøgskole, er at vi har flere kreative linjer. Da har du mulighet til å jobbe på tvers av linjene med egne prosjekter.

Andre aktiviteter

Vi ønsker å støtte deg dersom du har noen egne prosjekt du ønsker å gjøre i løpet av året. Vi prøver å holde linjen variert og oppdatert slik at du får oppleve og gjøre så mye som mulig.
Dersom det er et bra kurs som er relevant for oss, en bra kunstutstilling, en bra musikal, teaterstykke eller en kunstfestival som skjer i byen, så prøver vi å få med oss mest mulig av dette.

Kunstutdannelse?

Dersom du skal videreutdanne deg innen kunst, kan folkehøgskole være en bra start. I løpet av et år på Bilde, Form & Kunst, vil du kunne opparbeide deg en arbeidsmappe (portfolio). Denne kan komme godt med dersom du søker på en høyere kunstutdanning. Her kreves det ofte at man i søknaden må legge ved eksempler på arbeid man har gjort, samt at man må bestå visse opptaksprøver for å kunne begynne. Det blir satt av tid til å løse opptaksprøver i selvvalgt prosjekt.

Lærer på linja er Anne Grete Moen

Anne Grete har bakgrunn som faglærer i formgiving, kunst og håndverk med faglig fordypning i tegning og bildekommunikasjon. Hun er også utdannet som dekoratør/utstillingsdesigner. Før hun begynte som lærer ved Solborg folkehøgskole jobbet hun i mange år på malersalen ved Rogaland teater. Hun er lidenskapelig engasjert i alt som har med kunst og kultur å gjøre, er alltid nysgjerrig på nye ting og mener humor er sterkt undervudert.

E-post

Priser for skoleåret 2019-2020:

Et år på Bilde, Form & Kunst koster kr. 117 215. Det inkluderer studieturer til USA og til en by i Europa, påmeldingsgebyr, mat og rom, valgfag, undervisningsmateriell m.m.

Malene, tidligere elev

Foto: Geir ErtzgaardBilde, Form & Kunst er en super linje for de som liker å uttrykke seg kreativt og kunstnerisk. Du får stor frihet til å gjøre oppgavene på din måte, og blir bedre kjent med din egen stil. Det er også fint når vi snakker sammen i klassen og blir inspirert av hverandre. Vi bruker ofte klasserommet på kveldstid og får derfor et veldig godt miljø i klassen.
Det at det er så mange kreative mennesker rundt meg, og det å være rundt kreativitet, fremmer kreativitet.
Dette året har jeg blitt mye mer åpen og føler meg mer klar for livet etter folkehøgskolen, jeg har utviklet meg kunstnerisk og sosialt.
I løpet av året på Bilde, Form & Kunst ble jeg veldig interessert i street art, så jeg valgte å søke på Bachelor of Arts ved RMIT University i Melbourne. Jeg kom inn ved første søknad, så nå er jeg i Australia for videre kunststudier.

Linjetur

USA, New York og Los Angeles

Bilde, Form & Kunst reiser på studietur til USA. Vi reiser fra New York til California, fra østkysten til vestkysten og opplever storbyen Los Angeles. Vi reiser om våren, sammen med Rampelys Scene, Musikkproduksjon og Klær, Mote & Design.

Victoria, tidligere elev, sier om turen:

USA var en utrolig fin opplevelse. Dagene var fullpakket med program, likevel var det også tid til egne ønsker. Vi fikk oppleve mye spennende som musikal på Broadway og sightseeing i Hollywood. Vi lærte mye og fikk til og med øvd på engelsken.

Anders, tidligere elev, sier om turen:

Vi opplevde så mye. Høyt og lavt i New York og Los Angeles hvor vi fikk se både rike og fattige samfunnsklasser. Turen gir noe for enhver smak. En får lykkefølelse av å oppleve fantastiske musikaler, parker, de mangfoldige gatene, sammen med flotte mennesker.

Oscar, tidligere elev, sier om turen:

Turen var morsom for man får oppleve mye som man mest sannsynlig ikke har opplevd før…..alle blir så positive og glade på slike turer!

Mål for turen

Målet med turen er i første rekke å oppleve kunst, vi reiser til verdens viktigste kunstmetropol; New York City.

Ett annet mål handler om å oppleve likheter og forskjeller i et samfunn som tilsynelatende ligner vårt eget. Vi tror vi kjenner USA og amerikanere fordi vi er oppvokst med amerikanske filmer og amerikansk popkultur.
Gjennom å reise, skaper en seg egne erfaringer som fører til egen refleksjon. Gjennom å møte andre mennesker og andre kulturer, blir en kjent med seg selv og sin egen kultur. Å reise på studietur er en fantastisk måte å lære på.

Studietur til en by i Europa

Om høsten drar vi på en fem dagers studietur til en by i Europa. Tidligere år har linja vært i Dublin, Edinburgh, Berlin og Barcelona.

Velkommen til Bilde, Form & Kunst

Jeg gleder meg til å få deg som elev, til å bli kjent med deg og til å være veilederen din i et år der kreativitet, glede og utvikling står i fokus, uten karakterpress.
Det eneste jeg krever av deg, er interesse for faget og at du er åpen for nye ting. Undervisningen blir tilpasset ditt nivå.

Du kan se mer hva vi gjør på linja ved å gå til facebooksida vår,
Bilde, Form & Kunst- Solborg Fhs

Med vennlig hilsen Anne Grete

Film: Kunstfilm
Kunstfilm
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Film: Linjefilm
Linjefilm
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Film: Linjefilm 2
Linjefilm 2
Når du trykker på “Spill av”, overstyres dine personverninnstillinger og du kobles til vimeo.com
Søk nå!