Adventure Action Sport


Adventure Action Sport


På Adventure Action Sport får du et utfordrende år med grensesprengende aktiviteter i høyt tempo. Du bør derfor være i generelt god form, ha en positiv innstilling og være motivert for allsidige utfordringer innen idrett og friluftsliv. Vi drar på studietur til USA der du får oppleve verdens beste puddersnø i Salt Lake. I tillegg får du åtte dager med surfing på solkysten i California.

Surfing

Jæren er et av de beste surfeområdene i landet og vil garantert by på mange høye bølger og spennende utfordringer. Dette gjør vi oss nytte av i undervisningen på linja. Vi samarbeider med Surfschool. www.surfschool.no
På studieturen vil du også få surfe i Californias berømte bølger!

Klatring og buldring

I Stavangerområdet er det mange muligheter for klatring. Som en del av undervisningen får du et grunnleggende klatrekurs og brattkort.

Villmarksliv og friluftsliv

Du får dra på fjellturer med tyngre opp-pakning. På duo- og solodøgn får du prøve deg på det enkle friluftsliv. Vi har fokus på sikkerhet, der kart og kompass er nødvendig utstyr.

Kite, ski og snowboard

Du får grunnleggende kitekurs med dyktige instruktører. Bratte ski- og snowboardopplevelser i Røldal. Eventyrlige pudderdager i Salt Lake!

Ballspill

Du får spille mange forskjellige ballspill sammen med medelevene dine. Fotball. Volleyball. Beachvolley på skolens moderne anlegg. Innebandy. Håndball. Squash. Isbandy. Badminton. Basketball. Bordtennis. Tennis.

Idrett

Du får prøve kampsport ved kampsportinstituttet i Stavanger. Du får teste din utholdenhet, jobbe med styrketrening og basistrening. Du får trene i skolens svømmebasseng, teste skøyter i ishallen, løpe orientering og spille curling.
Vi bruker ofte sykkelen for å komme dit vi skal.

Instruktører og idrettsanlegg

God kvalitet i undervisningen er noe vi prioriterer høyt, derfor samarbeider vi med dyktige instruktører i de ulike aktivitetene. Skolen ligger i umiddelbar nærhet til de største idrettsanleggene i Stavanger; Stavanger Idrettshall, Turnhallen, Siddishallen, Sørmarka Arena og Tennishallen. Skolen har beachvolleybane, styrkerom, spinningrom, danserom og gymsal.

Friluftsliv

Selv om Solborg ligger i en by, er vi omgitt av en fantastisk natur. Preikestolen, Kjerag, Sirdal, Røldal, Haukelifjell og Jærstrendene er steder som vi bruker når vi driver med friluftsaktiviteter.

Lærer på linja er Carl Erik Waaler

Carl Erik WaalerCarl Erik har bachelorgrad i idrett og kroppsøving v/UiS.
Han er ballelskende skicruiser fra Askøy.

Motto: Beachvolley en varm sommerdag, ski en blikkstille vintermorgen, fotball en sein høstkveld med duskregn i luften. Oj oj oj… E-post

Priser for skoleåret 2018-2019:

Et år på Adventure Action Sport koster kr. 112 020. Det inkluderer studietur, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.
Utstyr du trenger til aktiviteter kommer i tillegg: Sykkel, slalomski, skøyter, turklær og turutstyr.

Facebook og Instagram

Du kan se mer hva vi gjør på linja ved å gå til facebooksida vår,
Adventure Solborg folkehøgskole og på Instagram

Linjeturer

USA. Salt Lake og Los Angeles

Eventyrlige ski- og snowboardopplevelser i pudderdestinasjonen Salt Lake (Utah). Her finnes verdens beste snø.
Etter en uke i Salt Lake reiser vi fra vinter til sommer. Da går turen til New Port Beach utenfor LA, hvor vi surfer og spiller beachvolley på strendene.

Friluftsturer

I tillegg drar Adventure på en lengre fjelltur i Frafjordheiene der vi blant annet oppsøker den berømte Kjeragbolten.
Du får oppleve «duodøgn» med fokus på tradisjonelt friluftsliv.
Kiting og alpindager på Hovden.
Elvepadling i Lyngdal.
Kanotur på Eiavatnet/Lutsivatnet med «solodøgn».

Tale, elev på Adventure, forteller fra turen til USA:

«Vi kom til USA med veldig høye forventninger etter å ha sett frem til denne turen i mange måneder. Første stoppested var fantastiske Salt Lake City. Der lekte vi oss ned doble svarte løyper og suste lett forbi «professionals only»-skilt, nesten uten blåmerker og kutt i leggen. Vi utforsket hele 4 majestetiske skianlegg i løpet av de 7 dagene vi var der!
Allikevel fikk vi tid til både shopping, mormonsang, burgere, basketballkamp med høye femmere til spillerne, boblebad, pudder, solbrent hud og brilleskille.
I bakken møtte vi store utfordringer, men enda større gleder ved å mestre dem. Dette førte til uforglemmelige minner og ekstrem god stemning i gruppa.
Videre erobret Adventure stedet hvor alt hang løst, California! Her levde vi som hardbarka surfere. Formiddagene ble brukt i vannet hvor surfeferdighetene økte i takt med temperaturen. Delfiner svømte rundt oss og bekreftet hvor idyllisk det faktisk var. Brunfargen, donutinntaket, språktabber, smil og antall longboardere i klassen økte kraftig for hver dag som gikk. Klassen fikk også lov til å ta en hard treningsøkt på Muscle Beach, og ble overrasket med Cirque du Soleil! Etter 16 herlige dager som føk forbi litt for fort, endte turen med en stemningsfull grillkveld på Huntington Beach. Her ble den amerikaniserte gjengen enige om at det hadde vært en helt fantastisk tur som toppet alt av forventninger vi hadde med oss!»

Kompetanse

Et år på Solborg gir 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Velkommen

til et eventyrlig år på Adventure Action Sport!

Med vennlig hilsen Carl Erik