Art, Ceramics & Travel


Art, Ceramics & Travel


På Art, Ceramics & Travel får du mulighet til å reise og til å jobbe med keramikk og andre kunstuttrykk. Hovedturen går til New York, Los Angeles og San Francisco – storbyene, kunststedene. Vi skal også reise i Europa. Du vil få oppleve de flotte Jærstrendene, se havet og himmelen som har inspirert mange kunstnere. Og i nærheten av skolen, har vi både gamle Stavanger og Domkirka fra middelalderen der du kan roe ned og lage dine egne skisser.

Kunstreise

Men mest av alt handler Art, Ceramics & Travel om din egen kunstreise som foregår inne i ditt eget hode. Du kan få den uttrykt i en leireklump, ved en dreieskive, på et ark, på et lerret, på en skjerm, på en vegg eller i et mørkerom. Kort sagt, over alt der din kunst fortjener et uttrykk!

Keramikk

Du vil få jobbe med keramikk og leire i skolens eget verksted. Du vil få jobbe med RAKU; en gammel japansk keramikktradisjon. Kunstneren som underviser i dette, har eget verksted på Jæren.
Du vil også lære å dreie av en keramiker med eget verksted i Stavanger.

Tegning og maling

På linja Art, Ceramics & Travel lærer du nye teknikker og får muligheter til å utforske egne kunstneriske uttrykk og idéer. Tegning tar for seg strek, skravering, komposisjon, lys og skygge, perspektivtegning og proporsjonlære. I maling jobber vi i hovedsak med akrylmaling og akvarell. Har du erfaring og interesse for andre teknikker, er det også rom for det.

Foto

Du vil også lære å fotografere og oppleve gleden med å fremkalle egne foto i mørkerom.

Klasserom

Linja har eget keramikkverksted og tegnesal som er åpent til kl. 23.00.

Stavanger

Skolen ligger sentralt i Stavanger, byen som var Europeisk kulturhovedstad i 2008. Stavanger er kjent for sin flotte gatekunst og har hvert år en berømt Street Art Festival som vi besøker. Stavanger er en koselig by med fargerike kaféer og et aktivt kunst- og kulturliv.

Forkunnskaper

Art, Ceramics & Travel passer både for deg som har en del erfaring innen én eller flere kunstformer og for deg som ikke har så mye erfaring. Det viktigste er at du har interesse for faget. Individuell oppfølging gjør det mulig for deg å utvikle deg videre på grunnlag av dine interesser og forkunnskaper. Undervisningen blir tilrettelagt til ditt nivå av faglærer og innleide kunstnere.

Så la din kunstreise starte på Solborg og på linja ACT; Art, Ceramics & Travel.
Du er ikke alene på reisen. Her er du sammen med andre kreative, reiselystne og nysgjerrige mennesker.

Lærere

Anne Grete Moen
har hovedansvaret for Art, Ceramics & Travel.
Hun er en fargerik person med et stort engasjement for kunstfaget og for elevene sine. Hun er faglig dyktig og flink til å videreformidle sine egne kunnskaper og ferdigheter.
E-post

Kristian Brink
er utdannet keramiker og har lang erfaring i keramikkfaget. Han driver keramikkverksted og butikk sammen med sin kone. Se Brink & in´t Veld Keramikk
Kristian underviser i keramikkfaget på Art, Ceramics & Travel. Hans spesialitet er dreiing.

Anne Marit Opstad
er utdannet keramiker. Hun har bodd mange år i Japan og har lært japansk keramikk der. Hun driver eget keramikkverksted, «Vind Keramikk», på Jæren.

Priser for skoleåret 2017-2018:

Et år på Art, Ceramics & Travel koster kr. 112 700. Det inkluderer studieturer, opphold, påmeldingsgebyr, valgfag m.m.

Samarbeid med andre linjer

På skolen har vi to kunstlinjer. Disse samarbeider om flere tema, blant annet har de studieturen til U.S.A felles. Det som i hovedsak skiller linjene er at på Art, Ceramics & Travel får du en ekstra reise i Europa og du får jobbe mer med keramikk.

Kompetanse

Et år på Solborg gir to tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Linjeturer

New York, San Francisco og Los Angeles

Opplev, nyt og bli inspirert i New York, San Francisco og i Los Angeles.

Europa

Ta med deg skisseblokka på reise til et kunststed i Europa.

Stavanger og Jæren

Det er ikke alltid en trenger å reise langt for å få gode kunstopplevelser. Inspirasjon kan du finne både i byen og ved sjøen.
Bruk skolens eget keramikkverksted og kunst-klasserom og reis i din egen kreativitet.
Mulighetene er mange, du må selv sette dem ut i livet.